BASKETBAL: Barça - Madrid: El Clásico zůstává doma (97:82)

BASKETBAL: Barça - Madrid: El Clásico zůstává doma (97:82)

Vítězství Blaugranas nad svými úhlavními rivaly a návrat do čela základní ligové tabulky.

El Clásico je Blaugrana! Svěřenci Sarase Jasikevičiuse porazili Real Madrid 97:82 v zaplněném Palau Blaugrana. Culés byli nad Los Blancos téměř po celý zápas lepší a díky tomuto vítězství a porážce Baskonie budou sedm zápasů před koncem základní části spát na čele ligy.

Špatnou zprávou večera byla zranění Veselého a Abrinesa. Čech musel opustit zápas o poločase kvůli potížím s kolenem a Mallorčan v závěru utkání.

Maximální rovnost

Barça začala Clásico dobře, první čtyři body pro Blaugranas získal skvělý Veselý. Kde se však Barçe dařilo, byla střelba za tři body a během čtyř minut dali svěřenci trenéra Jasikevičiuse už tři trojky, které je posunuly do čela tabulky střelců.

V závěrečné části první čtvrtiny se však tón změnil. Barça začala být v útoku nepřesná, čehož Madrid využil k tomu, aby se po sérii 0-7 ujal vedení velmi přesným Tavaresem. Los Blancos uzavřeli první čtvrtinu s náskokem sedmi bodů nad Barçou, 17-24.

Na začátku druhého poločasu vyšla Barça opět lépe a využila přestávku k tomu, aby se dostala zpět do vedení. Blaugranas se začali v útoku nemýlit a díky trojce Laprovittoly ztráceli pouhé dva body.

Svěřenci trenéra Jasikevičiuse se hodně zlepšili v obraně, což se projevilo i na skóre. Dvě minuty před koncem prvního poločasu poslal Barçu do vedení z čáry trestných hodů Veselý, které si udrželo až do konce čtvrtiny - 47:46. V závěru poločasu se Barça dostala do vedení, které si udržovala až do konce.

Exhibice ve třetí čtvrtině

Jaká třetí čtvrtina pro Barçu! Blaugranas, kteří v poločase přišli o Veselého, jenž si poranil levé koleno, se z toho okázale vymanili. Dvěma trojkami za sebou, nejprve Abrinesem a poté Sanlim, se dotáhli na rozdíl devíti bodů od Realu Madrid.

Od té doby svěřenci trenéra Jasikevičiuse dominovali na doskoku a spolu se skvělou obranou se jim podařilo po trojce Nikoly Mirotiče dostat na +14, což byl maximální rozdíl v utkání. Před koncem čtvrtiny se ještě stihl předvést fyzicky zdatný Nnaji, který dvěma smečemi dostal Barçu na konci čtvrtiny do vedení o 15 bodů 78-63. Blaugranas se tak dostali do vedení.

El Clásico je blaugrana

Na začátku závěrečné čtvrtiny se Los Blancos velmi dařilo a během dvou minut snížili náskok Blaugranas na pouhých šest bodů. Blaugranas trvalo tři minuty, než dali svůj první koš v této čtvrtině.

Barça se však vzpamatovala a získala zpět třináctibodový náskok, díky němuž si do konce zápasu odnesla větší vedení. Když už měli Blaugranas zápas pod kontrolou, uzavřeli ho a vyhráli Clásico 97:82.

Podrobnosti utkání

Barça, 97
Madrid, 82

Barça: Satoranský (18), Higgins (0), Abrines (8), Mirotic (23) a Veselý (8) - základní pětka - Paulí (0), Sanli (12), Kalinič (6), Laprovittola (14), Tobey (2), Kuric (2) a Nnaji (4).

Madrid: Hanga (11), Causeur (2), Hezonja (9), Yabusele (19) a Tavares (8) - základní pětka - Williams-Goss (2), Abalde (5), Rodríguez (2), Cornelie (0), Llull (0) a Musa (23).

Bilance: 17-24, 47-46/// 78-63, 97-82.

Rozhodčí: Carlos Peruga, Óscar Perea a Martín Caballero.

Návštěvnost: 7 580 diváků


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat