Bartomeu chce napříč současné situaci podniknout revoluci ve vedení Barcelony

Bartomeu chce napříč současné situaci podniknout revoluci ve vedení Barcelony

Prezident barcelonského velkoklubu Josep Maria Bartomeu žádá i navzdory koronavirové pandemii rezignaci několika důležitých členů vedení celku a mezi ohroženými je i jeden z prezidentských kandidátů do voleb, které se uskuteční příští rok, Emili Rousaud. Toho se však stávající boss chce zbavit, stejně jako všech, kteří o něm pochybují.

Španělská média se shodla na tom, že Josep Maria Bartomeu – šéf FCB – chce revoluci v představenstvu. Některé z jeho členů chce vyštvat pryč a to hlavně ty, kteří s ním nesouhlasí. Mezi nimi je Emili Rousaud, jenž byl označen za jednoho z favoritů na vítězství v prezidentských volbách, které se uskuteční na podzim roku 2021.

V pondělí mělo proběhnou virtuální zasedání rady, ovšem k němu nedošlo. Bartomeu měl hovořit s několika členy vedení a sdělit jim své rozhodnutí. Kromě Rousauda už si dále nepřeje spolupracovat s Enriquem Tombasem (dosavadním pokladníkem klubu), Silviem Eliasem a Josepem Pontem. První dva dostali hodinová ultimáta.

Pokud se však k výpovědi neodhodlají, zůstanou ve vedení, jelikož je prezident nemůže jen tak vyhodit. Vzít jim své funkce, aby tak neměli prakticky žádnou moc, však svede. Mundo Deportivo i Sport, přední katalánská periodika, tipují, že ekonomické oblasti by se ujal jeden z viceprezidentů Jordi Moix a pokladním se stane David Bellver.

Takto budou povinnosti Tombase rozděleny mezi dva lidi. Bartomeu už tyto změny plánoval delší dobu, protože po skandálu Barcagate jeho vztahy s řediteli hodně polevily. Někteří si dokonce naopak přáli, ať odstoupí on, aby nesnížili šance svých kandidátů na vítězství pro další období. Nyní je možné, že prezident jmenuje nové viceprezidenty.

Jeden ze zmíněných deníků dodávám, že Rousaud zatím nemá podání výpovědi v plánu. Patřil k jedněm z největších kritiků již uvedeného skandálu s ovlivněním sociálních sítí, a požadoval interní zprávu, která měla všechno vysvětlit. Při pondělní diskuzi s Bartomeem popřel, že kritizoval hráče a zdůraznil, že neudělal nic špatného.

Pondělní zasedání rady bylo zrušeno proto, že tito členové nechtěli okamžitě rezignovat, což si Bartomeu přál. To se však nestalo a ohrozilo to svým způsobem prezidentovy plány. Mediální zdroje dodávají, že se neví, kdo je nyní nejžhavějším kandidátem na obsazení Bartomeova křesla na další mandát.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat