Bartomeu: Nikto z nás neuvažuje o rezignácii

Bartomeu: Nikto z nás neuvažuje o rezignácii

Prezident FC Barcelona poskytol pre Barça TV a TV3 rozhovor pred včerajším priateľským zápasom o trofej Joana Gampera. Twitter počas zápasu obletela fotografia, na ktorej si tieto vyjadrenia číta z telefónu Luis Suárez, na ktorého adresu takisto smerovalo zopár slov Josepa Bartomeua.

,,Tento klub bude pokračovať aj napriek hlasovaniu o vyslovenie nedôvery. Budeme tvrdo pracovať denno-denne na záležitostiach v klube. Do 5. októbra ešte máme čo robiť, vtedy sa uzatvára toto nezvyčajné prestupové okno. Klub robí všetko čo je potrebné, aby bol správne vykonaný postup po hlasovaní o vyslovení nedôvery. Máme 10 dní na to, aby výkonný výbor posúdil všetky hlasy, samozrejme pri zachovaní úplnej transparentnosti."

Prezident priznal, že bol prekvapený z veľkého počtu hlasov za vyslovenie nedôvery. Potom dodal: ,,Samozrejme rešpektujeme každého názor, sloboda prejavu, veď ide o členov a prakticky vlastníkov klubu FC Barcelona (socios). Ako vedenie musíme pokračovať vo svojej práci a keď bude sčítanie ukončené, všetko podrobne zanalyzujeme. V tejto chvíli, nikto z nás neuvažuje o rezignácii."

Bartomeu sa vyjadril aj na ďalšie témy:

Ronald Koeman

,,Je to renomovaný tréner a ikona Barçy. Máme široký káder s veľa kvalitnými hráčmi. Niektorí sa vrátili z hosťovaní, iných sme podpísali v januári... Sú to súťaživí chlapci a všetci chcú hrať."

,,Toto vedenie plne dôveruje Ramonovi Planesovi, Ronaldovi Koemanovi a celému jeho trénerskému tímu."

Leo Messi

,,Je to náš kapitán a líder tímu. Videli sme ho na trávniku a dôveruje Koemanovmu plánu. Jeho minulá záležitosť je už odložená bokom - všetko čo sa malo povedať, bolo povedané."

,,Nemohli sme dovoliť Messimu odísť z klubu. Je najlepším futbalistom histórie a chceli sme, aby zostal doma. Ako prezident som nemohol vstúpiť do verejného sporu s našim kapitánom. To sú veci, ktoré sa majú riešiť v súkromí. Mali by sme byť všetci šťastní, že Leo nakoniec zostal tu."

Prípadné posily

,,Ak to Barça bude potrebovať, máme odkiaľ získať peniaze na nákup hráčov. No vždy sme hovorili, že predtým, než budeme môcť získať nejakých hráčov, s inými sa musíme rozlúčiť. Stále pracujeme na predajoch či hosťovaniach hráčov, s ktorými sa už nepočíta."

,,Pred pár dňami som povedal, že Barcelona, rovnako ako ostatné kluby, stratili veľkú časť príjmov kvôli pandémii. Nemáme žiadnych fanúšikov na štadióne, v múzeu, ani v obchodoch. Musíme sa adaptovať a to znamená okresanie výdajov na platy."

Luis Suárez

,,Momentálne je hráčom Barcelony, nemám čo viac povedať. Je jedným z najdôležitejších hráčov, ktorých sme kedy mali a stále má platnú zmluvu s Barçou."

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

On žije ve své vlastní realitě...

20.09.2020, 10:35

On rezignovat nemůže! On se musí nechat odvolat, aby tak nemohl činit finanční odpovědnosti. Jeho postoj je v tuto chvíli logický. Ač to zní divně.

Např. Benedito včera v rozhovoru řekl, že v hlasování o nedůvěře bude hlasovat proti návrhu, tj. chce, aby Bartomeu zůstal.

Benedito totiž chce, aby nesl finanční odpovědnost, která by jinak spadla na nové vedení. Navíc jak on řekl, není velký rozdíl mezi tím, když budou volby řádně v březnu, nebo předčasně v prosinci. Což má taky pravdu.

20.09.2020, 11:17
Jakub19 Jakub19

*čelit odpovědnosti

20.09.2020, 11:17
felpod Jakub19

Nic ve zlým, Jakube, ale trochu to nechápu.
A potřeboval bych to vysvětlit.
O jaké finanční odpovědnosti je řeč? Vždyť jakákoliv finanční operace v rámci klubu se konala, koná a bude konat k nějakému určitému datu, ne? A odpovědný je ten, kdo měl k tomu datu finanční odpovědnost... Z Tvých slov ale chápu, že kdyby Barto teď odstoupil, tak by následně zvolené nové vedení neslo odpovědnost za finanční kroky, které se děly v době, kdy byl Barto prezidentem,,, A to mi nedává smysl.
Znamená to, že na konci pravidelného funkčního období je za vše, co se dělo během celého toho období, odpovědné vedení, které je tam v okamžiku, kdy to funkční období končí? I kdyby tam to nové vedení bylo teprve pár týdnů, tak ponesou odpovědnost za to, co se v klubu dělo např. před třemi lety?
Omlouvám se, třeba jsem Tvým slovům špatně porozuměl, ale působí to na mne, že jsi napsal právě toto...
A pokud to tak skutečně je, tak mi to přijde na hlavu postavené... A i v tom případě bych si myslel, že ta finanční odpovědnost by byla pouze před sócios a před klubem, ale před zákonem odpovědnost přece vždy nese ten, kdo byl v odpovědné funkci k datu, kdy k těm konkrétním finančním krokům došlo (třeba takový nákup Douglase byl zrovna jednou z věcí, o které se hodně mluvilo...)
Až budeš mít chvilku, zkus prosím napsat, co chápu špatně. Díky! smiley

20.09.2020, 11:42
Jakub19 felpod

Každý prezident po nástupu složí bankovní záruku. Nevím, kolik to přesně je, ale je to několik milionů euro. Tím ručí za případné finanční ztráty.

Z toho důvodu se prezidentem nemůže stát žádný chudák, pokud za sebou nemá někoho bohatého.

Když pak prezident končí, nesmí klub skončit ve ztrátě za určité období větší než několik procent. Podrobnosti ti z hlavy neřeknu, ale je to tak.

A pokud ty případné ztráty nepokryje bankovní záruka, musí to dořešit jinak. To je dáno zákonem.

V tuto chvíli, pokud bude Bartomeu sesazen, bude odpovídat za období do roku 2019, kdy byl klub ještě v zisku. To znamená, že bude z jeho strany vše ok.

Když by skončil v roce 2021, čelil by odpovědnosti za rok 2020, kdy klub bude ve ztrátě několika stovek milionů euro, což nepokryje ta bankovní záruka a Bartomeu půjde k soudu, pokud ty peníze nesežene odjinud.

Když teď do konce roku nastoupí nové vedení, bude začínat ze ztrátou a bude muset za 5 let dostat klub do plusu. Vždy se hodnotí situace na konci.

20.09.2020, 11:53
felpod Jakub19

OK, super.
Díky moc za rychlou a vyčerpávající odpověď.
Teď už to chápusmiley (a myslím, že nejsem sám, komu Tvoje odpověď pomohla).
Ještě jednou - díky!

20.09.2020, 12:04
Jakub19 felpod

Jsem tam zapomněl dodat, že je to za poslední účetně uzavřené období.

Aby nemohl říct, že když byl odvolán v listopadu, že mu chyběly ty 2 měsíce na to, aby finanční situaci vylepšil smiley

20.09.2020, 12:10
Jakub19 felpod

A jestli jsem to pochopil správně, tak pokud by sám rezignoval, tak by sice ručil za dobu do roku 2019, ale přišel by o tu bankovní záruku.

Proto z jeho pohledu se mu vyplatí se nechat odvolat, a nebo období dokončit a doufat, že to nějak účetně zařídí, že budeme v plusu.

20.09.2020, 12:24
felpod Jakub19

V tom případě ale celé hlasování o tom, jestli se bude hlasovat o vyslovení nedůvěry, jaksi postrádá smysl... Když se mu odhlasuje nedůvěra, tak bude odvolán jako hrdina, který klub udržel v plusu... Ale reálně nové vedení převezme klub v červených číslech.
Smysl mi to nedává, ale pokud jsou ty pravidla takto sepsány, tak je třeba je respektovat...

20.09.2020, 13:18
El_mirro Jakub19

Je úplne fuk, či sa potom bude alebo nebude zodpovedať za financie. Škodu, ktorú do júna napacha svojou absolútnou nekompetentnostou, a jeho jediným cieľom bude LEN vlastná ochrana co najviac upratať pod koberec more hovien co za tých 10 rokov zo svojim zlocineckym partakom porobil. Nechá Barcu ako opustenu vesmírnu stanicu. Hlavne ze mal plnú hubu, akoby on odstúpil keby mu nastavili zrkadlo v "mocion", Laportu šli ukrizovat a on sa tu usmieva do kamery aj keď vie, že dva roky tu už nemal byť po ňom ani smrad. Ak by nebol covid, tak by mu po 2:8 vypálili kancel, nieto že by mu Messi posielal fax.. Najhoršie vedenie klubu histórie má skončiť odvolaním, nie dokončiť mandát. Každý totiž vie, že za tie mesiace si táto obchodná skupinka spolu s EL Bartomundo Sandrotivo upracu účtovníctvo a la Don Carleone a všetko bude do centiku sedieť. Verím, že časom si pôjde posedieť ako SANDRO - la sonrisa de Ronaldinho.

20.09.2020, 16:40
antimadrista El_mirro

Presne tak, cim driv odejde tim lip pro klub, nezaslouzi si dokoncit mandat.

20.09.2020, 17:35
El_mirro antimadrista

Komentář byl smazán.

20.09.2020, 18:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat