Barcelona vs. Neapol, klapka poprvé, dějiště Miami

Barcelona vs. Neapol, klapka poprvé, dějiště Miami

Prvním ze dvou přátelských zápasů začíná v noci ze dneška na zítřek LaLiga Serie A Cup ve Spojených státech amerických, kterých se zúčastní mistr španělské ligy z Barcelony a vicemistr té italské z Neapole. Úvodní duel bude hostit Hard Rock Stadium na Floridě.

V pořadí čtvrtý exhibiční duel čeká na barcelonské fotbalisty zítra časně z rána, konkrétně v 1:30 SELČ. Soupeřem jim bude italská Neapol v rámci mini-turnaje, který stejný zápas přinese později i do státu Michigan. Všechno začalo japonským turné, kde Blaugranas padli 1:2 s Chelsea a vyhráli 2:0 s Visselem Kóbe, na čež navázal domácí Gamperův pohár s Arsenalem, který Barca získala po vítězství 2:1.

Své první starty by si v modro-bordových dresech mohli připsat Júnior Firpo a v rámci letní předsezony také Philippe Coutinho, Arthur Melo, Arturo Vidal a Moussa Wagué, kteří se vrátili z delšího volna zapříčiněného účastí na mezinárodních turnajích. Prvně jmenovaný Brazilec ještě může nicméně na poslední chvíli odejít, když o něj projevili zájem v anglické Premier League.

Na šestadvacetičlenné soupisce nechybí ani Abel Ruiz, nedávný mistr v kategorii do devatenácti let. Naopak mimo zůstal doslova za minutu dvanáct kvůli zraněnému lýtku Lionel Messi. Jinak už se svěřenci Ernesta Valverdeho připravují v plném počtu včetně Luise Suáreze, autora rozhodující branky v nedělním mači na Camp Nou.

Jak je na tom Neapol?

Neapol začíná svůj druhý rok pod věhlasným koučem Carlem Ancelottim. Novými posilami se stali italský brankář Alex Meret z Udine, řecký střední obránce Kostas Manolas, který loni v dubnu dokonal obrat AS Říma ve čtvrtfinále Ligy mistrů právě proti Barceloně, a Makedonec Elif Elmas z Fenerbahce, který hraje jako záložník.

Neapolští se museli už v únoru vypořádat s odchodem kapitána Marka Hamšíka. Ten po patnácti letech opustil Itálii a po dvanácti stadion San Paolo, aby zkusil své štěstí a přivydělal si na stará kolena v Číně. V létě pak odešli rovněž Raúl Albiol, Amadou Diawara, Marko Rog či Robert Insigne.

Po úvodních třech zápasech s italskými skvadrami z nižších soutěží – jmenovitě Beneventem, Feralpisalem a Cremonese, které skončily výsledky 1:2, 5:0 a 3:3 – odcestovali Partenopei do Edinburghu, kde vyzvali posledního mistra výše zmíněného evropského poháru, Liverpool, jenž porazili 3:0. Jednobrankovým rozdílem se jim pak na Stade Vélodrome povedlo porazit domácí Olympique Marseille.

Na celek z Kampánie čeká na rozdíl od Barcelony začátek ligové soutěže až za dva týdny. Své tažení letošním ročníkem Serie A zahájí na půdě Fiorentiny 27. srpna, zatímco Barca se představí v Bilbau o 10 dní dříve. Dodejme, že druhý vzájemný přátelák těchto soupeřů se uskuteční v Ann Arboru na Michigan Stadium v sobotu 10. srpna od 23:00 SELČ.

Welcome to Miami

A ještě krátce k dějišti, kterým je miamský Hard Rock Stadium pro necelých 65 tisíc diváků. Jedná se o domov několika celků, především pak Dolphins hrajících NFL a dvou týmů z basketbalové NCAA – Orange Bowl a Hurricanes. Kromě toho se zde hraje i tenisový Miami Open.

Barcelona zde nastoupila už dvakrát a to před osmi lety s Guadalajarou pod hlavičkou World Football Challenge (výhra mexického celku 4:1) a v červenci roku 2017 a to v rámci historického El Clásica, tehdy ještě s Neymarem Júniorem v sestavě. Druhý souboj s Realem Madrid hraný mimo španělské území skončil výhrou 3:2.

Přepdokládané sestavy

Deníky Sport, Mundo Deportivo i AS se prakticky shodly na sestavě Katalánců, s výjimkou jednoho středopolaře, kde prvně jmenovaný tipuje složení Rakitič – de Jong – Puig, druhý Rakitič – Busquets – de Jong a třetí de Jong – Busquets a Puig. Poslední zmíněný madridský plátek pak tipuje, že levonohým stoperem bude Clément Lenglet a na pravém křídle nastoupí Rafinha Alcántara, zatímco zbylé dvě periodika na těchto postech daly přednost Samuelovi Umtitimu a Ousmanovi Dembélém.

Co se Neapole týče, zde už k takové shodě nedošlo. Napravo naskočí Elseid Hysaj nebo Giovanni di Lorenzo, k Manolasovi se může postavit Sebastiano Luperto nebo Nikola Maksimovič a vlevo se rozhodne mezi Máriem Ruiem a Faouzim Ghoulamem. V záloze se vedle Fabiána a Callejóna představí Elmas nebo Simone Verdi a útočný tandem trefili všichni stejně.


Predikce utkání

8. srpna 2019, 01:30 Hard Rock Stadium, Miami

SSC Neapol

Ted Unkel (USA)

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
SSC Neapol

Alex Meret
Elseid Hysaj
Kostas Manolas
Sebastiano Luperto
Faouzi Ghoulam
José Callejón
Elif Elmas
Fabián Ruiz
Dries Mertens
Arkadiusz Milik
Lorenzo Insigne

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Marc-André ter Stegen
Nélson Semedo
Gerard Piqué
Samuel Umtiti
Jordi Alba
Ivan Rakitič
Sergio Busquets
Frenkie de Jong
Ousmane Dembélé
Luis Suárez
Antoine Griezmann

Poslední zápasy


Poslední zápasy
SSC Neapol

venku vs. Marseille (0:1)
venku vs. Liverpool (0:3)
venku vs. Cremonese (3:3)
venku vs. Feralpisalo (5:0)
venku vs. Benevento (1:2)

Poslední zápasy
FC Barcelona

doma vs. Arsenal (2:1)
venku vs. Vissel (0:2)
venku vs. Chelsea (1:2)


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy

-


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Máš přehozené soupisky. smiley

07.08.2019, 14:37
Pajinos lhotik

díky za upozornění, tak to dopadá, když píšu v práci někdy :D opraveno

07.08.2019, 15:21
felpod Pajinos

Píšeš v práci?
Hoď sem číslo na šéfa... smiley

07.08.2019, 19:33
Pajinos felpod

jak říkám, někdy smileynavíc moje zaměstnání to svým způsobem umožňuje, tak proč toho tu a tam nezneužít smiley

08.08.2019, 07:51

Pajinosi je tu malo clanku chtelo by to pridat na tempu

07.08.2019, 19:07
Pajinos antimadrista

v pořádku - klidně se pojď přidat do redakce a zapojit se taky, rád přivítám jakoukoliv pomoc a budu aspoň moct pokrývat jiné zdroje smiley

08.08.2019, 07:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat