Barcelona předpokládá, že nadcházející sezóna Sergia Busquetse bude v klubu jeho poslední

Barcelona předpokládá, že nadcházející sezóna Sergia Busquetse bude v klubu jeho poslední

Smlouva Sergia Busquetse s Barcelonou vyprší už za rok a mnohé nasvědčuje tomu, že nadcházející sezona bude pro záložníka v katalánském klubu poslední. Podle deníku Mundo Deportivo takový průběh událostí nyní klub předpokládá.

Busquets má již několik let nezpochybnitelné místo v základní sestavě a patří k nejčastěji hrajícím hráčům Barcelony. V minulé sezóně nastoupil do 49 zápasů a vynechal pouze dva zápasy kvůli suspendaci za nadměrný počet žlutých karet. Busquets navíc přišel na hřiště z lavičky pouze dvakrát a sedmkrát byl střídán. Pouze Marc-André ter Stegen strávil na hřišti více času (4260 minut) než tento záložník (4210). Od Xaviho příchodu byl Busquets v LaLize vystřídán pouze dvakrát, z toho jednou kvůli zranění. Nový trenér si nedokázal představit základní sestavu bez hráče, kterému bude za pár dní 34 let.

Nakonec se však Barcelona bude muset obejít bez Busquetse a mnohé nasvědčuje tomu, že se tento okamžik blíží. Podle deníku Mundo Deportivo už záložník uvažuje o tom, že ukončí své působení v barvách Blaugranas a vydá se za novým dobrodružstvím do Spojených států. O Busquetse se už zajímaly kluby z MLS, ale on chce splnit smlouvu s katalánskou pýchou. Až ji dokončí, může nastat chvíle, kdy změní své okolí.

Podle katalánského deníku již byla Barcelona informována o Busquetsových záměrech a v tuto chvíli nemá v plánu mu nabídnout prodloužení smlouvy. Očekává se, že klub předpokládá, že to bude veteránova poslední sezóna v týmu. Mnohé nasvědčuje tomu, že Busquets bude chtít v roce 2023 přestoupit do Interu Miami, kde by se mohl setkat s Leem Messim, ačkoli ten bude mít ještě možnost prodloužit o rok smlouvu s PSG. Záložník se však ještě definitivně nerozhodl a nic není vyloučeno. Busquets se zatím soustředí na hru a dobrou přípravu na mistrovství světa a konečné rozhodnutí by mohlo padnout na začátku příštího roku.

 


Zdroje: mundodeportivo, fcbarca.com



Diskuze

Jeden z nejlepších defenzivních záložníků historie. Já osobně jsem ho měl vždycky strašně rád. Ale věk nezastavíš. Bohužel...smileysmiley

06.07.2022, 16:57
aladus karlos

naprostou souhlasímsmileytichý elegán, vzor, poctivý top fotbalista s vytříbenou technikou, rychlostně to nikdy nebylo ono, ale vždy to vynahradil jedinečnou práci s míčem, odebírání míče a celková jeho technika je naprosto neskutečná...obrovská persona😍

06.07.2022, 16:59
Nogares aladus

A ještě bych doplnil jeho precizní až naprosto geniální poziční hru. Nesutečný hráč.

07.07.2022, 09:56

Pán fotbalista, jeden z nejlepších hráčů v historii našeho klubu a fotbalu celkově, víc není třeba dodávat.

06.07.2022, 17:05

Nedocenený génius

06.07.2022, 17:10

Vždy sem rikal, ze další nenahraditelny hráč po Messim je Busi. Myslím si to stále.

06.07.2022, 17:44

Casto hejtovany, ale stale nepostradatelny pre hru. Aj mne casto pije krv svojou brutalnou pomalostou a proti timom ako Bayern, Pool a pod. je na nic, takze snad s prichodom Kessieho sa zacne hrac trochu modernejsie.

06.07.2022, 18:24
Andreas blaugrana

Nemyslím , že bol hejtovany. Len ľuďom začali vadiť jeho nedostatky , ktoré v posledných dvoch sezónach vynikali viac ako kladné vlastnosti. On ma neskutočne dobrý mozog , je to futbalový génius ale vzhľadom na jeho typ postavy a vysokému futbalovému veku mozog pracoval rýchlejšie ako samotné telo. To je všetko. Môj najobľúbenejší hráč po Iniestovi bol práve on.

06.07.2022, 21:14

smileysmileysmileysmiley

06.07.2022, 20:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat