Braithwaite si nebude prát dres po objetí s Messim, Ángel tvrdil, že nebýt jeho, skončil by zápas 0:1

Braithwaite si nebude prát dres po objetí s Messim, Ángel tvrdil, že nebýt jeho, skončil by zápas 0:1

Pouze dvojice barcelonistů byla zpovídána po utkání proti Eibaru, v němž díky řádění Lionela Messiho zvítězil katalánský favorit 5:0 a to debutant Martin Braithwaite a autor první asistence, Ivan Rakitič. Barcelona se i díky tomu dostala zpět na čelo tabulky, jelikož Real večer ve svém utkání prohrál na Levante 0:1. Za Basky byl pak zpovídán José Ángel.

Martin Braithwaite

Cítil jsem se tam velmi dobře a jsem obklopen fantastickými hráči. Snažil jsem se běhat, protože to musím dělat a mí kolegové mě nacházeli, takže jsem velmi šťastný. Nástup byl velmi speciální. Takové věci jsem sledoval jako dítě v televizi. Sledoval jsem ovace pro nové fotbalisty a najednou jsem zde. Takové přijetí ze strany veřejnosti je neuvěřitelné. Jsem velmi pyšný.

Messi mě přivítal. Je to skvělý chlap. Snažil se, abych se cítil dobře a hledal mě svými přihrávkami. Po objetí s ním si teď nebudu moct vyprat můj dres. (smích) Jsem opravdu rád, že jsem mu mohl nahrát na jeho poslední gól.

Ivan Rakitič

Myslím si, že jsme odvedli skvělou práci a odehráli skvělé utkání. Na hřišti jsme pracovali a věděli, že to bude komplikované střetnutí. Jsme opravdu potěšeni. V minulých týdnech se Messi netrefil, ale byl blízko a k tomu přidal asistence. Dnes (vyjádření proběhla v sobotu, pozn. přek.) dal čtyři branky a je důležité, že je ve formě.

Braithwaita dobře známe. Je to velmi silný útočník, který nám dá možnosti pro náš herní styl. Jsem za něj rád, je to dobrý kluk. Bude sbírat minuty a my jej uvítáme. Situace s Diopem byla pouze emocemi, k nimž dochází velmi často. Navzájem se známe a nic se nestalo. V průběhu utkání dochází i na tyto události a po něm jsme se objali.

Máme svobodu a každý si může říkat, co chce. Od diváků jsme cítili podporu a snažíme se společně užívat hru. Pro nás je hlavní, že nás fanoušci podporují a dneska tomu tak bylo.

José Ángel

Věděli jsme, kam jedeme. Toto je velmi těžký stadion a když má Messi svůj den, je to ještě těžší. Cítíte se bezradní a zbyteční. Nebylo to pro nás dobré utkání. Chvílemi jsme se snažili se postavit, ale všechno bylo zklamání. Musíme přemýšlet nad dalším zápasem. Téměř vždy se na Camp Nou stane stejná věc – protivník dá rychle gól a ukončí zápas.

Messi je nejlepší na světě. Když váš soupeř zakončuje akce takovýmto způsobem, není moc co udělat proti tomu. Když hrajeme s týmy, které jsou nám podobné, pak můžeme dosáhnout úspěchu. Nerad prohrávám, nikdy to není příjemné. Víme, že nehrajeme na úrovni. Není dobré prohrát v sportu a je třeba nacházet pozitiva. Kdyby nebylo Messiho, prohráli bychom 0:1.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat