BARTOMEU: PRÁZDNÝ CAMP NOU JE ZPRÁVOU CELÉMU SVĚTU

BARTOMEU: PRÁZDNÝ CAMP NOU JE ZPRÁVOU CELÉMU SVĚTU

Prezident FC Barcelony pro Barça TV a beIN Sports vysvětloval, proč se klub rozhodl odehrát zápas proti Las Palmas za zavřenými dveřmi.

Jak již bylo mnohokrát zmiňováno, v Katalánsku probíhalo hlasování o nezávislosti, které španělská vláda označila za nelegální. Na mnoha místech došlo ke střetu policie a demonstrantů, nahlášeno bylo i několik desítek zraněných.

"Jsme opravdu smutní z toho, co se tu děje. Ohrožení svobody projevu je to, co nás znepokojuje, hodně nás to zklamalo. Ale namísto toho, abychom zápas zrušili, jsme se rozhodli odehrát jej za zvláštních podmínek: bez fanoušků. A chceme každému poskytnout naši podporu."

"Bezpečnost byla zajištěná. Místní policie nám to potvrdila. Pokusili jsme se zápas zrušit u vedení La Ligy, ale když řekli ne, rozhodli jsme se hrát bez fanoušků, aby celý svět mohl vidět, jaká je v Katalánsku situace a jak trpíme."

Bartomeu také mluvil o tom, že když chtěla Barcelona zápas zrušit, vedení La Ligy jejím zástupcům oznámilo, že by jí odečetlo tři body jako trest a zápas by musel být zkontumován, což by znamenalo ztrátu dalších tří bodů.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Nevím, nechci být papežštější než papež, ale neměli bychom alespoň den poté zformulovat stanovisko Penye k nastalé situaci? Vyřešení distribuce dárkových balíčků či uzavření triumvirátu s Poláky a Slováky mne naplňuje optimismem ke schopnosti topmanagementu, chlapců co spolu mluví a velkého srazu konat i v této věci rychle a jak jinak - v zájmu širokého členstva. Co by asi poradil či konal Valdo?

02.10.2017, 11:35

Mě přijde trošku přehnané si hrát na Katalánce. Fandíme jejich klubu,ale do politiky bych se nemíchal. Nežijeme tam,tak do toho nemáme co kecat... Můj názor.

02.10.2017, 11:46
Maximus80 Meshuggah82

mluvíš mi z duše,sme češi a slováci a nikdy katalánci nebudem,přes to nejede vlak

02.10.2017, 19:45
Hoffy Meshuggah82

Mně zase přijde špatné se k tomu nevyjádřit. Osobně jsem trávil v Katalánsku desetidenní dovolenou, mluvil jsem s místními obyvateli o politické situaci, vím něco málo o historii regionu a mám na to svůj názor, který můžu demokraticky šířit. Jde o potlačování svobodného projevu, který by měla demokracie zaručovat, což se evidentně neděje. Nehledě na to, že policie brutálně fyzicky napadá občany své země, ale i např. příslušníky katalánské policie, tedy jako kdyby naši Státní policisté napadli Městské strážníky.

02.10.2017, 20:32
Maximus80 Hoffy

Kdyby tu dělali revoluci,tak by se i 100% stalo

02.10.2017, 21:00
Tommassino Meshuggah82

Klub se ocitl uprostřed celého toho politického sporu a v nadsázce lze říci, že byl držen jako rukojmí. Takže nějaké hranice mezi politikou a fotbalem/klubem se vymazaly sami. Nikdo si tu na Katalánce nehraje (asi až na výjimky), jen fandím každému, kdo chce demokraticky a nenásilně projevit svůj názor. S tím názorem přitom nemusím souhlasit a ani ho nemusím přijmout, což platí i pro autority v Madridu. Osobně mi tu nejde ani tak o Katalánsko, nevím zda se mají separovat a jestli na to mají právo, ale vadí mi takováto bující cenzura (v EU) skrz (i násilné) represe, což pokud nebude odsouzeno, tak může být brzo i u nás. Je fakt, že to už se ale netýká Barcy, tak nemá cenu debatovat tu smiley

02.10.2017, 21:42

tak moment, chtěli zápas ZRUŠIT (pak jasná kontumace) nebo PŘELOŽIT?

03.10.2017, 10:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat