Barcelona potvrdila odchod Coutinha na hostování do Bayernu a hráč má za sebou už i zdravotní prohlídku

Barcelona potvrdila odchod Coutinha na hostování do Bayernu a hráč má za sebou už i zdravotní prohlídku

Až po více než dvou dnech oznámila Barcelona, že v rámci zapůjčky jí z kádru odchází Philippe Coutinho, jehož novou destinací bude Bayern Mnichov. V novém působišti už Brazilec podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu.

FC Barcelona a FC Bayern Mnichov dosáhli dohody týkající se zapůjčení Philippa Coutinha z prvně jmenovaného celku do druhého s datem trvání do 30. června 2020. Ačkoliv se obě strany dohodly, že nebudou zveřejňovat jakékoliv finanční detaily, oficiální web Barcelony potvrdil, že Bavořané budou platit hráčovu mzdu + zaplatí 8 a půl milionů za toto hostování.

Po jeho konci pak má úřadující bundesligový mistr opci na trvalé odkoupení rodáka z Ria de Janeira a to za částku 120 milionů eur. A leccos může nasvědčovat tomu, že jí Bayern skutečně využije, jelikož Katalánci se s Coutinhem ve stejném článku už i rozloučili a poděkovali mu za jeho závazek a odhodlání + mu popřáli hodně štěstí do nové štace jeho kariéry.

Za rok a půl, který Coutinho strávil na Camp Nou, si připsal 75 zápasů, v nichž nastřílel 21 branek a zaznamenal 11 asistencí. Co se trofejí týče, ty získal 4 – dvakrát se spolu s kolegy radoval z vítězství v LaLize a po jednom úspěchu zažil v poháru a španělském superpoháru. Sedmadvacetiletý bývalý hráč Interu Milán a Espanyolu se pak k přesunu sám vyjádřil.

Pro mě je tento přestup novou výzvou v nové zemi u jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Velmi se na to těším a stejně jako Bayern mám velké ambice a jsem přesvědčen, že jich společně s ostatními dokážeme dotáhnout,“ pravil v útrobách zázemí na Säbener Strasse nový držitel čísla 10 – první od roku 2009, kdy jej na další dekádu dostal Arjen Robben.

Philippe nám v průběhu jednání naprosto jasně sdělil, že určitě chce přestoupit do Bayernu. Je to hráč světové třídy se skvělými schopnostmi, jenž dokáže nastoupit na řadě pozic v naší útočné linii, čili kádr Bayernu byl ještě více zkvalitněn a Coutinho nám pomůže dosáhnou ambiciózních cílů, které jsme si stanovili pro tento rok,“ řekl sportovní ředitel Hasan Salihamidžič.

Už nějakou dobu jsme pracovali na dotažení příchodu Philippa Coutinha a jsme velmi šťastní, že se nám povedlo tento transfer dotáhnout do konce. Děkujeme FC Barceloně za to, že s ním souhlasila a vzhledem k jeho kreativitě a vynikajícím dovednostem nám Philippe okamžitě posílí náš útok,“ dodával výkonný ředitel německého mančaftu, Karl-Heinz Rumenigge.


Zdroje: fcbayern.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Jsem zvědavý, jak se mu bude v říši dařit... ;) smiley

19.08.2019, 13:20

Nejlepší krok celého přestupového obdobísmileysmiley Lepší by sice bylo zbavit se ho natrvalo, ale aspoň mi během sezony nebude kazit zápasy.

19.08.2019, 14:32

Ať mi každý říká co chce, ale tohle hostování není chybou Countinha, ale trenéra. Jsem rád za jeho vysvobození a doufám, že v Bayernu ukáže Valverdemu kde je chyba . Hráč jako on do Barcelony patří. Bohužel pro nás máme nejhoršího trenéra za posledních 16 let (tak dlouho fandím Barceloněsmiley který absolutně neumí pracovat s kreativitou a útočnou hrou. Je hrozně smutný a nervy drásající sledovat poslední dva roky naši hru.

Mimochodem toto je můj první příspěvek a je vhodné se i představitsmiley

Petr jméno mé a fanouškem jsem od roku 2003.

19.08.2019, 21:54
karlos Petík

👋😊

19.08.2019, 23:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat