BASKETBAL: Barça - Madrid: El Clásico zůstává doma (97:82)

BASKETBAL: Barça - Madrid: El Clásico zůstává doma (97:82)

Vítězství Blaugranas nad svými úhlavními rivaly a návrat do čela základní ligové tabulky.

El Clásico je Blaugrana! Svěřenci Sarase Jasikevičiuse porazili Real Madrid 97:82 v zaplněném Palau Blaugrana. Culés byli nad Los Blancos téměř po celý zápas lepší a díky tomuto vítězství a porážce Baskonie budou sedm zápasů před koncem základní části spát na čele ligy.

Špatnou zprávou večera byla zranění Veselého a Abrinesa. Čech musel opustit zápas o poločase kvůli potížím s kolenem a Mallorčan v závěru utkání.

Maximální rovnost

Barça začala Clásico dobře, první čtyři body pro Blaugranas získal skvělý Veselý. Kde se však Barçe dařilo, byla střelba za tři body a během čtyř minut dali svěřenci trenéra Jasikevičiuse už tři trojky, které je posunuly do čela tabulky střelců.

V závěrečné části první čtvrtiny se však tón změnil. Barça začala být v útoku nepřesná, čehož Madrid využil k tomu, aby se po sérii 0-7 ujal vedení velmi přesným Tavaresem. Los Blancos uzavřeli první čtvrtinu s náskokem sedmi bodů nad Barçou, 17-24.

Na začátku druhého poločasu vyšla Barça opět lépe a využila přestávku k tomu, aby se dostala zpět do vedení. Blaugranas se začali v útoku nemýlit a díky trojce Laprovittoly ztráceli pouhé dva body.

Svěřenci trenéra Jasikevičiuse se hodně zlepšili v obraně, což se projevilo i na skóre. Dvě minuty před koncem prvního poločasu poslal Barçu do vedení z čáry trestných hodů Veselý, které si udrželo až do konce čtvrtiny - 47:46. V závěru poločasu se Barça dostala do vedení, které si udržovala až do konce.

Exhibice ve třetí čtvrtině

Jaká třetí čtvrtina pro Barçu! Blaugranas, kteří v poločase přišli o Veselého, jenž si poranil levé koleno, se z toho okázale vymanili. Dvěma trojkami za sebou, nejprve Abrinesem a poté Sanlim, se dotáhli na rozdíl devíti bodů od Realu Madrid.

Od té doby svěřenci trenéra Jasikevičiuse dominovali na doskoku a spolu se skvělou obranou se jim podařilo po trojce Nikoly Mirotiče dostat na +14, což byl maximální rozdíl v utkání. Před koncem čtvrtiny se ještě stihl předvést fyzicky zdatný Nnaji, který dvěma smečemi dostal Barçu na konci čtvrtiny do vedení o 15 bodů 78-63. Blaugranas se tak dostali do vedení.

El Clásico je blaugrana

Na začátku závěrečné čtvrtiny se Los Blancos velmi dařilo a během dvou minut snížili náskok Blaugranas na pouhých šest bodů. Blaugranas trvalo tři minuty, než dali svůj první koš v této čtvrtině.

Barça se však vzpamatovala a získala zpět třináctibodový náskok, díky němuž si do konce zápasu odnesla větší vedení. Když už měli Blaugranas zápas pod kontrolou, uzavřeli ho a vyhráli Clásico 97:82.

Podrobnosti utkání

Barça, 97
Madrid, 82

Barça: Satoranský (18), Higgins (0), Abrines (8), Mirotic (23) a Veselý (8) - základní pětka - Paulí (0), Sanli (12), Kalinič (6), Laprovittola (14), Tobey (2), Kuric (2) a Nnaji (4).

Madrid: Hanga (11), Causeur (2), Hezonja (9), Yabusele (19) a Tavares (8) - základní pětka - Williams-Goss (2), Abalde (5), Rodríguez (2), Cornelie (0), Llull (0) a Musa (23).

Bilance: 17-24, 47-46/// 78-63, 97-82.

Rozhodčí: Carlos Peruga, Óscar Perea a Martín Caballero.

Návštěvnost: 7 580 diváků


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat