Bez Messiho to nepůjde. Zápas s Betisem skutečnost potvrdil

Bez Messiho to nepůjde. Zápas s Betisem skutečnost potvrdil

Až z lavičky naskočil do druhého poločasu Lionel Messi. Stačilo jen několik minut, aby hvězdný útočník zásadně ovlivnil ligové utkání s Realem Betis. Barcelona dokázala vývoj zápasu zvrátit ve svůj prospěch a vybojovat cenné tři body. Podívejme se trošku netradičním pohledem na utkání z pohledu katalánského velkoklubu.

Pedri možná pokryje více prostoru, ale Riqui Puig byl v neděli nasazen jako stroj, který má napadat obranu Betisu. Tím často donutil dělat soupeře chyby, čímž hru Barcelony vylepšil, než se dostala k držení míče. Oba dva jsou vskutku jiní hráči. 

Ronald Araujo se v úvodu zápasu zranil. Nejprve záběry naznačovaly vážné zranění, ale již v průběhu zápasu se ukázalo, že se jedná o vymknutý kotník. Absence přibližně měsíc. 

Martin Braithwaite opět ukázal, že by měl platit za působení v Barceloně. První poločas převážně hrál na levém křídle. Předvedl nedostatek technické kvality. Ve stísněném prostoru pod tlakem potřebuje k úspěchu jeden, maximálně dva dotyky, aby mohl jít dopředu. Vždy selhal. Tak či tak potvrdil, že na katalánský velkoklub nemá. 

Ousmane Dembélé se převedl jako ten starý hráč z Borussie Dormund. Vracel se pro míč nebo zrychloval hru. Nakonec měl v zápase 70 dotyků s míčem, 5 ze 7 driblingů dotáhl do úspěšného konce. Na konto si připsal asistenci, čtyři získané balony a pětkrát založil akci. 

Ronald Koeman nasadil základní sestavu s řadou změn. Problémem jeho týmu bylo to, že ostatní hráči se snažili hrát jako kdyby na hřišti byli Messi, Pedri a De Jong. To nešlo, proto měli první poločas bez střely na branku. Bez kvalitního hrotového útočníka a křídelní hry to nejde. 


Antoine Griezmann se snažil vložit do role Messiho. Slušně se mu to dařilo, ale bylo to stále málo. Tým ho potřeboval mnohem výše v útoku. Navíc po zranění Arauja se musel do hry vložit De Jong. Stoperskou dvojici utvořil s Cleméntem Lengetem. Co dokázal? Všech jeho 81 přihrávek proti Realu Betis bylo úspěšných. Utvořil rekord od sezóny 2005/06, kdy se tato statistika začala v La Lize sledovat. 

Emerson předvedl na pravé straně obrany domácích skvělý výkon. Po sezóně se musí stěhovat do Barcelony a vytvořit vyrovnané duo s Destem. Miralem Pjanić se jevil jako nevyzpytatelný a zároveň vyrovnaný záložník. Snažil se hledat pro spoluhráče zajímavé pozice. Pořád se učí, ale ukazovalo se, že je na La Ligu stále pomalý.

Pedri naskočil do průběhu druhého poločasu. Opět překonával mezi liniemi velké vzdálenosti. Poskytl rovnováhu mezi obranou a útokem - skvělá poziční hra a držení míče.

Bez Messiho to prostě nejde. Na vstřelenou branku potřeboval pouhé dvě minuty od nástupu na hřiště. Neuvěřitelný dopad na hru měl za deset minut. Vidí věci několik vteřin před ostatními a vše provádí s extrémní přesností.

Francisco Trincão dokázal po 27 zápasech za Barcelonu vstřelit první gól. Navíc zajistil svému týmu po parádní střele tři body. Právě on potřeboval tuto branku ze všech nejvíce, už jen kvůli sebevědomí.


Zdroje: David Kvapil



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat