Barcelona se po třech letech vrací na El Sadar, kde to nemívá jednoduché

Barcelona se po třech letech vrací na El Sadar, kde to nemívá jednoduché

Druhý ligový výjezd v podání Barcelony se uskuteční v Pamploně, kde Katalánci vyzvou domácí Osasunu. Ta se letos vrátila mezi španělskou špičku a poprvé od sezony 2016/17 tak opět dojde na vzájemný souboj s úřadujícím mistrem LaLigy.

Katalánská Barcelona má na stadionu El Sadar bilanci 17 výher, 13 remíz a 13 proher a to z celkového počtu 43 zápasů. Co se skóre týče, to hovoří také v její prospěch, ovšem pouze těsně – 61 vstřelených ku dvaapadesáti obdrženým brankám. Naposledy zde Barca zajížděla v 15. kole již zmíněného ročníku před třemi lety a povedlo se jí zde po dvojičce Lionela Messiho a jedné trefě Luise Suáreze vyhrát 3:0.

Ani jeden z nich se dnešního souboje nezúčastní. A u Messiho to mrzí obzvlášť. Rodák z Rosaria je totiž nejlepším střelcem vzájemných soubojů, když Osasuně – která z prvních dvou kol vytěžila 4 body – nasázel jednadvacet branek, z nichž 7 padlo právě venku. Druhý je v tomto pořadí kamerunský ostrostřelec naposledy hrající v Kataru, Samuel Eto’o, s osmi trefami.

Pro Ernesta Valverdeho to bude první zápas na El Sadaru v roli barcelonského kouče. Jako trenér zde nikdy neprohrál. Celkově si s Osasunou zahrál osmnáctkrát a zaznamenal bilanci 11 výher, 5 remíz a 2 porážky. Nejčastěji Pamploně čelil Valverde s Athleticem a to osmkrát. Dále pak čtyřikrát s Espanyolem a Valencií a dvakrát s Villarrealem.

Jak jsme vás již informovali v preview, v kádru Osasuny působí tři ex-barcelonisté a hlavně Rubén Martínez je v tomto ohledu unikát. Bývalý člen kádru A-týmu z ročníků 2003/04 a 2004/05 už si proti svému mateřskému celku zahrál osmkrát a to s Rayem Vallecanem, Almeríou, Levante a Deportivem de La Coruňou. Ve všech případech byl na straně poražených.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat