Barcelona vyfoukla PSG mladou hvězdičku z Anglie

Barcelona vyfoukla PSG mladou hvězdičku z Anglie

Doslova na poslední chvíli přebrala FC Barcelona mladíka Louie Barryho z West Bromu, který už podstupoval lékařskou prohlídku u PSG. Nakonec však zamíří ke Kataláncům, kde se stane součástí systému v La Masii.

Barcelonský celek vyhrál další přestupovou bitvu nad Paris Saint-Germain. Poté, co ukořistili Frenkieho de Jonga, se jim nyní podařilo ukrást doslova za pět minut dvanáct mladého útočníka Louie Barryho. Šestnáctiletý odchovanec West Bromwiche Albionu byl podle deníku Daily Mail spatřen, jak vychází z hotelu v Barceloně spolu se svými zástupci a ESPN potvrdilo, že po vypršení svého kontraktu zamíří nastálo do katalánské metropole.

Jeho juniorská smlouva vypršela letos a na nové – tentokrát již profesionální a s délkou trvání na 3 roky – se s klubem přezdívaným The Baggies už nedohodl. Stejné zdroje uvedly, že hráč už absolvoval zdravotní testy v Paříži, když se náhle objevila Barca s nabídkou 130 tisíc eur. Podle bulvárního plátku The Sun by tato suma měla nakonec být 235 tisíc. O Barryho, hráče anglické a irské reprezentace do šestnácti let, který preferuje hru pravačkou, stál i Red Bull Lipsko, ovšem ten nakonec nepochodil.

Tohle dokáže být frustrující, to je naprosto zřejmé. Někdy dle mého názoru díky pravidlům, které se na tyto mladé hráče mířící do zahraničí vztahují, může dojít ke špatným důvodům odchodu,“ sdělil technický ředitel celku sídlícího na stánku Hawthorns, s nímž byl Barry spjat od svých šesti let věku, Luke Dowling. Nejvíce se o slovo tento mladíček přihlásil na turnaji v Itálii, kde za Anglii U15 nasázel 10 branek v pěti utkáních. Za výběr do šestnácti let vyhrál ve Francii zlatou kopačku a dohromady už za anglické národní družstva nastřílel 19 gólů v pouhých osmnácti utkáních.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat