Barcelona v létě plánuje dva odchody a čtyři příchody včetně Lionela Messiho

Barcelona v létě plánuje dva odchody a čtyři příchody včetně Lionela Messiho

Novinář Gerard Romero dnes poskytl čerstvé informace o plánech katalánského klubu. Barcelona měla vedení LaLigy oznámit, že v létě plánuje odchod dvou důležitých hráčů a příchod čtyř nových posil včetně Lionela Messiho.

Romero tvrdí, že Barcelona a LaLiga neustále diskutují o ekonomickém plánu, který musí být vedením španělské LaLigy schválen, aby bylo možné návrat Lionela Messiho uskutečnit. V této souvislosti má mít katalánský klub v plánu prodat dva důležité hráče a zároveň provést snížení platů. Podle novináře tak existuje zhruba 80% šance na uskutečnění tohoto návratu. 

Další nedávné zprávy naznačují, že Barcelona plánuje Messimu nabídnout dvouletou smlouvu s ročním platem 13 milionů eur čistého. Prezident LaLigy Javier Tebas trval na tom, že Katalánci budou muset udělat velký kus práce, aby se tento přesun povedl:

"V tuto chvíli není Barcelona schopna Messiho zaregistrovat, ale doufejme, že se jim to podaří. Zbývá ještě hodně času a čekáme na jejich plán. Mohou také nějaké hráče prodat. Přál bych si, aby Messi hrál tuto soutěž, ale pravidla kvůli tomu měnit nebudeme," řekl Tebas.

Pokud jde o zmiňované odchody, Romero nebyl konkrétní. Velmi hlasitě se však v poslední době mluví o budoucnosti Fatiho, Ferrána či Alby. Nejistota panuje také kolem Busquetse, který zatím nepodepsal novou smlouvu. Dá se však očekávat, že by v případě Busquetse a Alby nebyl problém v pokračování s výrazně nižším platem.

Kromě Messiho by se k týmu měl připojit také obránce Bilbaa Iñigo Martínez, jehož příchod by měl být prakticky hotovou věcí. Velmi reálný je rovněž příchod İlkaye Gündoğana z Manchesteru City. Spekuluje se také například o Carrascovi či dalších hráčích. Fanoušci Barcelony si však na potvrzení těchto zpráv budou muset počkat.


Zdroje: www.barcauniversal.com/



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Antonella už zapsala děti do školy v Barceloně. Cesta k uskutečnění této registrace je ale ještě dlouhá. Tak snad to klapne a konečně se důstojně rozloučíme! 🥹

20.04.2023, 15:17

Tak s Albou to vyjednávání rozhodně nebude snadné, Busi doufám odchod a tím uvolnění v pletech i na hřišti. A na prodeje jsem extra zvědav, jak to půjde.

21.04.2023, 09:34

Hlavně pravého beka, nespokojme se s polovičatým řešením v podobě Koundého nebo Arauja.

21.04.2023, 11:37

Doufám, že Busi ještě o rok prodlouží.
A příchod Messiho by (s největší pravděpodobností) znamenal, že Busi i Alba ještě nejméně na rok zůstanou a nechají si snížit plat. No a za rok Busi do MLS do Interu Miami.
Iñigo Martínez a İlkay Gündoğan vypadají na dobré příchody.

Kolem RB se hodně diskutuje a velmi pravděpodobně to vypadá, že by mohl přijít João Cancelo. Hostování v Bayernu mu končí a doma v Manchesteru City s ním Pep nepočítá. A v tom by mohl být problém. Smlouvu v ManCity má až do 2027 a aktuální tržní hodnota je 60M€... Takže ta cena + jeho plat by byly asi zásadní zásah. Navíc se šušká o důvodech, PROČ ho Pep nechce. A o stejném důvodu se mluví nahlas v Bayernu, proč už ho nechtějí ani tam.
Cancelo je údajně problém v šatně... Kamkoliv se hne, tam dělá rozbroje a kazí náladu v kabině. V 28ti letech už má za sebou Benfiku, Valencii, Inter Milán, Juventus, Manchester City a Bayern - což je celkem dost štací. A to vše podporuje to, co se o jeho negativním vlivu na kabinu říká... Fotbalově je určitě skvělý, ale aby nám rozvrátil kabinu, to by za to asi nestálo...
Jen se divím, že ho (údajně) Alemany chce. Protože bych předpokládal, že Pep dá svému milovanému klubu k dispozici nějakou charakteristiku hráče, kterého měl v kabině od léta 2019 do letošního ledna... Pokud tedy Pep Barcu nevaruje, pak to asi nebude až tak strašný. Na druhou stranu ale - Salihamidžič řekl jasně, že Bayern už Cancela nechce, protože jeho chování v šatně, v době kdy nehrává pravidelně a nemá pevné místo v sestavě, je velmi neprofesionální...
Čert aby se v tom... Každopádně můj subjektivní názor na Cancela je, že bychom ho asi kupovat neměli... :(

21.04.2023, 13:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat