Barcelona zvažuje jednání s hráči o ještě větším snížení jejich mezd

Barcelona zvažuje jednání s hráči o ještě větším snížení jejich mezd

Periodikum Mundo Deportivo přišlo už minulý týden se zprávou, že Barcelona může být donucena snížit výplaty svých zaměstnanců ještě výše, než zněl původní plán. Klub totiž neví, kdy začne znovu vydělávat a současné úspory se zdají být nedostačující. A k tomu je třeba zvážit i úvahy o investicích, jako například v rámci projektu Espai Barca.

Vzhledem k aktuální krizi může Barca s téměř jistotou zapomenout na předpokládaný zisk ve výši jedné miliardy eur a podle v úvodním slově zmíněného deníku může naopak tento účetní rok zakončit ve ztrátě přes 100 milionů téže měny. Tohle číslo však může významně narůst, jelikož se stále neví, kdy se vrátí klubové i reprezentační zápasy.

A existují další otazníky. Klub zvažuje, jestli bude možné hrát před diváky. Prezident Josep Maria Bartomeu chce údajně požádat členy rady, aby připravili speciální zprávu čítající co nejvíce možných scénářů, kterou následně v květnu odprezentují na speciální schůzce, kde dojde k uskutečnění důležitých a urgentních rozhodnutí.

Redukce gáží o 70 % už se nyní zdá nedostatečná. Katalánský gigant takto měsíčně ušetří 16 milionů eur, ovšem takový Juventus či Bayern snížil ročně své náklady na mzdy o 20 %, zatímco Barcelona pouze o 5 % za předpokladu, že bude nouzový stav ve Španělsku trvat ještě měsíc. Juve mezitím do černa uspoří až 90 milionů eur.

Noviny rovněž informují o situaci, která může nastat v květnu a při níž bude FCB muset znovu jednat s hráči o ještě větších škrtech ve mzdách. Větší klubové úspory ovlivní práci nadace, která byla pozastavena a probíhají i jednání s dodavateli práce kolem projektu Espai Barca, jehož hřebem je rekonstrukce Camp Nou, jenž byl také zastaven.

Existují logické pochyby, zdali bude chtít investiční společnost Goldman Sachs zapůjčit za stávající situace Barceloně 800 milionů eur, které se mají vrátit z budoucích zisků. Ty Barca nemůže zaručit, jelikož opět netuší, kdy k nim začne docházet. Dokud se neobjeví lék či vakcína, hrozba epidemie bude stále viset ve vzduchu.

Stále se neví, kdy vláda povolí setkávání desítek tisíců fanoušků a Mundo Deportivo tak přemýšlí, zdali je skutečně nutné navýšit kapacitu barcelonského stánku, jenž už nyní pojme přes 99 tisíc lidí a bývá vyprodán skutečně zřídka a hlavně jen na velké zápasy, přičemž drtivou většinu přítomných zastupují hlavně turisté z cizích zemí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat