Barcelona utratila 220 milionů eur, protože nedůvěřovala odchovancům jako je Grimaldo nebo Samper

Barcelona utratila 220 milionů eur, protože nedůvěřovala odchovancům jako je Grimaldo nebo Samper

Nelze než souhlasit. Historie přestupů katalánského velkoklubu v posledních šesti až osmi letech je opravdu krutá. Stačí se podívat na všechny talentované hráče, kterým mohli dát Blaugranas šanci. Místo toho, aby přiváděli zbytečné hráče. Pojďme se podívat na jasné příklady jeden po druhém.

Arda Turan - přestup nebyl nutný, navíc musel čekat šest měsíců, než mohl naskočit.

Douglas Pereira - nebyl třeba, v klubu byl Martín Montoya.

Jérémy Mathieu - relativně slušný podpis, který plnil svou roli ve středu obrany nebo jejím levém kraji.

Thomas Vermaelen - před odchodem odehrál 53 zápasů, za to Sergi Gomez dokázal odehrát v Celtě Vigo a Seville naskočit do 198 utkání od svého odchodu v roce 2014.

André Gomes - nedokázal se v klubu adaptovat, proto šel do Everonu. Místo toho, aby klub věřil svému odchovanci (Sergi Samper) přivedl hráče za 40 milionů eur. Barcelona zabila jeho kariéru zbytečnými hostováními.

Paco Alcácer - nepřizpůsobil se systému, ale v Borussii Dortmud se z něj stal stroj na střílení branek. Barcelonští měli důvěřovat Munirovi.

Lucas Digne - přišel jako alternativa za Jordiho Albu, nakonec odešel do Evertonu. Mezitím klub prodal Alejandra Grimalda, jednoho z nejlepších levých beků na světě.

Yerry Mina - pouhý byznys. Na Mistrovství světa dokázal vstřelit tři góly a Barcelona ho dokázala prodat za 30 milionů eur, může jen Everonu děkovat.

Paulinho - po jedné sezóně zamířil zpět do Číny. Carles Aleñá mohl dostat šanci místo něj.

Jeison Murillo - není třeba o něm více mluvit, odehrál jen tři zápasy.

Kevin-Prince Boateng - naskočil jen do třech zápasů. Bez komentáře.

Martin Braithwaite - nouzový přestup. Navíc klub prodal Abela Ruize jen několik týdnů než se Ousmane Démbélé vážně zranil.

Junior Firpo - měl krýt záda Albovi, ale nepřesvědčil. Mezitím Juan Miranda z La Masie ztrácel čas vysedáváním na lavičce v Schalke 04.

Neto - proč přišla tak drahá posila, když má klub ve svých řadách tak talentovaného hráče, kterým je Iñaki Peña.


Zdroje: tribuna.com



Diskuze

Murillo, Boateng boli hostovacky. Gomez, Digne či Paco boli o triedu lepší hráči v tej dobe ako Alena či Samper. To, že nepotvrdili potenciál v Barcelone neznamená, že to boli vyslovene zle nákupy. Všetci zmienený sa v ďalších kluboch bez problémov presadili do základnej zostavy. Ako je vyššie uvedené , Miranda neprerazil ani v Schalke 04 tak čo by robil v Barcelone ? Samper to iste. Jediný vyslovene fail bol predaj Grimalda.

31.10.2020, 13:00

Vezmu do popořadě. Turan nebyl nutný, ale zase to nebyla úplně zlá myšlenka, kvalitu měl, ale nedostalo se z něj maximum, použiju oblíbeného Grize pro srovnání, Arda nebyl horší než on. Jestli byl někdo ukázkou byznysu navíc černého, tak právě Douglas a ještě nepovedený(stejně jako dříve Keirrison atd.) Mathieu špičkový náhradník číslo 3. Mnohdy jasná opora, spekulovalo se že měl přijít už o 2 roky dřív, což by možná přineslo víc ovoce. Vermaelen, možná zbytečný vzhledem ke zdraví, vezmeme-li fotbalovou stránku, tak špička, zdraví ho nepustilo, tady tentokrát použiju Lengleta dost podobní typově, ale jen jeden z nich byl ve všech aspektech TOP a to byl Thomas schopen tyto výkony předvádět po velkých pauzách. Gomes... Neměl na Barcu, vytvořil se kolem něj hype, kvalitou ale pouze lepší průměr. Paco, nevím, tam asi došlo opravdu ke špatné aklimatizaci, zlý fotbalista to není. Digne, špičkový backup, teď by si mazal Firpa na chleba. Mina, u něj mám svůj názor a stojím si za tím, kdyby hrál a hrál.... Bylo by to lepší a lepší. Aspoň se ale vydělalo. Paulinho... Klobouk dolů jakým stylem mi zavřel hubu. Murillo a Boateng, klasické hostovačky na rychlo, jinak neměli co nabídnout. Braithwaite, obrovský dříč a srdcař který si je vědom co to znamená přestoupit do Barcy, otázkou je kolik je ještě možné z jeho kvalit vymačknout.. Firpo, přešlap, průměrný hráč, nikam nás neposune. Nakonec Neto, drahá, ale super dvojka. Příští sezónu bych ale nechal konečně někoho z B-týmu. Sorry za slohovku, snad to někdo dočte smiley

31.10.2020, 14:15

Taky to tak černě nevidím. Arda byl v době svého příchodu top fotbalista, tady je srovnání s mladíky z B-týmu úplně směšné, Douglas byl jen tunel a ve výsledku stejně vůbec nehrál, náhradníkem na RB byl totiž Montoya. Mathieu přišel jako náhradník a první sezónu byl mnohem lepší než Bartra, nejtalentovanější z našich stoperů odchovanců. Příchod Vermaelena byl už asi zbytečný, to je pravda. Gomes, Paco a Digne byli mírně přehypovaní talenti. Jestli byli lepší než naši mladíci, kteří jejich příchod odnesli, to je otázka. Nicméně, přestože se u nás neprosadili, teď ukazují, že jsou daleko lepší než Munir (ten u nás mimochem dostal víc šancí než Paco) nebo Samper. Samozřejmě prodej Grimalda se ukázal jako velmi špatný tah. Mina přišel, jen abychom jej dráž prodali, tady teda problém nevidím. Paulinha chtěl tehdy přímo trenér jako hráče, který mu zapadá do stylu. Murillo, Boateng, Braith byly nouzovky. Firpo byl průser a nevím, co komu pořád vadí na Netovi. Že by měl místo něj chytat Peňa? Vážně zabijeme mladý talent tím, že u nás bude dělat pět let dvojku ter Stegenovi, který ho pustí max do desíti zápasů každou sezónu?

31.10.2020, 14:47
Puyol absint

2014/2015 Claudio Bravo 37 zápasů/Marc-André ter Stegen 21 zápasů 2015/2016 Claudio Bravo 33 zápasů/Marc-André ter Stegen 26 zápasů Nemyslím si, že by si Peňa nezachytal. Také teď když byl Marc-André ter Stegen zraněný mohl nějaký zápas odchytat. Pepe Reina v 19 letech odchytal 31 zápasů(Pohár UEFA 7,Primera División 19,Copa del Rey 5)

01.11.2020, 10:11
absint Puyol

A víš, proč Bravo odešel? Protože už se s ním MAtS odmítl dělit o zápasy. Chytat poháry mu stačilo, jen na začátku, ale když se ukázala jeho kvalita a bylo jasné, že by kdekoliv jinde byl jasná jednička, nezbývalo nám než mu vyhovět. Že by teď, když patří mezi top 3 gólmany, byl ochotný nechávat chytat jiného brankáře, potenciálního konkurenta, se mi zdá velice nepravděpodobné, zvlášť s jeho povahou.
Jsou od sebe o sedm let, což na brankáře tolik není. Pokud Peňa opravdu naplní svůj potenciál a bude top, pak se budeme muset rozhodnout, koho si z nich necháme, oba dva totiž mít nemůžeme, to je bohužel realita, kterou si fanoušci neuvědomují.

01.11.2020, 22:01
Puyol absint

Záleží co je důležité pro klub ane jakou má povahu. Pak bych raději vsadil na Peňu.

02.11.2020, 01:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat