Bodový systém Světové federace penyí

Bodový systém Světové federace penyí

Náš fanklub, stejně jako všechny mimošpanělské penye, spadá pod Světovou federací penyí. Ta spadá pod Konfederaci a ta pak přímo pod FC Barcelonu.

My jako oficiální fanklub řešíme vše s federací. Včetně lístků. Je právě na federaci, kolik lístků které penyi přidělí (Konfederace to pak již jen potvrdí).

Kolik vstupenek dostaneme na El Clásico nebo jaký počet nám přidělí na venkovní zápasy a proč?

I když pravidla federace nejsou dána úplně explicitně, dost napoví.

Pravidla pro přidělování lístků nebo spíše bodový systém, jak ho nazývá Světová federace penyí, je opravdu komplexní soubor. Já se budu snažit zmínit ty hlavní okruhy.

Ty pak rozhodují o tom, kolik lístků nám bude přiděleno a jak je náš fanklub PB Lleó de Dues Cues aktivní.

 

Velikost fanklubu: o počtu lístků a aktivitě fanklubu rozhoduje i počet členů. My můžeme být hrdí na to, že spadáme do té nejvyšší kategorie, tedy 300 a více členů.

Sídlo fanklubu: i za tuto „maličkost“ se udělují body. A i toto máme vyřešeno.

Účast na General assembly a kongresu: každý rok se v Barceloně koná General assembly, což je setkání prezidentů a dalších představitelů fanklubů z celého světa. Na toto setkání pak navazuje Světový kongres penyí.  Účast na obou těchto akcích je bodově ohodnocena. My se poslední roky účastníme pravidelně. Určitě to tedy není tak, že by si vedení fanklubu dělalo výlet do Barcelony zbytečně, naopak.

Člen ve skupině na Facebooku: ano, i tato zdánlivě nepodstatná věc nám získala další bod. Ve skupině představitelů fanklubů je prezident a viceprezident zodpovědný především za členství.

Akce se zápasem: pravidelné sledování zápasů a s tím spojená nějaká událost je hodnocena také. A i zde jsme velice aktivní. Především pak díky pravidelnému setkávání fanoušků v Brně, či při zápasech s Realem Madrid i v dalších městech.

Srazy bez zápasu: aktivita fanklubu mimo sezónu či akce, kterou nejsou spojené se sledováním zápasu, nám také při přidělování lístků mohou pomoci. Velký letní sraz tak tímto získal na ještě větší důležitosti.

Akce s účastí člena světové federace: pokud se nějaké akce zúčastní někdo z vedení Světové federace penyí, získáváme body navíc. My jsme toto splnili díky zápasu se Slávií v Praze.

Večeře před zápasem: pokud se koná venkovní zápas FC Barcelony, měla by domácí penya den před zápasem zorganizovat večeři pro zástupce klubu a fanklubů. To jsme samozřejmě splnili. Večeře se mimo jiné zúčastnil pan Barnils.

Sraz před zápasem: v den konání zápasu by se také měla uskutečnit sešlost všech fanoušků mířících na zápas. I toto jsme zorganizovali před zápasem se Slávií.

V současné době tak máme téměř maximální počet bodů a naše Penya je brána jako velice aktivní. To nám pomáhá při komunikaci s federací, ale hlavně při získávání vstupenek na venkovní zápasy a na ta nejprestižnější utkání. Snad toho budeme moci znovu brzy využít.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš ‘Migueli‘ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

skvělá práce vedení smiley

24.04.2020, 09:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat