Barcelona se podle plátku AS chce v létě rozloučit s Ousmanem Dembélém, došla jí trpělivost s jeho zraněními

Barcelona se podle plátku AS chce v létě rozloučit s Ousmanem Dembélém, došla jí trpělivost s jeho zraněními

Madridský deník AS přišel už v pondělí se zprávou týkající se jednoho z marodů v řadách Barcelony. Ousmane Dembélé je jejím pravidelným členem a Kataláncům už přetekl pohár trpělivosti, takže jej chtějí v letním přestupovém období prodat.

O talentu Ousmana Dembélého nemůže být pochyb ani zdaleka. Od příchodu do Barcy je ale hlavním tématem týkajícím se francouzského křídelníka spíše jeho pobyt na marodce, než předváděné finesy na hřišti. Dohromady se už stihl po transferu z německé Borussie Dortmund zranit desetkrát, naposledy to pak bylo letos v únoru.

Díky natržené šlaše ve stehenním svalu má být mimo hru ještě cca 5 měsíců a tak už by si v této sezoně při jejím původním rozpisu nezahrál. Nepomůže mu ani současný stav s šířením koronaviru, který naopak dává příležitost dalšímu zraněnému, Luisi Suárezovi, doléčit své neduhy. Uruguayec měl začít s návratem na trávníky v dubnu.

Již zmíněné periodikum se sídlem v hlavním městě vypočítalo, že po návratu na hřiště bude mít Dembélé na svém kontě celkem 514 dní, při nichž dvaadvacetiletý hráč chyběl svému zaměstnavateli. V aktuální sezoně odehrál odchovanec Stade Rennais 9 ze sedmatřiceti zápasů a 492 z tří tisíc a tří seti minut v nich (což děl pouhých 14,77 %).

V minulých dvou ročnících to bylo podobné, když Francouz odehrál 23,7 %, resp. 46,35 % zápasů. Dohromady sehrál 75 utkání z možných stočtyřiapadesáti a z dostupných 13 860 minut si připsal jenom 4 215, rovných 30 procent. Na trávníku se tak objevil v méně než třetině zápasů a není proto s podivem, že se jej chtějí na Camp Nou zbavit.

Zástupci katalánského giganta už jsou z vleklých tahanic kolem Ousmana Dembélého unavení a budou se mu snažit najít nového chlebodárce. Bude to však velice obtížné s takovou historií zranění. Může tedy dojít na další hostování s možným odkupem, jako tomu je nyní v případě Philippa Coutinha, jenž zamířil do Bayernu Mnichov.

Na závěr připomeňme, že Dembélé přišel do Španělska za celkovou sumu 125 milionů eur (z původní částky 105 milionů + 40 v bonusech) a jeho tržní hodnota je dle serveru Transfermarkt 70 milionů. Díky jeho zranění si mohli Blaugranas přivést mimo registrační okno náhradu, kterou se stal dánský útočník Martin Braithwaite z Leganés.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

On stál sice hodně, ale k čemu nám je, když dohraje bez zranění 1 zápas z 20. Rychle prodat. On se hold nepovedl. Nám ty přestupy nad 100M prostě nejdou....

17.03.2020, 09:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat