Barcelonisté vyzývají k setrvání v domovech. Setién, Messi a Bartomeu mluvili o zodpovědnosti

Barcelonisté vyzývají k setrvání v domovech. Setién, Messi a Bartomeu mluvili o zodpovědnosti

Barcelonu zasáhla opatření kolem koronaviru stejně, jako mnohé další týmy a v těchto dnech tak hráči nejen A-týmu zůstávají doma a trénují individuálně. Ze svých obydlí pak vysílají zprávy směrem k fanouškům které nabádají k tomu, aby byli v domácím prostředí, pokud to nelze jinak.

Tohle jsou pro každého obtížné dny. Obáváme se toho, co se děje a chceme pomoci. Vciťme se do rolí těch, kteří trpí nejvíce, ať už přímo či v rámci rodiny a přátel, nebo kteří pracují v první linii v nemocnicích a zdravotních centrech. Chci jim poslat veškerou mou podporu. Na prvním místě musí být zdraví,“ začal svůj vzkaz Lionel Messi.

Je to výjimečný okamžik a musíme v něm následovat všechna opatření od zdravotnických a veřejných autorit. Jenom to způsob, jakým s tímto vším můžeme efektivně bojovat. Nastal čas být zodpovědný a zůstat doma. Navíc je to skvělá příležitost k tomu strávit čas s těmi, které máte rádi. Je to čas, který ne vždy máte.

Přeji každému to nejlepší a doufejme, že dokážeme tuto situaci zvrátit – čím rychleji to bude, tím lépe,“ dodával na svém Instagramu. Ve stejném duchu se vyjádřil i trenér Quique Setién. „Ačkoliv bych rád chodil každý den do práce a vedl tréninky týmu, musíme myslet na riziko, které tohle nakládá na tolik lidí včetně nás a všech dalších.

Zůstaňte doma!“ Stejné znění má i název kampaně, která se rozjela po sociálních sítích. Hráči v ní buď hovoří k publiku o důležitosti dodržování karantény či zákazu vycházení, nebo v ní žonglují s toaletním papírem, přičemž si někteří i umývají ruce. Všichni pak dostali nařízeno se připravovat individuálně z domova.

První záběry takového cvičení zveřejnil už o víkendu Marc-André ter Stegen a další na sebe nenechali dlouho čekat. Svůj vzkaz veřejnosti si připravili i kapitáni mládežnických sekcí a trenéři, včetně rezervního mančaftu. „Dnes jsme více než kdy jindy spolu s lidmi,“ započal svůj otevřený dopis klubový prezident Josep Maria Bartomeu.

Rád bych barcelonské rodině vzkázal, že chci jménem klubu vyslat poselství klidu, důvěry a hlavně zodpovědnosti týkající se současné zdravotní pohotovosti, kterou prožíváme. FC Barcelona si jako klub se závazkem být aktivní za hranicemi sportu přeje pomoci těm, kteří čelí této výjimečné situaci, která ovlivňuje celý svět.

Je zřejmé, že současná pohotovost jde až za naše pole působnosti, nicméně si jsme vědomi, že tuto krizi překleneme jen tehdy, kdy spojíme individuální a kolektivní úsilí. Hned od startu se musíme nabídnout zdravotním institucím, abychom jim i dalším pomohli splnit doporučení a indikace v boji s šířením viru a nejvíce oslabit jeho efekt.

Z tohoto důvodu a s cílem starat se o zdraví našich členů, držitelů permanentek, sportovců, zaměstnanců klubů a rodin jsme ihned přijali opatření a aktivovali nezbytné protokoly. Šlo o otázku především chránění zdraví lidí. Zároveň jsme za posledních pár dnů byli v kontaktu s vedoucími činovníky z fotbalového průmyslu i dalších sportů.

Hledali jsme možné scénáře, které mohou nastat a nařízení, které nám pomohou to přežít. Jako klub máme zodpovědnost a my jí uplatňujeme. Jako takoví žádáme všechny o to, aby zůstali doma a následovali pokyny relevantních orgánů, aby napomohli snížení zbytku infekce. Až na výjimečné případy to není možnost.

Je to zodpovědnost, kterou máme jako zodpovědní občané. Sledovat Barcu znamená být si vědom a pomáhat ostatním ve společnosti, hlavně pak těm nejohroženějším skupinám. Posílám veškerou podporu těm, kteří trpí touto nákazou, a také bych rád poděkoval našim zdravotním službám a všem zaměstnancům ve zdravotnictví.

Riskují své vlastní zdraví a neúnavně pracují, aby chránili ostatní. To vy jste vzory a váš příklad nás může vést v této bitvě proti viru. My jsme mezitím k dispozici autoritám, abychom přispěli jakýmkoliv způsobem to bude možné k překonání této situace. Jsme Barca a to je náš závazek,“ píše se ve zbytku dopisu.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat