CD Leganés 1:2 FC Barcelona

CD Leganés 1:2 FC Barcelona

Na včerejší brzké odpoledne byl na stadionu Municipal de Butarque na programu zápas v rámci 14. kola LaLigy mezi domácím Leganés a hosty z Barcelony. Ti v prvním dějství nepředvedli dobrý výkon a vcelku zaslouženě prohrávali zásluhou Youssefa En-Nesyriho. Po změně stran ale nejprve trefil Gerard Piqué tyčku a nakonec se stav otočil na konečných 1:2.

Katalánci vyběhli na hřiště v netradiční formaci 4-2-3-1, což se už dříve osvědčilo například při triumfu 5:0 nad Levante. V ofenzívě nastoupila všechna esa včetně Antoina Griezmanna a Ousmana Dembélého a mnozí očekávali gólový festival proti týmu, kterému náležela před výkopem poslední příčka. Byl to však právě on, kdo se první prosadil.

Ve 12. minutě musel Marc-André ter Stegen lovit míč ze své sítě, kam jej parádním způsobem poslal levačkou Youssef En-Nesyri. Už pošesté v této sezoně tak na Barcelonu čekal úkol v podobě obratu, ovšem o 3 minuty později to málem bylo už 0:2. Dembélé se společně s Gerardem Piquém laxně vzdali míče a těsně mimo mířil Óscar Rodríguez.

První hrozba od Blaugranas přišla ve 23. minutě, kdy Ivan Cuéllar dobře vyběhl a znemožnil zakončit Luisi Suárezovi v bezprostřední blízkosti. Výše jmenovaný stoper následně žádal tým o rychlejší výměny balónu a došlo i na rošádu křídel, kdy si místa vystřídali již jmenovaní Francouzi. Ve 31. minutě centroval Dembélé na Suáreze a tomu nechybělo mnoho.

Perfektní zákrok však ze svého repertoáru vytáhl Cuéllar a výsledek se tedy neměnil. Hned o minutu později uviděl žlutou kartu Sergio Busquets, jehož se příští ligový mač proti Atlétiku Madrid tak netýká. Nutno dodat, že defenzivní záložník ze Sabadellu ztropil několik chyb a špatných rozehrávek. Poslední čtvrthodina už byla klidná a po první půli to bylo stále 1:0.

Krátce po změně stran začali hosté více útočit a ve 47. minutě se z toho narodila další vážnější příležitost. Na centr Lionela Messiho si naskočil Piqué a ten poslal balón do brankové konstrukce. O 6 minut později už došlo ke srovnání, o které se postaral Suárez. Toho našel dalším přesným míčem Messi, jenž se v 56. minutě ocitl sám v zakončení.

Stalo se tak po nahrávce Frenkieho de Jonga, ovšem jeho střela byla pro Cuéllara snadná. Barca jasně dominovala v druhém poločase a ačkoliv se někdy domácí rozhodli vydat do protiútoku, aby překvapili vytaženou obranu, byli to spíše hosté, kteří drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou. Příliš mnoho šancí se však z tohoto tlaku nezrodilo.

I přes viditelnou únavu se obranný val Leganés držel, než nastala 80. minuta. V ní se míč zahraný do pokutového území odrazil od nohy Rubéna Péreze a zasáhl čerstvě vystřídaného Artura Vidala. Ten byl hodně vysunutý, ovšem díky kontaktu hráče domácích sudí Santiago Jaime Latre branku uznal i s asistencí video-asistenta. Nakonec tedy barcelonští zvítězili.

Vzhledem k tomu, že večer vyhrál doma i Real Madrid a to 3:1 nad Realem Sociedad se situace na čele tabulky španělské nejvyšší soutěže nemění. Oba giganti míří do vzájemného souboje se stejným bodovým počtem, ovšem v příštím kole čeká na Barcelonu výjezd na Wanda Metropolitano, zatímco Bílý balet vyzve Deportivo Alavés.


Přehled utkání

23. listopadu 2019, 13:00 Municipal de Butarque, Leganés Digi Sport 1

CD Leganés

1 : 2 Santiago Jaime Latre (Aragonie)

FC Barcelona

Youssef En-Nesyri (Roque Mesa) 12'  
Roque Mesa 20'  
  32' Sergio Busquets
  53' Luis Suárez (Lionel Messi)
  80' Arturo Vidal
  90' Arturo Vidal
Sestava

Cuéllar - Rosales, Bustinza, Omeruo (83' Tarin), Siovas, Silva - Óscar (61' Eraso), Mesa (83' Carillo), Pérez, Braithwaite - En-Nesyri

Sestava

ter Stegen - Wagué, Piqué, Umtiti, Firpo - de Jong (69' Fati), Busquets (57' Rakitič) - Griezmann (57' Vidal), Messi, Dembélé - Suárez


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Tak jsme se 4-2-3-1 dočkali. Doufám, že Ernesta neodradí, jak to probíhalo, protože za vývoj zápasu opět mohla hlavně naše úvodní tragédie v obraně. A další věc je, že přestupy Firpa a Griezmanna byly úplně na smiley

23.11.2019, 14:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat