BUSQUETS: ŘÍM SE NIKDY NESMÍ OPAKOVAT

BUSQUETS: ŘÍM SE NIKDY NESMÍ OPAKOVAT

Busquets se teď se španělskou reprezentací připravuje na Mistrovství světa. Při té příležitosti poskytl TV3 rozhovor o výhře Madridu v LM, sezoně Barcelony, Iniestovi nebo Messim. 

Výhra Madridu v Lize mistrů

"Když hrajete takové velké soutěže, tak občas musíte mít trochu štěstí. Když to ale vyhrajete třikrát za sebou, je to ukazatel toho, že děláte něco správně. Nemůže to být všechno jenom štěstí."

Sezona Barcelony

"Musíme se soustředit na náš vlastní tým. Musíme si vážit toho, čeho jsme dosáhli. Vyhrát double, to znamená mít za sebou dobrou sezonu. Samozřejmě, že jsme měli všichni v hlavě to, co se stalo v Římě. To je normální. Byla to špatné situace, která se nikdy nesmí opakovat." 

Iniesta

"Bude těžké vyplnit tu mezeru, která po něm zůstala. Ale to už je prostě fotbal. Stalo se to s Puyolem, Xavim a děje se to pořád. Musíme se snažit, jak nejvíc to jen půjde, aby bylo co nejméně poznat, že Iniesta na hřišti není. Hodně jsem se toho od něj naučil. To jak vidí věci kolem sebe, jak dokáže číst hru. A mimo hřiště jsem se od něj naučil, jak být profesionálním fotbalistou."

Messi

"Leo nepotřebuje vyhrát Mistrovství světa, aby všem ukázal, že je nejlepší na světě. V této dekádě je to nejlepší hráč a bude se na něj vždy vzpomínat."

Mistrovství světa

"Favorit číslo 1 je Brazílie. Potom jsou tady týmy jako Španělsko, Německo, Argentina nebo Francie... Všechny z nich mají dobré hráče, skvělý tým, takže pokud vyhrají, nikoho to nepřekvapí. Náš tým má špatnou zkušenost z Brazílie. Teď jsme na tom fyzicky dobře a v kvalifikaci se nám dařilo. Nemáme sice jednoduchou skupinu, ale pokud budeme věci dělat správně, tak se můžeme dostat daleko."


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

BUSQUETS: ŘÍM SE NIKDY NESMÍ OPAKOVAT-Ale bude :D (není to "první" Řím v LM)

02.06.2018, 18:53

OT: Proč nemůže u nás hrát Ousmane levé křídlo,stejně jako teď hraje v reprezentaci? S Messim napravo a Louisem na hrotu by to byla jízda. Místo Iniesty Coutinho a je to vyřízené. Ne. On to zase bude chtít Valverde poskládat složitěji,takže buď spát Lea na střed,Luise k lajně,kde je k ničemu,Coutinha na pravé křídlo,kde je poloviční a Dembeleho za sto míčů na střídačku nebo na hostování (?!). Jo a ještě koupit Grizze. Ten po třech zápasech bude sedět na lavičce, protože "bude potřebovat čas na aklimatizaci, protože Barca hraje specifickým stylem". Bože ať se mýlím a takhle to nebude.... 😂

02.06.2018, 20:34
Adam Kapusta Meshuggah82

OT: Prečo sa nemôžeš pred napísaním príspevku zamyslieť v širších súvislostiach? Messi ti na krídle hrať nebude, bolo to jasné už pri Luchovej poslednej sezóne, tlačil sa stále na stred a Rakitič mal obrovské problémy na kraji. Preto ho definitívne Ernesto presunul na stred, kde to preferuje on a kde to je najprospešnejšie aj pre náš štýl hry.

Ernestova priorita od začiatku sezony po odchode Neymara bolo 4-3-3 a Leo na strede, Suarez hral z krídla, ale takisto tam hrať očividne nechcel + bol tam polovičný, a to už je tuto sezonu čo povedať. Na krídlo prišiel Dembele, ale zranil sa, takže Valverdemu vzhľadom na káder nezostalo nič iné len prísť so 4-4-2, ktoré nám vďaka znovuzrodenému Rakiticovi prinieslo aj defenzívne vyváženie hry. Vieš, ono to nie je Fifa, že tých hráčov nahádzeš na rôzne posty a všetko je okej.

Dembélé - nie je ochotný až tak brániť, vracať sa, je slabší v držaní lopty (rád riskuje) a hlavne v práci bez lopty je v našom špecifickom štýle nepoužítelný - neefektívny pressing, je preto ťažké ho začleniť v čase najväčších a najťažších zápasov (LM) po zranení. Inak keď si pozrieš štatistiku, tak nastúpil v mnohých zápasoch v lige v základe v druhej polke sezony, len nie v tých najväčších, kde mu Ernesto proste kvôli tým parametrom vyššie neveril, hlavne kvôli slabšej kontrole hry a trpezlivosti s loptou na nohách.

Coutinho sa u nás zatiaľ profiluje lepšie krídelník než záložník, takže do budúcej sezony sa nachystaj, že to nebude tak jednoduché, vymeniť ich a je to vyrízené. Má ofenzívnejšiu pozíciu ako Iniesta a bude treba to vyvážiť veľmi kvalitným CM (Thiago) a aj pri tom bude potrebné aby sa niekto z ofenzívnej trojky vpredu vracal, čo Messi nerobí nikdy (pochopitelne) a Luis UŽ nerobí, čo je obrovský rozdiel oproti 14/15, kde ešte ochotný bol a aj vďaka tomu to celé fungovalo. Ciže celé 4-3-3 je veľmi, veľmi otázne, hlavne v LM, kde je tam proste málo hráčov, ktorý sú fyzicky nabušení (AS Rím) a myslia aj na vracanie sa..

Kúpa Griezza dáva samozrejme zmysel, ak sa Ernestovi podarí skrotiť ego Messiho a hlavne Luisa a po vzore CR si pôjdu aj sadnuť, kedže už nie su najmladší a budu mať v nohách celu sezonu 17/18, kde patrili k najvyťaženejších hráčom v celej lige a navrch ešte Majstrovstá sveta. Takže opäť to dáva zmysel, ak sa neráta s Pacom a chceme okamžitú kvalitu za Luisa, ktorý ma pred sebou možno poslednú dobrú sezonu. A hlavne, Griezmann sa v systéme Atletica pravidelne vracia až na svoju polovicu, čo je dôležitý aspekt do fungujúceho tímu...

02.06.2018, 23:04
Meshuggah82 Adam Kapusta

Já mluvím o tom,že máme v našem týmu pravidelně choutky dávat hráče mimo své přirozené pozice. Sám si napsal,že Luis byl na lajně k ničemu,Dembele přišel za Neymara,ale snad nikdy nehrál na jeho straně. Coutinho většinu sezony odehrál na pravé záloze, protože nevěřil Dembelemu. A že je Coutinho více ofenzivní a není tak efektivní do obrany jako Iniesta? To nemyslíš vážně. Že nemáme bojovníky? Máš pravdu v tom,že ten který by měl být v záloze ten,co tuhle práci dělá především,to znamená defenzivní záložník,byl letos v tomto ohledu snad nejslabší. Busq měl nejslabší sezónu,co si ho pamatuju... Ale Rakitic,Coutinho nebo Paulinho,to jsou všechno dříči a válečníci. To že se Messi z křídla nevrací je známé a vždy to tak bylo. A proto vždy Rakitic byl ze zálohy vždy blízko pravé lajně,kdy často kryl záda už Alvesovi,poté Robertovi. Messi se stahoval poté na střed a dělal tam své kouzla. Ale při útoku začínal na lajně,kde měl více prostoru něco tvořit. A hlavně jeho statistiky tím nikdy neutrpěly. Takže ani tým. Souhlasím,že když se zranil Dembele,tak to Valverde musel přeorganizovat z toho co měl. Ale když byl zdravý,tak mu prostě stejně nevěřil. Při tom ke konci sezóny, když už měl v nohách pár zápasů,tak patřil k tomu nejlepšímu,co v našem dresu běhalo po hřišti. A kdyby mu Valverde více věřil,tak těch pár zápasů mohl mít v nohách mnohem dříve a pak ho mohl využít beze strachu i do těch důležitých zápasů...
Já prostě nechápu tu naši úchylku koupit hráče za několik miliard, protože je nejlepší na světě na své pozici,aby jsme ji nechali hrát na pozici kde nikdy nehrál. Nebo když mi vypadne nějaký hráč z jedné pozice ve fungujícím stroji,tak za těžké prachy privedu náhradu,ale dám ho zase na jiné místo a celý ten stroj prehážu. Aspoň že Alba pořád hraje levého beka a MaTS nehraje třeba na hrotu....

03.06.2018, 09:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat