BARTOMEU: PRÁZDNÝ CAMP NOU JE ZPRÁVOU CELÉMU SVĚTU

BARTOMEU: PRÁZDNÝ CAMP NOU JE ZPRÁVOU CELÉMU SVĚTU

Prezident FC Barcelony pro Barça TV a beIN Sports vysvětloval, proč se klub rozhodl odehrát zápas proti Las Palmas za zavřenými dveřmi.

Jak již bylo mnohokrát zmiňováno, v Katalánsku probíhalo hlasování o nezávislosti, které španělská vláda označila za nelegální. Na mnoha místech došlo ke střetu policie a demonstrantů, nahlášeno bylo i několik desítek zraněných.

"Jsme opravdu smutní z toho, co se tu děje. Ohrožení svobody projevu je to, co nás znepokojuje, hodně nás to zklamalo. Ale namísto toho, abychom zápas zrušili, jsme se rozhodli odehrát jej za zvláštních podmínek: bez fanoušků. A chceme každému poskytnout naši podporu."

"Bezpečnost byla zajištěná. Místní policie nám to potvrdila. Pokusili jsme se zápas zrušit u vedení La Ligy, ale když řekli ne, rozhodli jsme se hrát bez fanoušků, aby celý svět mohl vidět, jaká je v Katalánsku situace a jak trpíme."

Bartomeu také mluvil o tom, že když chtěla Barcelona zápas zrušit, vedení La Ligy jejím zástupcům oznámilo, že by jí odečetlo tři body jako trest a zápas by musel být zkontumován, což by znamenalo ztrátu dalších tří bodů.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Nevím, nechci být papežštější než papež, ale neměli bychom alespoň den poté zformulovat stanovisko Penye k nastalé situaci? Vyřešení distribuce dárkových balíčků či uzavření triumvirátu s Poláky a Slováky mne naplňuje optimismem ke schopnosti topmanagementu, chlapců co spolu mluví a velkého srazu konat i v této věci rychle a jak jinak - v zájmu širokého členstva. Co by asi poradil či konal Valdo?

02.10.2017, 11:35

Mě přijde trošku přehnané si hrát na Katalánce. Fandíme jejich klubu,ale do politiky bych se nemíchal. Nežijeme tam,tak do toho nemáme co kecat... Můj názor.

02.10.2017, 11:46
Maximus80 Meshuggah82

mluvíš mi z duše,sme češi a slováci a nikdy katalánci nebudem,přes to nejede vlak

02.10.2017, 19:45
Hoffy Meshuggah82

Mně zase přijde špatné se k tomu nevyjádřit. Osobně jsem trávil v Katalánsku desetidenní dovolenou, mluvil jsem s místními obyvateli o politické situaci, vím něco málo o historii regionu a mám na to svůj názor, který můžu demokraticky šířit. Jde o potlačování svobodného projevu, který by měla demokracie zaručovat, což se evidentně neděje. Nehledě na to, že policie brutálně fyzicky napadá občany své země, ale i např. příslušníky katalánské policie, tedy jako kdyby naši Státní policisté napadli Městské strážníky.

02.10.2017, 20:32
Maximus80 Hoffy

Kdyby tu dělali revoluci,tak by se i 100% stalo

02.10.2017, 21:00
Tommassino Meshuggah82

Klub se ocitl uprostřed celého toho politického sporu a v nadsázce lze říci, že byl držen jako rukojmí. Takže nějaké hranice mezi politikou a fotbalem/klubem se vymazaly sami. Nikdo si tu na Katalánce nehraje (asi až na výjimky), jen fandím každému, kdo chce demokraticky a nenásilně projevit svůj názor. S tím názorem přitom nemusím souhlasit a ani ho nemusím přijmout, což platí i pro autority v Madridu. Osobně mi tu nejde ani tak o Katalánsko, nevím zda se mají separovat a jestli na to mají právo, ale vadí mi takováto bující cenzura (v EU) skrz (i násilné) represe, což pokud nebude odsouzeno, tak může být brzo i u nás. Je fakt, že to už se ale netýká Barcy, tak nemá cenu debatovat tu smiley

02.10.2017, 21:42

tak moment, chtěli zápas ZRUŠIT (pak jasná kontumace) nebo PŘELOŽIT?

03.10.2017, 10:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat