Barcelona zaplatí výkupní klauzuli za Antoina Griezmanna a představit by jej měla v pondělí

Barcelona zaplatí výkupní klauzuli za Antoina Griezmanna a představit by jej měla v pondělí

Po zmatcích týkajících se toho, kdo uhradí LaLize sumu 120 milionů eur, je konečně jasno. Bude to úřadující mistr španělské ligové soutěže, který vyplatí Francouze ze smlouvy s Atlétikem Madrid a bude jej moci připsat na svou soupisku. Pokud půjde vše podle plánu, prezentace by měla přijít na začátku příštího týdne.

FC Barcelona se chystá na příchod Antoina Griezmanna a dotahuje poslední kroky, aby se tento akt stal realitou. Všechno se zdrželo kvůli domnění, že dojde k dohodě obou klubů. K ní ale nedošlo a Atlético odmítlo jakoukoliv nabídku se splátkami. Jedinou možností tak zůstala výkupní klauzule, která na začátku měsíce spadla ze dvou set milionů eur na 120 milionů. Chvílemi to vypadalo, že jí zaplatí sám hráč, nicméně nakonec jí skutečně zaplatí barcelonští představitelé.

Griezmann se aktuálně nachází na Ibize se svou rodinou a zítra – v pátek 12. července – má poslední možnost připojit se ke svému stávajícímu týmu na přípravu v Los Angeles de San Rafael. To se však i přes hrozbu pokuty nestane a nyní hráč z Maconu čeká na telefonát z Barcelony, kde by si přál mít vše vyřešené tak, aby 14. července absolvoval zdravotní prohlídku a o den později nechyběl na prvním tréninku. Klub měl Griezmannovi sdělit, aby byl v klidu a že bude všechno brzy vyřešeno.

Barca nyní zkoumá nejlepší způsob, jak splnit všechny fiskální požadavky a to obzvláště týkající se poplatku španělské daně IVA. Nepřeje si, aby bylo ublíženo hráči nebo jí samé a vzhledem ke komplexnosti operace nechce udělat žádný špatný krok. Francouzský útočník je logicky první osobou, která nechce mít potíže s daňovým úřadem a nakonec tedy svou výkupní klauzuli nezaplatí sám. Dodejme, že již zmiňovanou sumu 120 000 000 € musí barcelonisté předložit osobně v sídle ligové soutěže.

Bývalý člen kádru Txuri-urdin (přezdívka Realu Sociedad, pozn. přek.) má pracovat s osobním trenérem, aby byl na nový ročník v co nejlepší kondici. Pokud se vše dotáhne do zdárného konce, téměř 2 měsíce trvající sága (nepočítáme-li loňskou tahanici zakončenou videem s rozhodnutí hráče setrvat v Atlétiku). Opět skrze video se 14. května Griezmann rozloučil se svým celkem a od té doby se řeší, zdali změní názor a zamíří na Camp Nou. Oficiálně bude přestup oznámen v příštích dnech a prezentace má proběhnout v pondělí.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Pokud opravdu přijde, tak si myslim, že nám toho dá hodně! Věřim, že bude dobrej a že bude dávat dost gólů a i připravovat!

11.07.2019, 16:18

Já jsem taky rád, dobrá náhrada za Suareze asnad si sedne z Messim

12.07.2019, 12:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat