Barcelona vstupuje do boje o Moukoka

Barcelona vstupuje do boje o Moukoka

Mladý 18letý útočník Dortmundu Youssoufa Moukoko se aktuálně připravuje s německým národním týmem v Kataru. Jeho kariérní posun a velmi dobrá forma v Bundeslize přitahuje pozornost největších evropských klubů včetně Barcelony.

Barcelona se rozhodla vstoupit do hry o tohoto mladého útočníka, který na sebe několikrát upozornil již v mládežnických kategoriích, kde i přes svůj nižší věk naprosto dominoval střeleckým statistikám. Například v sezóně 2019/20 nasázel za tým U19 ve 14 zápasech neuvěřitelných 34 gólů. Smlouva hráči končí 30. června.

V aktuální sezóně vstřelil v Bundeslize již 6 gólů a připsal si 3 asistence a dobrá forma mu vynesla také nominaci na Mistrovství světa v Kataru. Dortmund se samozřejmě snaží situaci vyřešit a s hráčem smlouvu prodloužit. Žádné bližší zprávy z jeho okolí nepřišly, ale prioritou hráče by mělo být setrvání v Dortmundu. Podmínkou by však mělo být zajištění účasti v Lize mistrů a nastavení výkupní klauzule ve smlouvě.

V tuto chvíli neexistuje žádná dohoda, ale mnoho evropských celků bude mít o hráče zájem. Moukoko již v dětství netajil svou náklonnost ke katalánskému klubu. V Barceloně budou tuto situaci sledovat, ale vše v rámci ekonomickýh parametrů. Katalánci nechtějí narušit novou mzdovou strukturu.

Obě strany berou tuto situaci na vědomí a ikdyž bude případná dohoda obtížná, budou chtít najít společnou řeč. Mateu Alemany již dřívě oznámil, že trh s volnými hráči bude pro Barcelonu prioritou.

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat