Čeferin: Zvažuje se i nedohrání Ligy mistrů a Evropské ligy. Pak dal nejzazší termín dokončení sezony, který však UEFA popřela

Čeferin: Zvažuje se i nedohrání Ligy mistrů a Evropské ligy. Pak dal nejzazší termín dokončení sezony, který však UEFA popřela

V rozhovoru pro ZDF se prezident hlavního evropského orgánu Aleksander Čeferin rozvyprávěl o plánech týkajících se evropských poháru a poté nechal slyšet, že všechny zápasy musí být dohrány do 3. srpna, ovšem na webu UEFA vyšel dodatečně článek dementující tuto informaci.

Ohledně návratu Ligy mistrů a Evropské ligy máme různé možnosti v měsících květen, červen a červenec. Existuje však i možnost, že se tyto soutěže nevrátí. UEFA musí s ligami a kluby na tom všem pracovat, ale jsme závislí na vládě a orgánech, které nám musí umožnit hrát. Všechno musí být dohráno do 3. srpna – Liga mistrů i Evropská liga.

Můžeme hrát současným systémem, na jeden zápas místo dvou s losováním, na hřišti toho, kdo hraje doma či dokonce na neutrálních hřištích. Turnaj nejlepších čtyř či osmi celků se rovněž zvažuje a ten by byl pravděpodobně bez diváků a přenášený v televizi. Existuje hodně teorií. Situace je unikátní a data budeme sdílet nejprve s ligami.

Dokonce můžeme odehrát zápasy ve stejnou chvíli. Je zapotřebí být flexibilní a pokud krize skončí dříve, dříve i začneme. Nebudeme ale ohrožovat ničí zdraví. Máme rozpočet 600 milionů eur a kdybychom jej neměli, bylo by to zlé. Je třeba ukázat solidaritu a v tom budeme pokračovat. Také nás čekají velké výdaje kvůli posunutí ME na příští rok.

Nevím, proč se tak spěchá s rozhodnutími, jako v případě Belgie. Lze počkat do konce dubna a pak se rozhodnout. Musíme se dohodnout jednotně a najednou. Sobecká a nepodložená rozhodnutí nejsou dobrá.“ Vzápětí na UEFA.com vyšlo stanovisko popírající výše uvedené datum 3.8.2020 a zdůraznění, že prezident nestanovuje žádné datum.

Probírají se všechny možnosti a prioritou je ochrana zdraví hráčů, činovníků i fanoušků a až teprve poté dohrání sezony. Případný návrat v měsících červenec a srpen by musel být schválen od správních orgánů. Dodejme, že například v ČR už se v pondělí všechny amatérské soutěže předčasně zrušily za stávající podoby tabulek a pohár byl odložen.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat