Barcelona představila venkovní sadu dresů pro sezonu 2019/20. Inspiraci našla v roce 1979

Barcelona představila venkovní sadu dresů pro sezonu 2019/20. Inspiraci našla v roce 1979

FC Barcelona zveřejnila na svých stránkách podobu venkovních dresů pro nadcházející ročník. Pokud nesáhnou ke svým tradičním modro-bordovým barvám, budou hrát v podobné žluté variantě z před čtyřiceti let.

Barcelona se svým venkovním dresem pro sezonu 2019/20 rozhodla vzdát hold své akademii zvané La Masia, která dříve sídlila v bývalé budově farmy Can Planes. Ta začala fungovat v roce 1979 a právě z tohoto roku si Blaugranas spolu s výrobcem dresů vzali předlohu pro vytvoření letošní venkovní soupravy. Dominantním na dresu je tak žlutá barva s diagonálním pruhem v klubových barvách, které jdou najít i na koncích rukávů.

Jedním z nových elementů je límec ve tvaru písmene V a na zadní části nechybí ani letos katalánská vlajka senyera – tentokrát ve vertikálním umístění. Co se trenýrek týče, barcelonští fotbalisté budou mít na výběr ze dvou možnosti. Buď budou mít čistě žluté nebo čistě modré ve spojení se žlutými štulpnami, kde opět nechybí název Barca a ikonická fajfka společnosti Nike, která Barceloně dodává vybavení už od roku 1998.

Do prodeje půjde tento dres od 9. července, jinak mezi pondělní desátou a jedenáctou hodinou se prodaly exkluzivní kusy, přičemž prvních 500 dostalo i dárek. „Není náhodou, že La Masia darovala světu tolik skvělých hráčů. Je to speciální místo s unikátní filozofií a jsem opravdu rád, že tento dres vyzdvihuje akademii. Čtyřicet let práce v La Masii je něco opravdu hodné oslavy,“ pravil k dresu jeden z odchovanců klubu Sergi Roberto.

Barcelonský dres z roku 1979 je kultovní klasikou a jelikož jsme i my chtěli vzdát hold La Masii, bylo naprosto perfektní využít design dresu z jejího zakladatelského roku. Nakonec z toho vzešel tento historický design Barcy spojený se všemi výhodami moderních technologií. La Masia vyprodukovala tolik ikonických hráčů a i nadále je pro nás ctí jim vytvářet dresy,“ dodával ředitel designové sekce fotbalového vybavení u Nike Pete Hoppins.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Za mě je todle naprostá nádhera!!!smiley

09.07.2019, 13:10

souhlasím s Luisem, jsou parádní i ve skutečnosti a hlavně je to spojené s historií, na rozdíl od domácí varianty smiley

09.07.2019, 13:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat