Braithwaite: Jsem si jistý, že v Barceloně zůstanu déle než 4 a půl roku

Braithwaite: Jsem si jistý, že v Barceloně zůstanu déle než 4 a půl roku

S hodně odvážným tvrzením přišel v rozhovoru pro ESPN útočník Martin Braithwaite. Dán se totiž nechal slyšet, že věří v delší setrvání v Barceloně a doufá, že se stane součástí jednoho z nejlepších týmů v klubové historie. Na závěr pak prozradil i to, že před svou ženou tajil informaci o možném přesunu do Katalánska.

Jsem si jistý, že zde setrvám déle, než 4 a půl roku. Takhle to ve své hlavě vidím já. V tomto bodě chci jenom hrát, užívat si to a vyhrávat s tímto týmem trofeje, protože od toho jsem tady. Podívám se na všechny ty legendární hráče, kteří zde hráli, a všechna ta období, kdy měla Barcelona jedny z nejlepších týmů.

Pro mě je jedním z cílů moci říct, že jsem hrál v jednom z nejlepších výběrů Barcy své generace. Chci, aby se lidé ohlíželi a říkali: ‘Ano, to byl jeden z nejlepších týmů v historii Barcelony. Je to pro mě obrovská motivace a vyžaduje hodně tvrdé práce, ale já to udělám. Jsem zkrátka vzrušený.

Cítil jsem, že by bylo lepší počkat s oznámením přestupu až podle toho, jak všechno proběhne. Kdyby to bylo 100% vážné, své ženě bych o tom řekl, ale nebyl důvod se vzrušovat s těmi, kteří mě obklopují. Vzrušovalo mě to, ale věděl jsem, že kdybych o tom řekl ostatním, mluvili by o tom neustále.

Byl jsem v Leganés a musel jednat. Když jsem na konkrétním místě, vydávám ze sebe 100 % a tak jsem nechtěl myslet na cokoliv jiného. Obvykle říkám mé ženě všechno, ale o tom všem se dozvěděla až 3 dny před podpisem smlouvy, jelikož se případ dostal do médií. Stalo se to ráno a já jí do večera neviděl. Řekl jsem, že s ní potřebuji mluvit.

Ona věděla proč. O Leganés nelze říct dost dobrých slov. Bylo to tam pro mě opravdu speciální a to i kvůli způsobu, jakým se ke mě chovali, když jsem musel odejít. Někdy opouštíte klub se smíšenými pocity, ale tam mě naprosto chápali a říkali, že to je životní šance a tak jí musím využít. Oni by udělali totéž.

Samozřejmě nebylo fér, že za mě nemohli najít náhradu. To chápu, ale v konečném důsledku ke mě byli velice, velice hodní.“ Dodejme, že osmadvacetiletý rodák z Esbjergu přišel v únoru jako nouzová náhrada za Ousmana Dembélého a zatím má u Blaugranas na svém kontě 3 ligová klání, ve kterých odehrál 128 minut.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat