Barcelona představila domácí dresy pro sezónu 2023/24

Barcelona představila domácí dresy pro sezónu 2023/24

FC Barcelona představuje nové domácí dresy pro sezónu 2023/24. Katalánci jsou prvním klubem, který se inspiroval ženským týmem. Dres má klasické široké pruhy v originálních barvách Blaugrana, ale s výrazným detailem - odznakem zasazeným do diamantu. Diamant představuje první ženský tým, který kdy odehrál zápas na Spotify Camp Nou, což je příklad průkopnického chování klubu, který vždy přebírá vedoucí roli ve sportu i ve společnosti a je spojena s trvalými úspěchy.

Nový dres si klade za cíl připomínat tuto historickou událost a byl oficiálně představen dnes, tedy ve čtvrtek 15. června. Odznak odráží duch ženského klubu, který vznikl v roce 1970 a odehrál několik utkání na Spotify Camp Nou. Tyto ženy šly příkladem, vytvořil precedens a ukázaly se jako průkopnice. Souprava si také důraz za cíl být udržitelná tím, že zahrnuje inovativní techniky.

Dres bude obsahovat logo hlavního partnera mužského a ženského týmu, Spotify, jehož logo je na přední straně vedle loga Nike. Značky Ambilight TV a Bimbo budou na rukávech. Nad číslem na zadní straně se opět objeví logo UNHCR/ACNUR.

Celá řada fotbalového oblečení Nike od zápasových sad a tréninkového oblečení až po kolekce pro fanoušky zahrnuje udržitelné inovace s cílem omezit plýtvání a zároveň pomoci sportovcům a fanouškům vydat ze sebe to nejlepší. Důkladný výzkum designerských týmů vedl k vytvoření špičkové sady vyrobené pomocí Dri-FIT ADV, která sportovcům umožňuje volnější pohyb.

Více než 75 % veškerého fotbalového oblečení Nike je vyrobeno ze 100% recyklovaného polyesteru, což znamená, že fotbaloví fanoušci mohou podpořit svůj oblíbený tým a zároveň snížit dopad na planetu. 

FC Barcelona a Nike společně vytvořili na Camp Nou fotografii s umělci a hráči ve věku do 30 let. Na fotografii se objevili místní umělci jako Bad Gyal, Leiti, Julieta, Mushkaa a La Manso, kteří mají k Barcelona zvláštní vztah. Ženský tým prezentovaly hráčky Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Caroline Graham Hansen a za mužský tým Ronald Araújo, Gavi, Ansu Fati a Balde. 


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Musím říct, že je asi řadím před dresy, které jsme měli v loňské sezóně. Čím víc na něj koukám, tím víc jsme si ho oblíbil a zase na rok mám klid s tím, že nebudeme mít hnusné domácí dresy. Takže za mě skvělé, jen to logo LaLigy to pěkně kazí.

16.06.2023, 06:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat