Barcelona vylučuje možný příchod Davida Alaby, zároveň se jí nabídl Danny Rose

Barcelona vylučuje možný příchod Davida Alaby, zároveň se jí nabídl Danny Rose

Jedním z postů, kde katalánskou Barcelonu, opravdu tlačí bota, je levý obránce. K Jordimu Albovi nemají po nepřímém prodeji Marca Cucurelly alternativu a tak se spekuluje, kdo by mohl přijít krýt záda jednomu z nejlepších zadáků ve fotbalovém světě. A možností je více.

Zhruba před měsíce přišel katalánský deník Sport se zprávou, že David Alaba – rakouský levý bek působící v Bayernu Mnichov – je cílem FC Barcelony pro aktuální přestupové období, nicméně jednání byla tak nereálná, že se klub rozhodl pro vyloučení tohoto možného podpisu.

Možností zůstává jeho příchod za rok, jelikož mu v létě 2021 končí smlouva a bavorský gigant by byl povolnější co se částky týče. Nebo pak v případě, že by odešel Samuel Umtiti. Ať tak či onak, klub chce přivést posilu na tuto pozici do příštího týdne, maximálně dvou, aby byla připravená na turné po USA.

Právě dostupný rozpočet není něco, čím by mohl Katalánci hýřit. Ať už přijde Neymar Júnior či nikoliv, suma vynaložená za vyztužení levé strany obrany nebude vyšší než 25 milionů eur. Jako další se na radaru objevil Portugalec Raphäel Guerreiro, ovšem ten může odejít do Paris Saint-Germain.

Další alternativou je Júnior Firpo, který se letos ukázal v barvách Betisu Sevilla. Žádná konkrétní nabídka však za tohoto juniorského reprezentanta Španělska s kořeny v Dominikánské republice ještě nebyla podána. A jako blesk z čistého nebe se objevilo jméno Dannyho Rose z Tottenhamu.

Devětadvacetiletý rodák z Doncasteru chce opustit Anglii a údajně se měl nabídnout zástupcům Barcy, kteří tuto možnost zanalyzovali a došli k závěru, že by se jednalo o nesmysl hlavně z ekonomického hlediska. Zároveň se shodli na tom, že i přesto, že se jim jeho profil líbí, mají lepší možnosti.

O služby Rose tedy nadále usilují už jen Schalke, Liverpool, Manchester United a již zmiňované PSG, které hledá třetího do party k Layvinu Kurzawovi a Juanu Bernatovi. Kohouti požadují 20 milionů eur, což je něco, co jeho případný odchod hodně komplikuje.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat