Barcelona sehraje přátelské utkání s Igualadou na pomoc lidem v regionu

Barcelona sehraje přátelské utkání s Igualadou na pomoc lidem v regionu

Oficiální web Barcelony potvrdil, že A-tým odehraje přátelský zápas proti celku CF Igualada a výnos z něj věnuje zdravotním a sociálním organizacím pro seniory a další obyvatele nejvíce ohrožené nakažením koronavirem.

Záměr uspořádat exhibiční střetnutí místního týmu s Barcelonou oznámil starosta Marc Castells, jenž potvrdil, že Katalánci okamžitě nabídku přijali. S nápadem sehrát tento duel přišli pořadatelé a prezidenti obou účastníků se po telefonu ujistili, že vše proběhne co nejdříve. Zápas proběhne na stánku Les Comes, jenž pojme 4 a půl tisíce diváků.

Celý region Conca d’Oden, v němž se nachází i téměř čtyřicetitisícová Igualada, byl 12. března uzavřen kvůli zjištění dvaceti případů nákazy. O 6 dní později už jich bylo 200 a jednadvacet lidí zemřelo. Rozšíření pandemie učinilo z oblasti epicentrum pro katalánské autonomní území. K minulému týdnu zemřelo 98 lidí a 154 zdravotníků se nakazilo.

Gigant s akronymem FCB se tak rozhodl pomoci. „Všem obyvatelům Conca d’Oden posíláme veškerou naši podporu v těchto obtížných časech. Váš boj je zároveň tím naším a doufáme, že brzy budeme moci slavit skrze přátelský zápas v Igualadě. Posíláme naši solidaritu a hodně sil,“ napsal na Twitteru Josep Maria Bartomeu.

Dodejme, že klub z Igualady veden prezidentem Jaumem Berenguerem byl založen v roce 1939 a naposledy působil v soutěži zvané Primera Catalana (5. patro v pyramidě španělské kopané, pozn. přek.), konkrétně pak v její druhé skupině. V sezoně 2018/19 skončili na 14. příčce a výše, než v Tercera División (4. lize), si ve své historii nezahráli.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat