Barcelona zahájí rozhovory s Palmeiras o Endrickovi

Barcelona zahájí rozhovory s Palmeiras o Endrickovi

Barcelona v nadcházejících dnech zahájí jednání s Palmeiras a bude řešit situaci Endricka. Tento 15letý talent brazilského fotbalu je v hledáčku největších evropských velkoklubů.

Velký talent brazilského fotbalu Endrick na sebe upoutal pozornost největších evropských velkoklubů. O hráče, kterému bude v červenci 16 let, má velký zájem také Barcelona, která si chce ve vyjednávání vytvořit výhodu. Katalánský klub považuje jeho podpis za komplikovaný, jelikož Endrick patří do kategorie U18 a hraje v zahraničí. Z tohoto důvodu by hráč mohl na Camp Nou přijít až v roce 2024, kdy mu bude 18 let.

Barcelona bude pracovat na tom, aby mohla v červenci hráče smluvně svázat. V 16 letech totiž může podepsat svou první profesionální smlouvu, která může podle pravidel FIFA trvat tři roky. Záměrem je dosáhnout dohody v následujících týdnech. Obě strany budou vyjednávat o přestupové částce a bonusech.

Případný přestup by neměl mít vliv na finanční fair play, protože by se přestup oficiálně uskutečnil až v roce 2024. Klub doufá, že v tomto období již bude mít vyřešené finanční problémy.

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Určitě je to obrovský talent a ve svém věku je nadprůměrný...
Ale u těchto "kluků z pralesa" je důležité to, z jakých pochází sociálních podmínek a jaké je jeho okolí.
Co s nimi všemi udělají první velké (ale opravdu VELKÉ) peníze...
Endrick : www.youtube.com

20.05.2022, 07:30
KU420 felpod

Nadprůměrný není vhodný termín, když je to největší talent Brazilie od doby Neymara. São Paulo má jako město víc obyvatel, než celá ČR. Palmeiras hrají na velice slušné úrovni a konkurenční prostředí mají mnohem silnější, než většina lig v Evropě. Jde taky o relativně bohatý klub, samozřejmě neporovnatelně např s těmi z premier league, ale není vyloučeno, že by na solidní kontrakt dosáhl už v Brazilii. Zatím vše nasvědčuje tomu, že bude dřít jako mezek, aby vytáhl rodinu z chudoby.

20.05.2022, 12:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat