Carles Aleňá už si za A-tým Barcelony nezahrál v soutěžním utkání dlouhých 109 dní

Carles Aleňá už si za A-tým Barcelony nezahrál v soutěžním utkání dlouhých 109 dní

Velmi těžký okamžik zažívá v kádru katalánské Barcelony jeden z jejich odchovanců, Carles Aleňá. Jednadvacetiletý středopolař si totiž nepřipsal jedinou minutu v oficiálním zápase za áčko už čtvrt roku a jeho situace není ani zdaleka ideální. Spekuluje se proto o odchodu a to buď v rámci hostování, nebo v horším případě trvalém přestupu.

V létě asi nemohl Carles Aleňá očekávat, jak katastrofální zažije podzim. Ještě 10. srpna se objevil v posledním přátelském utkání s Neapolí, kde Barca zvítězila 4:0 a záložník podal dobrý výkon. Za odměnu přišel start v úvodní jedenáctce v prvním kole LaLigy na půdě Athletic Clubu. Přednost dostal před Ivanem Rakitičem či Sergiem Busquetsem, jenž zůstali na lavičce.

V poločase však přišlo střídání a další 3 a půl měsíce už jsme mladého fotbalistu v modro-bordových barvách neviděli – alespoň tedy v rámci soutěžního klání. Je pravdou, že si Aleňá zahrál v listopadovém přáteláku v Cartageně. Mimo to je ale většinou vynecháván z nominace či nevyužitým náhradníkem. Přitom proti Bilbau nehrál špatně a naopak šel herně vidět.

Jako důvod nelze použít ani velká konkurence v záložní řadě, jelikož klub jasně v létě řekl, že si chce hráče ponechat a odmítl i několik nabídek ostatních celků. Zdá se však, že jeho dny v Katalánsku jsou sečteny a může si pomalu ale jistě hledat nového zaměstnavatele. Jednou z možností je i Tottenham Hotspur, nicméně týmů, které mají zájem, je více.

V první řadě ale musí představitelé FCB určit jakým způsobem chtějí Aleňovi umožnit odchod. Jeho smlouva vyprší v roce 2022 a těžko se chce věřit tomu, že by jej Katalánci prodali bez možnosti zpětného odkupu, jelikož o rodákovi z Mataró, jenž vystoupil i v seriálu Matchday, se mluvilo jako o největší naději z La Masie. Reálnější je tak hostování a zde si může vybírat.

V tomto kontextu se hovoří o Celtě Vigo, Getafe, Betisu Sevilla a Granadě. Uvidíme, zdali k přesunu dojde už v rámci zimy, pokud neodejdou jiní záložníci. Spekuluje se o nespokojenosti Artura Vidala s Ivanem Rakitičem, Sergio Busquets má letos dosti kolísavé výkony a Arthur Melo sice zapracoval na své kondici, ale stejně bývá střídán v průběhu zápasu.

Dodejme, že Aleňá se řádným členem A-mužstva stal skoro na den přesně před rokem a od té doby nasbíral 35 startů, v nichž dokonce zaznamenal i 3 branky. Nejvíce z nich, a to 21, přišlo v LaLize. Dalších jedenáct přidal v Copě del Rey a zbývající 3 přišly v Lize mistrů. Jeho tržní hodnota činila k červnu tohoto roku 30 milionů eur a dvakrát stihl nastoupit i za Španělsko U21.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

neuvěřitelné

05.12.2019, 11:21

ono se v něčem není čemu divit hráčům jako Grimaldo, Sergio Gómez nebo třeba Morey, že odcházejí a já už se jim ani nedivím - podvodník v čele pořád všude srdnatě hlásá, jak jsme rodinný klub a dbáme o své mladíky a pak jim na jejich místo přivádíme stejně hráče odjinud, které se nakonec posilami nestávají a akorát jim blokují místo

v záloze budiž, Arthur byl po dlouhé době solidní kup a Frenkie taky výborný, ale když si vzpomenu, že k nám už v době, kdy mohl tu a tam naskočit Carles, přišel Gomes, byl tady Paulinho nebo se prostě kašlalo i na Denise s Rafou, tak je to smutné ... s takovou skutečně nechci vidět, co nastane, až Messi skončí - Evropská liga volá smiley

05.12.2019, 12:32
Pablo Culé Pajinos

100% souhlas kolego

05.12.2019, 16:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat