Bartomeu: Messi mi o nutnosti snížit mzdy říkal od prvního dne

Bartomeu: Messi mi o nutnosti snížit mzdy říkal od prvního dne

Prezident Barcelony Josep Bartomeu se ve španělském tisku znovu musel pustit do vysvětlování, neboť i ze snižování mezd v klubu se stalo velice kontroverzní téma. 

"Každý měsíc pro klub znamená zhruba 14 milionů eur na mzdách prvního týmu a další dva miliony pro zbytek sportovců... Byli bychom nezodpovědní, kdybychom se neuchýlili k redukci. Museli jsme zavést všechna možná opatření, ERTE [Dočasné úpravy pracovních sil] nevyjímaje."

"Co se ERTE týče, bylo naším cílem, aby to bylo něco, na čem se dohodneme, ne něco prosazeného pomocí zákona. Dohoda je nejlepší řešení a vyjadřuje závazek. Také se nám podařilo k ní dospět."

"Messi mi říkal od prvního dne, že ke snížení mezd musí dojít. S ním a dalšími třemi kapitány jsme prostřednictvím Whatsappu komunikovali od 20. března a všichni od začátku souhlasili. Jediné, co se změnilo na původním návrhu, jsou další dvě procenta, kterými se budou kompenzovat jiní zaměstnanci. Čili u prvního týmu jsme se domluvili na snížení mezd o 70 plus dvě procenta."

"Že si někteří hráči stěžovali? Doneslo se to ke mně, ale nemůžu kontrolovat, co kdo říká. Je pochopitelné, že ty informace, které roznášeli lidé zvenčí i zevnitř, mohly někomu vadit. Tyhle informace však byly špatné. Jednání probíhala jen mezi mnou, kapitány a Oscarem Grauem. Nikdo z nás se dosud nevyjadřoval. Kdyby se někdo zeptal mě, řekl bych rovnou, že u hráčů prvního týmu ERTE platit nebude."

"Členové musejí pochopit, že redukce mezd s sebou nese spoustu opatření. Ale abychom je mohli uvést v platnost, v první řadě jsme museli dosáhnout dohody s fotbalisty."


Zdroje: as.com, sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Je to celý zvláštní. Kdyby to bylo tak, jak tvrdí Bartomeu i Messi, nedává smysl, aby nechávali volný průběh těm jiným (vlastně opačným) zprávám. Zde je samozřejmě na vině klub, že nebyl schopný komunikovat jasně a včas.

30.03.2020, 23:58

volby a nove vedeni

31.03.2020, 14:48

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat