Basketbalisté ovládli El Clásico, výhru řídil Satoranský s Veselým

Basketbalisté ovládli El Clásico, výhru řídil Satoranský s Veselým

Ligovému El Clásicu předcházelo to basketbalové a pro barcelonské nemohlo dopadnout lépe.

Basketbalisté si triumfem v El Clásicu zařídili první výhru v letošní Eurolize. I když měli většinu času zápas pod kontrolou, Real Madrid se v závěru snažil stáhnout výrazný náskok, to se mu však nepodařilo a Barcelona nakonec vyhrála 75:73.

Výraznou mírou se na výhře podíleli čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý. Satoranský přispěl 12 body, 7 doskoky a 5 asistencemi a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Barcelony. Veselý pak přidal 13 bodů a 1 doskok.

Satoranského energie

Barça začala zostra a Satoranský svou energií a efektivní střelbou přispíval k elektrizující atmosféře. Decibely vystřelily o to výše, když Laprovittola trefil dvě trojky za sebou a Kalinic poté ještě zvýšil na 16:6. Real Madrid měl sice své momenty, ale celou první čtvrtinu tahal za kratší konec a skóre na konci ukazovalo 24:15.

Z +3 na +13

Ve druhé čtvrtině se Real probral a snížil náskok na pouhé tři body. Veselý však společně s dobrou obranou zabránil obratu a Barcelona svůj náskok znovu zvýšila na 13 bodů. Do přestávky se pak šlo za stavu 40:30.

Show v podání Barçy

Druhá půle začala stejně jako ta první - pět bodů pro Barcelonu, tentokrát v podání vynikajícího Sanliho. Barcelona měla v této fázi zápas pod kontrolou, ale show měla teprve začít. Barcelonští svůj náskok navýšili až na 18 bodů, a to po dvou nájezdech Jokubaitise a Veselého a přesnou střelou z dálky od Laprovittoly. Tvrdá dřina Barceloně zařídila skóre 61:45 na konci další čtvrtiny.

Závěrečné dotahování Realu

Náskok se snížil na 11 bodů, ale Barcelona díky Tobeyho trojce dokázala reagovat. Real Madrid se však nehodlal vzdát a náskok dokázal ještě jednou stáhnout, a to dokonce na pouhé 2 body. Do konce zápasu zbývalo 15 sekund, Real už však své šance nedokázal využít a Barcelona se tak mohla radovat z první výhry v Eurolize (75:73).


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

docela to šlo, ale opět to vypadalo, že to neudrží. hodně nekonzistentní výkony pokračují. snad to češi zlepší no

14.10.2022, 14:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 90
2. FC Barcelona 76
3. Girona FC 75
4. Club Atlético de Madrid 70
5. Athletic Club 62
6. Real Betis Balompié 55
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Alexander Sørloth 19
3. Jude Bellingham 18
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
31. Ferrán Torres 7
33. João Félix 7
41. Raphinha 6
55. Fermín López 5
56. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat