BENEDITO: BARTOMEU NEMÁ SITUACI POD KONTROLOU

BENEDITO: BARTOMEU NEMÁ SITUACI POD KONTROLOU

Agusti Benedito pokračuje ve snahách o vyvolání hlasování o nedůvěře v barcelonské vedení a znovu se pustil do prezidenta Josepa Marii Bartomeua.

Bývalý kandidát na prezidenta prohlásil, že Bartomeuovi se situace "vymkla z rukou." V červnu potvrdil, že má v úmyslu vyvolat hlasování o nedůvěře ve vedení Barcelony, protože klub podle něj prochází "vážnou institucionální krizí."

Benedito již sbírá potřebné množství podpisů (16 500 - 18 000), aby mohl zahájit právní procesy proti Bartomeuovi a ostatním členům vedení.

Médiím nyní vyprávěl, že díky nevydařenému přestupovému oknu by mohl získat potřebnou podporu.

"To je ten problém, co teď v klubu máme. Situace se Bartomeuovi vymkla kontrole a co se týká sportovního plánování, letošní léto bylo zpackané."

"Jak jsem říkal, Bartomeu to nemá pod kontrolou. Řada lidí se kvůli špatnému létu, kdy se nevylepšil kádr a přišli jsme o Neymara, začala ozývat a vyjadřovat své znepokojení a díky tomu podpora narostla."

"Je pravda, že řada faktorů má na klub negativní vliv, ale co se nedá popřít, je špatná sportovní politika, která klub poškozuje."

"Pozoroval jsem vedení a všiml jsem si, že jsou nervózní. Myslím si, že jsou si vědomi toho, že hlasování o nedůvěře bude schváleno. Bude o tom hlasováno, ale nevylučuji, že rezignace přijde ještě předtím, než samotné hlasování začne."

Největší frustraci vyvolal odchod Neymara do PSG, záplatou se však zdá být Ousmane Dembélé. Ani jeho příchod však nevyřešil problém s hledáním vhodného středního záložníka. PSG odmítlo naslouchat nabídkám za Marca Verrattiho, k čemuž se přidal i Liverpool, který se za každou cenu snažil udržet Philippe Coutinha.

Další nejasnosti byly kolem Jeana Michaela Seriho, jehož přestup prý selhal na poslední chvíli. Nesmíme zapomenout ani na fakt, že budoucnost Lionela Messiho zatím také není tak úplně jistá, stále totiž nepodepsal prodloužení smlouvy.

Bartomeu byl do čela klubu znovu zvolen v červnu 2015, kdy získal 25 823 hlasů. Druhý v pořadí byl Joan Laporta s 15 615 hlasy, za ním pak Benedito s 3 386 a Toni Freixa s 1 750. Jeho mandát by měl trvat do roku 2021. Skončí předčasně?


Zdroje: onefootball.com



Diskuze

No, tak snad to vyjde. Bylo by hezké vidět v představenstvu opět Laportu (spolupracuje s Beneditem) - historicky nejúspěšnějšího prezidenta našeho milovaného klubu. Je mi smutno z toho vidět, že nás milovaný klub s heslem "více než klub" který má bývalého prezidenta ve vězení za činnosti spojované s chodem klubu (pochybné smlouvy s Neymarem, atp.) .

01.09.2017, 08:58
Caltic8 Radim
Administrátor

Než napíšeš něco takového, aspoň si ty své domněnky ověř.

01.09.2017, 15:00
Radim Caltic8

Domněky? smileysmileysmiley Rosell sedí ve vězení z podezření z praní špinavých peněz, Bartomeu to převzal v době, kdy jsme získali trebl (ovšem ze setrvačnosti). Pod vedením Bartomeua to jde s Barcou z kopce - viz neschopnost přinést toto přestupové okno Veratiho, Coutinha, namísto toho koupí za 40 mega hráče z Číny. Jediný úspěch je Dembele, ovšem předražený. Pokud Bartomeu a spol bude udělena nedůvěra jenom dobře pro Barcu. Návrat Laporty může znamenat návrat starých dobrých časů

01.09.2017, 15:46
Pajin Radim

Ze setrvačnosti? smiley Jo vlaaaastněěěěě. Ten tým u prvního treble byl naprosto totožný, jako u druhého. Včetně systému hry smiley Lidi vy jste fakt ovce. Někde si něco přečtete a hned děláte chytráky, přitom jen papouškujete mediální kampaň, ve kterých na sebe všichni navzájem hážou špínu.

A Laporta asi taky nebude úplně oukej, když jeho celá kampaň stála na útocích na současné vedení.

01.09.2017, 16:17

Uz len treba dufat ze sa trener bude snazit dat co najviac prilezitosti Denisovi, ktory na to ma, S. Robertovi v strede pola a pomaly zapracuje Alenu. A nebude na ich ukor hravat Turban, Gomes a Rakiho by som tiez posadil.
Inak teda slusny fail toto prestupko ak naozaj nikto dalsi nepride. Som zvedavy ci Messi predlzi.

01.09.2017, 09:26
Radim matt33

Souhlasím až na Rakiho, dělá spoustu černé práce, která není na první pohled vidět.
Messi určitě prodlouží. Domnívám se, že se jen čeká až skončí přestupové okno a utichne ten humbuk kolem. Pak se média budou moci zaměřit na prodloužení Messiho a získá tak pozornost, kterou si svým prodloužením smlouvy zaslouží.

01.09.2017, 09:47
vikinecek Radim

Presne tak, ono s tým Rakitičom to je ťažké, všetci by sme si priali, aby bol viac tvorivejší, skúsil občas predribovať jeden na jedného či viac strieľať, ale zas na druhú stranu ak by toto všetko absolvoval, menej by vypomáhal vzadu atď.

Jeden z dovodov, prečo začal Enrique viac uprednostňovat Raketu na úkor Xaviho bolo práve to, že tých ofenzívných hráčov smerom dopredu sme mali veľa ( xavi, iniesta, messi, suaréz, neymar, k tomu alba a alvés, ktorých to tiež ťahalo na súperovú polovicu ) a bránenie bolo len na Busquetsovi a stopéroch..

dnes som videl na FB ideálnu zostavu Barcelony pre budúcu sezonu , kde stred poľa tvorili Iniesta, Busquets a Messi ( ten ako podhrotový hráč ) a útok Coutinho, Suaréz a Dembelé...tak si hovorím, že pri takejto zostave by sme dostávali mraky gólov aj od Alavesu smiley

01.09.2017, 11:52

Hoši , vždy může být hůř...

01.09.2017, 16:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat