Bayern chce prodloužit Coutinhovo hostování do konce aktuálního ročníku Ligy mistrů

Bayern chce prodloužit Coutinhovo hostování do konce aktuálního ročníku Ligy mistrů

O tom, kde bude v příští sezoně hrát Philippe Coutinho, stále není jasno a platí to dokonce i pro závěr právě probíhající sezony. Brazilcova zápůjčka v mnichovském Bayernu vyprší na konci června a deník Mundo Deportivo tvrdí, že se na Allianz Areně snaží toto hostování prodloužit o 2 měsíce.

Coutinho určitě nemůže být úplně spokojen se svou dosavadní štací v Bavorsku. Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník sice měl záblesky geniality, nicméně zástupce úřadujícího mistra Bundesligy se mu nedaří plně přesvědčit. Už nyní se dle zpráv médií ví, že Bayern není ochoten zaplatit smluvních 120 milionů eur, kterou má v klauzuli a otázkou zůstává, zdali o něj mají zájem i za nižší sumu.

A aby to bylo horší, tak se do toho ex-hráč Liverpoolu, Interu Milán, Espanyolu či Vasco da Gamy zranil, což znamená, že se na trávnících objeví až někdy v polovině června - kdy se bude tamní nejvyšší soutěž dohrávat. I přesto by ale mohl Coutinho ještě jednou obléci dres Bayernu a to v rámci Ligy mistrů, která se aktuálně má odehrát v srpnu. A proto je na stole nabídka k prodloužení zápůjčky.

UEFA počítá s návratem nejprestižnějšího klubového turnaje na starém kontinentu 7. a 8. srpna s tím, že finále by se na tureckém stánku Atatürk hrálo 29. srpna. Bayern už je jednou nohou ve čtvrtfinále, jelikož v prvním osmifinálovém klání porazil Chelsea u ní doma na Stamford Bridge 3:0. A zapomínat se nemůže ani na zdejší domácí pohár DFB-Pokal, kde mnichovští soupeří s Frankfurtem v semifinále.

Je jasné, že se nejprve musí domluvit s představiteli Barcy, aby mohli s Coutinhem dále počítat. Ti by však neměli nic namítat a to hlavně díky tomu, že by ušetřili na platu - pokud se jim ho nepovede prodat do jiného celku ještě před koncem sezony. Najít kupce bude obtížné, čili vyloučit nelze ani opětovné hostování, ať už by to bylo zase v Německu, či někde jinde (nabízí se Anglie).

Dodejme, že Philippe Coutinho přišel do Barcelony v lednu roku 2018 za sumu 145 milionů eur a od té doby odehrál u modro-bordových 76 utkání, v nichž se jednadvacetkrát prosadil a jedenáctkrát nahrával. Za další celek s akronymem FCB si pak u našich západních sousedů připsal 32 startů a 9 branek s osmi asistencemi k tomu. Jeho tržní hodnota se pohybuje kolem šestapadesáti milionů.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat