Bartomeu promluvil o Neymarovi, Arthurovi, Lautarovi a dalších

Bartomeu promluvil o Neymarovi, Arthurovi, Lautarovi a dalších

Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu poskytl zajímavý rozhovor RAC1, kde se vyjádřil k řadě důležitých témat. Lionel Messi a trenér Quique Setién podle něj budou v klubu pokračovat, avšak návrat Neymara vnímá jako nepravděpodobný.

Rezignace: "Vůbec jsem ji nezvažoval. Naopak nadešel čas vyhrnout si rukávy a tvrdě pracovat."

Barçagate: "Žádná korupce ani snaha někoho poškodit neproběhly. Audit ukázal, že některé věci jsou v pořádku a některé ne, každopádně zprávy, že jsme si někoho najali proto, aby očerňoval ostatní, se ukázaly být lživé... Rozhodnutí uzavřít smlouvu s I3 Ventures bylo moje. Jiné společnosti jsme neřešili, tahle se zdála jako nejlepší. Jsem však ten poslední, kdo nesl za vykonané služby odpovědnost. Jedním z odpovědných byl [suspendovaný] Jaume Masferrer... Proti tomu, kdo stojí za tímhle znevážením klubu, podniku právní kroky."

Setién: "Nelituju odvolání Valverdeho, potřebovali jsme nový impulz. A Setién ho přinesl. Samozřejmě bude pokračovat. Jsem spokojený, jak se tým vyvíjí, což jsme mohli dobře vidět v posledních dvou zápasech."

Messi: "Smlouvu má do příštího roku. Nemusíme tyhle věci vysvětlovat, ale v tomhle případě je jasné, že je naší povinností smlouvu prodloužit. Naposledy jsem s Messim mluvil v sobotu. Mluvíme s hráči o všem možném – i jak se jim vede. Proto vám bych rád sdělil, že nikdo neskládá zbraně. Messi je klidný a chce ukončit kariéru tady."

Neymar: "Žádné velké nákupy nečekejte, pracujeme hlavně na výměnách hráčů... Je málo pravděpodobné, že se Neymar v létě vrátí. Po ekonomické stránce jsou všechny evropské kluby v těžké situaci."

Arthur za Pjaniče: "Není pravda, že jsme Athura prodali za účelem dorovnání finančních ztrát. Kdybychom měli tenhle problém, mohli bychom prodat jiné hráče, kteří měli na stole vážné nabídky. Že jsme dohodu s Juventusem uzavřeli ještě před skončením sezony, je dáno mimořádnou situací [kvůli pandemii]. Co se Pjaniče týče, toho jsme hodně chtěli."

Lautaro: "O přestupech budeme mluvit, až skončí sezona. Jestli vypršela Lautarova výkupní klauzule [na 111 milionů eur], tak ať. Teď nikoho podepisovat nebudeme."

Mladé naděje: "Velmi se těším na Trincaa a Pedriho."

Dopady koronaviru: "Nová Palau Blaugrana může počkat, ale Miniestadi ani Masia nikoliv. Musíme se zkrátka přizpůsobit příjmům. Letos byly o 200 milionů nižší, než jsme plánovali."


Zdroje: marca.com, sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Jasně, přestupy chcete řešit až po sezoně, ale výměnu Arthura za Pjaniče, na které klub z dlouhodobého hlediska sportovně i finančně prodělá, jste shodou okolností, hrotili do konce července smileysmileysmiley

08.07.2020, 09:04

Na odchodu Arthura jsme neprodělali ani finančně ani sportovně. Absolutně nenaplnil to, co se od něj očekávalo. Za mě je na evropský fotbal příliš pomalej a "sterilní" směrem dopředu. Koupě byla za 40 mil EUR, prodej za 80. finančně OK.
Příchod Pjaniče? Těžko říct. Pokud to bude náhrada za jednoho z dvojice Rakitič/Vidal pak OK. Je schopný navíc hrát i na pozici Busquetste, takže za mě to úplný nesmysl není. Jen mohl být o něco levnější. Ale jak jsem řekl, Arthur díru do světa neudělá...

08.07.2020, 21:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat