Bývalý sportovní ředitel AC Milán: Byl jsem u Rakitiče doma a přemlouval jej k přestupu

Bývalý sportovní ředitel AC Milán: Byl jsem u Rakitiče doma a přemlouval jej k přestupu

Massimiliano Mirabelli působil mezi lety 2017 a 2018 jako sportovní ředitel u milánských Rossoneri a v interview pro Calciomercato.com přiznal, že v průběhu své zdejší štace lákal do Itálie Ivana Rakitiče z Barcelony.

Prozradím vám něco, co jsem ještě nikomu neřekl. Když jsem pracoval pro AC Milán, byl jsem v Barceloně a snažil se koupit Ivana Rakitiče, který zrovna dojednával prodloužení smlouvy. Doufal jsem, že by zvážil i jiné sportovní možnosti pro jeho sportovní budoucnost. Dostal jsem se dokonce k němu domů.

Z garáže nás výtah vyvezl k jeho bytu. Byl velmi vzrušený a říkal, že kdyby nesouhlasil s nabídkou Barcelony, vážně by naši nabídku zvažoval. Tento dialog mě ovlivnil. Měl jsem proti sobě šampiona, který myslel jen na fotbal a svůj každodenní život prakticky oddal své sportovní kariéře – od stravy až po odpočinek, od volného času až po trénink.

Nakonec tedy prodloužil smlouvu s Barcelonou, ale měl jsem tu čest setkat se se skvělým sportovcem.“ Kolem Chorvata se švýcarskými kořeny před pár měsíci slídil konkurenční Inter a v neposlední řadě také Juventus. Uvidíme, jaká bude situace letos. O jeho služby stojí i zájemci ze španělské LaLigy a to z Atlétika Madrid a Sevilly.

Dodejme, že rodák z Rheinfeldenu je v Katalánsku od roku 2014 a za tu dobu nasbíral 299 soutěžních zápasů (190 v LaLize, 59 v Lize mistrů, 39 v Copě del Rey, 8 ve španělské Supercopě, 2 na MS klubů a 1 v UEFA Super Cupu). V nich pak dal 34 branek (23 v lize, 6 v Champions League a 5 v poháru) a na dalších jednačtyřicet nahrál.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat