Barcelonský přestupový kolotoč. Sedm potencionálních příchodů a odchodů

Barcelonský přestupový kolotoč. Sedm potencionálních příchodů a odchodů

Je nepravděpodobné, že by rok 2023 v Barceloně zastínil rok 2022, pokud jde o přestupy. Nicméně stále může dojít k velkým přestupům. Očekává se, že se toho v lednu mnoho nestane, přičemž Katalánci se už nyní musí bedlivě připravovat na letní přestupový trh.

Možné příchody

Inigo Martinez (31 let, Athletic)
Střední obránce by byl považován za solidní posilu mužstva. Navíc může už v létě přijít jako volný hráč. Jen pro připomenutí, tento Bask přestupoval v lednu roku 2018 do Athletica z Realu Sociedad za úctyhodnou částku 32 milionů eur.

Youssoufa Moukoko (18 let, Borussia Dortmund)
Barcelona má zájem o tohoto 18letého útočníka. Do ostrého boje půjde jen v případě, že neprodlouží svou končící smlouvu v Borussii Dormund. Mluvíme o jednom z nejtalentovanějších útočníku na přestupovém trhu.

Jorginho (31 let, Chelsea)
Katalánci už Jorginha kontaktovali v předchozích letech. Nyní je jeho příchod mnohem reálnější, jelikož mu v létě končí smlouva.

Ruben Neves (25 let, Wolves)
Portugalec je dle mnohých považován za jednoho z favoritů jako nástupce Sergia Busquetse. Ačkoli samotný Xavi má pochybnosti o kvalitách Nevese. Pokladníka barcelonského klubu by přišel nejméně na 40 milionů eur.

Martin Zubimendi (23 let, Real Sociedad)
Je Xaviho preferovanou možností, jak posílit střed pole. Jeho příchod bude velice složitý. Další případný nástupce Busuquetse totiž má ve smlouvě výkupní doložku, která činí 60 milionů eur.

Juan Foyth (24 let, Villarreal)
Pravý obránce byl loni v létě velice blízko příchodu do katalánské metropole, ale celý transfer zamrzl kvůli těžkému zranění. Foyth stále zůstává možností do budoucna.

Diogo Dalot (23 let, Manchester United)
Další možností, jak posílit místo pravého obránce. Blaugranas půjdou po Dalotovi, pokud se stane volným hráčem.

Možné odchody

Hector Bellerin (27 let)
Až s jistotou můžeme říci, že zimě nikam neodejde. Na druhou stranu Barcelona s ním po sezóně neplánuje prodloužit kontrakt.

Sergio Busquets (34 let)
Veterán se o své budoucnosti nerozhodl. Sergio chtěl na konci sezóny odejít, ale nyní zvažuje prodloužení smlouvy, případně jí dokončit. Situace je na všechny strany otevřená.

Memphis Depay (28 let)
Očekává se, že Nizozemec odejde po vypršení smlouvy, která mu končí v červenci. Koneckonců do Barcelony přišel z Lyonu rovněž zdarma.

Franck Kessie (26 let)
Záložník se snaží adaptovat na Camp Nou. Přišel jako volný hráč a klub by se mohl rozhodnout, že za něj nějaký peníz v létě inkasuje. Už jen kvůli jeho nízkému hernímu vytížení.

Abde Ezzalzouli (21 let)
Mladík bude prodán, pokud bude za něj přijde adekvátní nabídka. Přestupová částka se může pohybovat okolo 10 milionů eur. Vedení klubu ho nevidí jako dost dobrého pro první tým.

Samuel Umtiti (29 let)
Francouzský stoper se bude příští léto poohlížet po trvalém odchodu. O tom netřeba diskutovat.

Raphinha (26 let)
Barcelona je připravena prodat brazilského křídelníka po jediném roce stráveném v Katalánsku. Podle mnohých nesplňuje očekávání. Výraznou roli hraje také jeho přestupová část.


Zdroje: Tribuna



Diskuze

Jako přebudovat kádr bude nutné, jen na to nebudou peníze. Jednoho pravého beka koupit musíme, druhého možná.Jednoho, lépe dva defenzivní záložníky také. Náhradníka (do rotace) k Robertovi jakbysmet. Stoper nutný není, jelokož teď tam máme 5 hráčů: Araujo, Kounde, Chris, Garcia a Alonso. Pokud by 2 z nich odešli, klidně toho Martineze zadara vzít.

Práce s tím kádrem ale bude ještě mnohem více, než je napsáno v článku.

1) V létě skončí smlouva jak Tenasovi, tak Peňovi (dle transfermarkt tedy), takže se musíme postarat i o post druhého golmana.

2) Prodat i Lengleta a zapřemýšlet nad tím, co s Trincaem a Destem.

3) Vyřešit ty křídla. Reálně jich budeme mít v létě šest.

06.01.2023, 11:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat