Barcelona se zaměřila na Robina Gosense

Barcelona se zaměřila na Robina Gosense

Barcelona se rozhodla, že přes léto provede výraznou obměnu kádru a vypadá to, že chtěji, aby měl Jordi Alba na pozici levého obránce konkurenci. Klub sleduje hráče Atalanty Bergamo Robina Gosense, který má za sebou skvělou sezónu a je také reprezentantem Německa.

Spolu s Gosensem je také na seznamu hráču, o které se Barcelona zajímá Angeliño z Lipska a Gaya z Valencie. Tito hráči mají vysokou tržní hodnotu, ale jejich kluby je toto léto chtějí prodat. 

Gosensovi je 26 let a je to kvalitní levý wing-back. Prosazuje se i v útoku, tuto sezónu nastřílel 10 gólů a připsal si 8 asistencí. Do Koemanova systému by se velmi hodil, ale může také nastupovat na pozici levého obránce v herním systému se čtyřmi obránci. Smlouva mu běží do roku 2022, ale Atalanta ji může každoročně prodloužit. Gosens by rád přestoupil do konkurenceschopnějšího klubu, který soutěží o trofeje. 

Juventus, Inter a AC Milán už hráče kontaktovali, má o něj zájem také Manchester City. Atalanta za něj požaduje 40 milionů eur, ale nebrání se ani výměně hráčů. Gosense uvidíme také na Euru, kde bude reprezentovat Německo. Barcelona chce v létě prodat Firpa a plánují do A-týmu povýšit Alexe Baldeho, kterému se v béčku daří. Po Albovi klub požaduje snížení platu, v opačném případě jej bude chtít klub prodat. 

Další možností je Gaya, kterého možná bude chtít Valencie prodat. Zmiňovaný Angeliño přišel do Lipska za 18 milionů eur a jeho tržní cena je okolo třiceti milionů eur.

 

 

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Pokud Alba přistoupí na snížení platu, není třeba nikoho kupovat. Pouze povýšit Alexe. Ale když by nechtěl plat snížit, raději toho Angelina. Gosens je fenomenální, ale jestli se chceme vrátit na 433, musíme mít nalevo někoho, kdo umí i bránit.

23.05.2021, 21:25
Andreas karlos

To je blbost. S Albom sa uz nemoze pocitat ako s hracom zakladnej zostavy, pokial sa ma udiat nejaka zmena v klube a hlavne mysleni. Alba moze byt zaskok, ale nie primarny hrac. Ja sa uz nezvladnem dalsiu sezonu pozerat na stereotypne akcie a rovnake myslienkove pochody, kedy trafi prveho hraca pred sebou. A o braneni sa nemusime ani bavit, vsak.

24.05.2021, 07:11
karlos Andreas

Tak samozřejmě bych byl nejraději, kdybychom měli nalevo 1 TOP beka a náhradníma by dělal Alba. Jenomže my potřebujeme posílit mnoho postů, takže si nemůžeme dovolit vyplácnout třetinu rozpočtu na jednom postě. Proto by bylo ideíální, kdyby dvojici nalevo tvořil Alba/Alex nebo Posila/Alex vzhledem k naší finanční situaci.

24.05.2021, 09:00

Co mají všichni proti Albovy? Za ty roky se už nakoupilo tolik konkurence a ten kluk pořád před sebe nikoho nepustil. Do obrany je to slabší, ale v útočné fázi je pořád nenahraditelný. Styl hry Barcelony je založen na útoku a bohužel z protiútoků budeme pořád zranitelní ať tam hraje kdokoliv.
Momentálně je to jediný hráč, se který si Messi rozumí a u kterého využívá náběhy za obranu. Už roky nikdo takový není na pravé straně po odchodu Alvese a je to poznat. Jsme nebezpeční jen z jedné strany. Snad nezabijeme i druhou.
Pokud odejde Messi, tak je to jiná, pak se asi kompletně změní celý styl hry.

24.05.2021, 10:16
karlos larnel

Musíme kádr omladit a obměnit => čerstvá krev -> chce tituly -> hrajou naplno; staří hráči -> vyhráli vše -> hrajou jako vždy). Navíc co když se Alba zraní? Co pak? S Albou se něco stát musí. BUd snížit plat a přivést nějakou dvojku, nebo prodat, přivést toho zmiňovaného mladíka z B-týmu a za prachy, co bychom dostali za Albu přivést TOP beka.

24.05.2021, 11:20
absint karlos

Alba momentálně patří k našim nejlepším hráčům. I já si na něj kolikrát při zápase zanadávám, když vidím, jak se desetkrát za sebou snaží poslat do vápna balon Leošovi, což předvídá celý stadion už pět minut předtím, ale fakt nevím, kde bys teď chtěl sehnat někoho lepšího a ještě za rozumné prachy.
Pro útok je nepostradatelný a směrem dozadu není levá strana zdaleka tak průchodná jako ta pravá, i když tady asi hraje roli i to, že nalevo je Griezmann a vpravo Messi.
Nějaký solidní backup za něj rozhodně potřebujeme, ale není zatím důvod Albu nahrazovat. Kór nějakým naprosto neprověřeným mladíkem z Béčka.

24.05.2021, 12:49
Andreas absint

Gaya je za 20, co potvrdila aj dcera ich prezidenta, ze za tuto ciastku budu ochotny ho predat. Angelino je za tusim 25 az 30. Grimaldo podobna cifra. To niesu utocnici, ktory nejdu lacnejsie ako za 40 milionov. Za normalne prachy vies poriesit kvalitnu nahradu. Dokonca aj Gosens , co sledujem je uplne super LB a tiez nestoji majland. Pri dobrych predajoch si kludne vieme zaobstarat kvalitu do zakladnej zostavy na poziciu LB. A nie, Alba nieje super. Pretoze v braneni je absolutne tragicky. Aspin obcas si to kompenzuje v predu. Ale to je podla mna malo.

24.05.2021, 14:45
Andreas larnel

Tak ono to vyplyva aj z toho, ze kedykolvek sem prisiel niekto, kto jeho poziciu mal nahradit, dostal minimum priestoru. Hlavne Digne bol vynikajuca alternativa, ale stacil jeden zapas ktory mu nevysiel a uz sedel. Alba tu je uz dlho, je to spaniel a Leov kamarat. Je logicke, ze si rozumeju aj na ihrisku. Ale herne je inak Alba uplny bullshit. Marcelo v top sezonach ho strcil do vrecka kedykolvek. Ja si pamatam jeho zaciatky, kedy to s nim vyzeralo vselijak. Ale diatal doveru a vyuzil ju. To sa o jeho nahradach neda povedat. Stacilo male zavahanie a uz dohrali.

24.05.2021, 12:53

Alba už má své elitní roky za sebou, jednu dobu top levý bek světa, ale přijde mi, že od toho Liverpoolu už to je úplně jalové, chce to čerstvý impuls a souhlasím s kolegy výše - Angeliňo, Gayà, Grimaldo, Gosens nebo třeba Zinchenko a k nim naši mladí co jsou na hostovačce jako dvojky třeba, neviděl bych problém

24.05.2021, 15:24

Já bych preferoval Grimalda, ale Benfika za něj chce 60 000 000 eur. Gosens preferuje setrvání v Serii A. Angeliño hostuje z Manchesteru City v RB Lipsko a německý klub pracuje na trvalém přestupu, suma za transfer by se měla pohybovat okolo dvaceti milionů eur.Zinčenko nastupuje pouze zřídka a očekávalo se, že zamíří na hostování, Citizens však chtějí mít na náročné období k dispozici širší.José Gayà byl opakovaně spojován s odchodem z Valencie, její fanoušci se však nemusí obávat. Podle informací novináře Fabrizia Romana nechce 25letý obránce změnit působiště.

24.05.2021, 15:57
Pajinos Puyol

pak mě ještě napadá Toni Lato, ten byl taky jednou hodně na výsluní, tuším dokonce mladší než Gayá - nevím co tam v té Vale dělají že mají tolik kvalitních levých beků :D Grimaldo je můj sen už odjakživa prakticky, škoda že chtěl do áčka když byl Jordi top no :( a takového Digneho jsme pouštět nemuseli, přijde mi že v tom Evertonu nijak nezapadl

24.05.2021, 16:19

Cucurella zpátky.

24.05.2021, 19:09
Pajinos cechoma

nestal se z něj spíše záložník? četl jsem že ho v Getafe dávali i na střed snad prý

27.05.2021, 12:00

Co pořád máte s tím omlazovaním? Barca minulý rok omladila pořádně a nevím jestli nějaký top tým má tak mladý kádr jako my (Moriba, Fati, De Jong, Pedri, Mingueza, Araujo, Trincao, Puig i Dembelé má pořád jen 24let). Kolik mladých by jste tam chtěli? Tým musí být vyvážený a někde musí být i ti starší.
A všechny ty jména jsou hezky, ale jak už někdo zmínil Digneho, tak copak se prosadil do nějakého top týmu, když od nás odešel? Pokud ho Alba tak brzdil v rozletu? A byla to stejná "hvězda" jako všichni zmiňovaní. Firpo měl také ukázat mnohem víc kvality. A tito výše jmenovaní budou určitě lepší nebo se jim svážou nohy z tlaku, jaký na hráče Barcy je? Z mého pohledu je Alba prověřený a pořád na to ještě má. Jsou jiné posty, kde by to chtělo změnu(ale né mladé ucho).
Mně třeba mnohem víc "vadí" styl hry Busquetse než Alby. Tam je potřeba někoho mnohem pohyblivějšího na zachytávání protiútoků. Alba pořád svou rychlostí stíhá.

25.05.2021, 07:33
Andreas larnel

Tak je rozdiel, ak postavis hracov z rezervy ktory velky futbal nehrali a naopak ak kupis hraca ktory ma 23-25 rokov a uz nejake sezony pravidelne potvrdzuje svoju kvalitu. To je pripad ci uz Gosensa, Grimalda a Gayu. To su hotovi hraci ktory to muzstvo aj realne posunu dopredu kvalitou. Niesu to rychlokvasky s jednou sezonou. A minimalne dvaja z menovanych by mohli hrat ihned bez nejakej aklimatizacie. A to je tiez omladenie kadra, ak miesto 32 rocneho Albu pride 24 rocny. To iste sa da povedat aj o Depayovi ktory dojde ako 26 rocny a pri vsetkej ucte k Braithowi, je niekde uplne inde. Je to crlkom rozvazne ale kvalitne omladenie kadra za prijatelne peniaze

25.05.2021, 10:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat