Cádiz CF 0:4 FC Barcelona

Cádiz CF 0:4 FC Barcelona

V 5. ligovém kole si Barcelona s přehledem poradila s posledním týmem tabulky, Cádizem. Robert Lewandowski nastoupil až v 57. minutě, přesto stihl gól a dvě asistence. 

Xavi nasadil na hřišti outsidera znovu značně pozměněnou a zároveň papírově slabší sestavu. Barcelona sice i tak měla jednoznačnou herní převahu, ale zejména v ofenzivě to bylo znát. Obrana neměla v první půli práci téměř žádnou, byť už ve 2. minutě měl poměrně velkou příležitost Sobrino. Pak už si za Cádiz připsal střelu akorát Mbaye o půl hodiny později, oba pokusy ale mířily mimo.

V 10. minutě měl blízko ke gólu Raphinha, jemuž se otevřel prostor na šestnácte a brankář Ledesma proti jeho pokusu neměl šanci nic udělat. Bohužel střela skončila na tyči a Torresovu dorážku z úhlu už Ledesma zneškodnil. Pak přišla dlouhá pasáž, během které byla naděje na úspěch mizivá. Depayovi se vůbec nedařilo a ani Raphina nedokázal na svou první šanci navázat. Zajímavá byla až v nastavení střela Torrese, které scházelo možná půl metru, aby zapadla do šibenice.

Ve 38. minutě se však barcelonští asi oprávněně zlobili, že rozhodčí neodpískal penaltu po zákroku na Baldeho. Ač souboj se Zaludou nebyl nijak ostrý, obránce Cádizu Baldeho jednoznačně stáhl rukama, nicméně hlavní sudí se ani nepodíval na video.

Přestávka na vývoji utkání nic nezměnila, ovšem Barca si po 10 minutách druhé půle mohla oddechnout. Raphinha vysunul Gaviho, jehož centr Ledesma odrazil pouze k nohám De Jonga, který v pohodě otevřel skóre. Trenér blaugranas ani tak nechtěl ponechat nic náhodě a vzápětí poslal na trávník tři posily, mezi nimiž byl i Lewandowski. 

Nebylo tedy překvapením, kdo v 65. minutě přidal druhý gól. Raphinha z pravé strany hledal De Jonga a další odražený míč uklidil do sítě právě Lewa. O vítězi tím bylo rozhodnuto. Utkání se pak kouskovalo dalšími střídáními, přestávkou na občerstvení a hlavně následně bylo přerušeno kvůli závažně vypadajícímu zdravotnímu problému někoho z hlediště.

Když se po nějaké tři čtvrtě hodině dohrávalo zbylých 10 minut, Barcelona přidala ještě dva góly. Nejprve si Lewandowski při brejku pokryl míč tělem a nahrál jej Fatimu před prázdnou bránu a poté si gól připsal Dembélé po špatném zákroku domácího gólmana. 


Přehled utkání

10. září 2022, 18:30 Estadio Nuevo Mirandilla Nova Sport 3

Cádiz CF

0 : 4 Carlos del Cerro Grande

FC Barcelona

  16' Raphinha
  53' Busquets
  55' F. de Jong
Pérez 56'  
  65' Lewandowski
  86' Fati (A - Lewandowski)
  90+1' Dembélé (A - Lewandowski)
Sestava

Ledesma - Zaldua, Hernández, Mbaye, Espino - Fernández (59' Alarcon), Emeterio (72' Alcaraz) - Alejo (60' Bongonda), Sobrino (72' Mabil), Ocampo - Pérez (72' Negredo)

Sestava

ter Stegen - Bellerín, Araújo, Piqué, Balde (78' Alonso) - F. de Jong, Busquets, Gavi (57' Pedri) - Raphinha (72' Fati), Depay (57' Lewandowski), Ferran (57' Dembélé)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Barca vyhrála, ale infarkt jednoho fanouška před koncem zápasu všechny zaskočil. Naštěstí je pán stabilizovaný a bylo hezké vidět, jak mu všichni držili palce a modlili se za něj. Jinak byl zápas do prvního gólu Barcy na vážkách. Ve druhém poloase jsme góly dávali už jenom my. Konečně hrál dobře Gavi, který se podílel na prvním gólu a byl i jinak hodně aktivní dopředu. Líbili se mi také Baldé, který hrál dobře do těla a o jeho ryhclosti nemusíme polemizovat, Frenkie který byl u dvou gólů a Bellerín, který se také spolupodílel na gólu. Dembelého gól byl i o štěstí, respektive nastřelení brankáře a poslední mamutí zásluhou Lewy, který si pokryl míč až do vápna a když nemohl dát sám gól, přihrál do prázdné Fatimu. Ferran tradičně neúčinný, ale to se asi jen tak nezmění. Každopádně visca Barca a fandíme dál. smileysmileysmiley

10.09.2022, 21:50

Dobrá rotace, je potřeba odpočívat, sezóna bude náročná. Super výsledek. Fanoušek se snad drží, to je důležitý.

10.09.2022, 21:50

Dneska se zpětně k zápasu těžko vrací po tom, co se dělo v hledišti to vlastně nebylo tak podstatné. Naštěstí to vypadá, že fanoušek nakonec bude v pořádku. smiley
Každopádně první věc: totálně podceněný zápas z naší strany. Chápu, že Xavi chce odpočaté hráče na Bayern, ale první poločas byla fakt bída s nouzí. Rotaci je potřeba dělat s citem a ne na sílu posadit půl základní sestavy.
Nejlepší dva útočníci - na lavičce. Nejlepší záložník - na lavičce. V obraně čtvrtý až pátý stoper. Do toho ještě přihodíme úplně čerstvý přírůstek do týmu Bellerína, který s Barcou zatím moc nenatrénoval a je z toho koktejl, který na papíře podle jmen nevypadá špatně, ale na hřišti to prostě neklapalo (i když po individuální stránce někteří z těch hráčů nezahráli špatně). Nebylo tam to porozumění mezi hráči, které poslední dobou zase přináší fanouškům radost. A to jsme hráli proti Cadizu, který ještě nedal gól v této sezóně a je na posledním místě. Výsledek 4:0 by tady neměl mírnit náhled na to jak špatně vypadala hra. Obecně ze základní sestavy zasloužil pochvalu hlavně Gavi, který dneska odehrál dobrý zápas. Vypadá to že se začíná opět chytat. Zatím jsem byl hodně zdrženlivý ohledně Baldého, u nějž fakt nechci uspěchat nějaký "hype", ale čím dál víc to vypadá, že dobré výkony nebudou náhoda a to na kraji potřebujeme jako sůl. Jen tak dál. Pedri a Lewa jsou očividně klíčové prvky naší hry a pokud nám budou chybět oba hráči v jednom zápase budeme mít zásadní problém. Co se týče Bellerína, je hodně zajímavé, že velkou část zápasu trávil v podstatě na křídle i když se s míčem pohybovali jiní hráči. Očekávám, že na zápasy jako je ten s Bayernem bude RB hrát spíš Koundé a se soupeři, kde bude klíčové prolomit obranu proti betonu bude hrát Bellerín. Hned se dneska zapojil do gólové kombinace, tak snad se to bude jen zlepšovat a pomůže prolamovat houževnaté soupeře.

10.09.2022, 22:01
KU420 Haavl

V 1. poločase je výrazně více sil a pokud nedojde k selhávání v obraně, je přinejmenším v jeho průběhu hra vyrovnaná. V posledních letech se sice "rozevírají finanční nůžky", mezi velkokluby a těmi provinčními, kvalita se však smršťuje. Tedy je čím dal menší výkonostní rozdíl mezi spodkem/středem tabulky a jejími lídry. Cadíz hrál doma. K tomu měl psychickou výhodu z předchozích matchů. Jde o klub s velmi specifickým způsobem bránění (měli držení balónu pod 30% v obou uplynulých sezónách), ale s velmi nepříjemným způsobem napadání soupeře (viz. jejich skalpy vč. Barcy). Bylo tedy třeba, otevřít hru a snažit se je co nejvíc "vyštavit". Což je praktičtější, než bušit do skvěle zformované obrany (sice si nechaIi utéct první kola, ale pořád jsou celek v LaLize). I vzhledem k tomu, že jsme proti nim poslední 4 utkání nevyhráli, je velmi nepravděpodobné, že by se cokoli podcenilo;) Pokud máš špičkové hráče, které lze použít jako "žolíky", jaký má smysl cpát je na hřiště od 1. min. 3 dny před utkánám LM?! Thierry Henry byl jeden z nejlepších útočníků své éry a kolikrát seděl do poslední 15minutovky, kdy přišel rozhodnout zápas ...

11.09.2022, 09:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat