Bartra: Puyol byl hráčem, který mě naučil nejvíce

Bartra: Puyol byl hráčem, který mě naučil nejvíce

Marc Bartra se do akademie FCB dostal v jedenácti letech a svůj debut u áčka si připsal v roce 2010 na Estadio Vicente Calderón proti domácímu Atlétiku, kdy mu bylo teprve 19 let. Od té doby pak za Blaugranas sehrál přes 100 zápasů, než se v roce 2016 přesunul na rok a půl do Borussie Dortmund. Od roku 2017 už hájí barvy Betisu a nyní se v jednom z rozhovorů pro klubovou televizi rozvyprávěl o nejlepších momentech své kariéry a také spoluhráčích a trenérech, od nichž se nejvíc přiučil.

Nikdy nezapomenu na můj debut za Barcelonu na Vicente Calderónu. Jde o moment, kdy jsem si splnil můj dětský sen. Rád bych si zahrál ve finále Ligy mistrů s Juventusem, kdy jsem byl na lavičce. V té sezoně jsem nastupoval až do čtvrtfinále a jsem rád, že jsme ten ročník vyhráli. V mládí jsem pak měl nejraději Puyola a Ronaldinha. Brzilec byl úžasný. Byl jsem velice mladý a on byl mým opravdovým idolem.

Když přijde na hráčské kolegy, tak jsem se bezpochyby naučil nejvíce od Carlese Puyola. Byl jsem jeho velkým fanouškem a pak spoluhráčem. Co se trenérů týče, tam jsem se naučil něco nového od každého. Kromě toho, co jsem říkal na začátku - čili debut s Atlétikem - je nejkrásnějším momentem mé dosavadní kariéry, když jsme vyhráli treble s Luisem Enriquem. To je něco, čeho se často nedosahuje.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat