Cardoner: Ligové zápasy s diváky se uskuteční nejdříve v únoru roku 2021

Cardoner: Ligové zápasy s diváky se uskuteční nejdříve v únoru roku 2021

V nedávném interview pro ESPN promluvil barcelonský viceprezident Jordi Cardoner o opětovném spuštění aktuální sezony, finančních ztrátách způsobených pandemií či změnách ve vedení klubu.

Každý den máme nová data a chceme si dávat pozor a starat se o naše hráče a jejich zdraví. To je naším cílem č. 1, ale také č. 2 a 3. Nebudeme riskovat. Chceme, aby se zápasy vrátily co nejbezpečnějším způsobem a pokud tomu tak nebude, nebudeme připraveni pokračovat v hraní. Hovoříme zde o lidech, jejich životech a rodinách.

K letošní dohodě o pojmenování Camp Nou můžeme přidat dalších pětadvacet let. První rok by byl pro ty, které ovlivnil koronavirus a dalších 25 pro komerční účely. A proč ne? Pandemie snížila naše příjmy o zhruba 120 až 140 milionů. Jsou to konkrétní čísla, o nichž víme dnes. Tyto miliony budou započítány do našich ztrát na konci fiskálního roku.

Výdaje budou muset být sníženy. V únoru jsme překročili naše předpovědi rozpočtu a situace byla velmi příznivá. Očekávali jsme krásné zakončení roku, nicméně naše příjmy doznaly drastické redukce a připravujeme rozpočet na další rok s úpravami ve výdajích vůči příjmům. Snížení mezd platí pouze od začátku karantény v březnu do konce sezony.

Při pohledu na celý rok tak hráči přijdou pouze o 8 až 11 % svých výdělků. Hráči byli velmi pozitivní a od začátku pochopili situaci. Byli připraveni vynaložit toto úsilí, jelikož si uvědomovali, že to není žádný vtip. Dluh klubu se pohybuje kolem 460 až 470 miliony a lze s ním pracovat. Nyní je blízko polovině našeho ročního rozpočtu, přičemž před pouhými deseti lety byl téměř roven příjmům.

Mnoho lidí přemýšlí, jestli náš klub trpí co se týče snížení dokonalosti hry na hřišti. To se nestane. Naše základní finanční situace je solidní a neovlivní nás to stejně, jako ostatní celky. Zisky z let 2011 až 2019 dosahují 190 milionů a pomohou pokrýt naše letošní ztráty. Celou Evropu pak ovlivní změny a transfery se budou konat mezi třemi kluby. Nedávné změny ve vedení jsou součástí vztahů uvnitř instituce.

Nesouhlasili s určitými věcmi a učinili toto rozhodnutí, které jsme naprosto přijali. Musíme pokračovat v práci. Není to žádné diktátorství. Dle mého názoru bude velmi obtížné dostat letos diváky na tribuny. LaLiga se jich může dočkat nejdříve až v únoru 2021. A v Espai Barca bude prioritou rekonstrukce stadionu s ohledem na dodělání zbývajících elementů v budoucích termínech.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat