Celta Vigo 0:3 FC Barcelona

Celta Vigo 0:3 FC Barcelona

Ani nepřízeň počasí, ani 50 minut trvající oslabení Barcelonu nezlomily. Blaugranas si od začátku do konce střetnutí na Balaídosu šli za vítězstvím a to také vybojovali.

Utkání v sychravém počasí začalo lépe pro Barcelonu, která šla opět poměrně brzy do vedení a opět zásluhou Ansua Fatiho. Ten si po skrumáži kolem vápna pustil míč kolem Aidooa a zakončil jako Samuel Eto'o v nejlepších letech.

To z pěkných fotbalových momentů bylo za celý první poločas tak nějak všechno. Barcelona držela míč, Celta čekala na protiútok, ani jedna strana se však pořádně nemohla dostat k zakončení.

Přibývaly zato fauly – domácí jich stihli za první půli 11. Byli to nicméně hostě, kteří se ve 42. minutě dostali do problémů. Lengletovi se zase jednou vymstila nesmyslná nečistá hra, když zasáhl protihráče loktem do obličeje, a byl vyloučen pro druhou žlutou kartu! Ještě předtím viděl červenou kartu Piqué, když se pověsil na Denise, ale to rozhodčí kvůli ofsajdu odvolal. 

Během přestávky ještě zesílil vítr, který v kombinaci s vytrvalým deštěm tvořil nezáviděníhodné podmínky. Katalánce ale jako by to vybičovalo k aktivitě, takže i v oslabení tahali za delší konec. Dokonce hned v 51. minutě navýšili své vedení, když se Messi prodribroval do vápna a následný centr – směřovaný na Coutinha – si do vlastní sítě srazil Olaza.

Zanedlouho mohla být pozice Barcelony ještě lepší, jenže Coutinhova střela skončila na tyči a Messi se z dorážky radoval marně, gól nemohl být uznán pro ofsajd. V 60. minutě pak Coutinho zahodil ještě jednu velkou šanci, znovu mu přihrával Messi.

Galicijský celek se k příležitosti na snížení pořádně dostal až po 70. minutě. Neto vyrazil střílený centr Nolita, a tak se Baeza dostal do skvělé pozice, avšak Roberto jeho ránu stihl srazit na břevno.  

V té době už byla Celta častěji u míče a její kombinaci nahrávala i krátká změna počasí. Přesto se domácí k ničemu nebezpečnému nedostali. Naopak se vrátil vítr s deštěm, který v nastavení přinesl i třetí gól Barcelony. Messi se znovu krásně dostal do pokutového území a odražený míč po jeho střele uklidil do sítě nekompromisní Sergi Roberto.


Přehled utkání

1. října 2020, 21:30 Estadio de Balaídos, Vigo

Celta Vigo

0 : 3 Carlos del Cerro Grande

FC Barcelona

  11' Ansu Fati (Coutinho)
  23' Clément Lenglet
Joseph Aidoo 39'  
  42' Clément Lenglet (2. ŽK)
  43' Gérard Piqué
Néstor Araujo 48'  
  51' Lucas Olaza (v.g.)
Renato Tapia 69'  
  84' Jordi Alba
  87' Sergio Busquets
Fran Beltrán 90+3'  
  90+4' Sergi Roberto
Sestava

Villar - Mallo, Aidoo (46' Baeza), Murillo, Fontan (32' Araujo), Olaza - Veiga (60' Nolito), Tapia (74' Beltrán), Denis - Mor (60' Mina), Aspas

Sestava

Neto - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, de Jong - Griezmann (45' Araújo), Coutinho (72' Pedri), Fati (72' Trincão) - Messi


Zdroje: sport.es



Diskuze

Za mě spokojenost, na to že se hrálo v 10ti hráčích, Celta si nevypracovala téměř nic. Bohužel, ač nerad, musim kritizovat Griezmana a to toho kluka mám rád. Za ty prachy prostě musí ukázat víc. Naopak Coutinho konečně hraje na pozici, která je mu šitá na míru a je to radost sledovat. Koeman tým postavil do latě a dostává z hráčů to nejlepší a snad to tak vydrží. Po dlouhý době je radost sledovat Barcelonu. 🙂

01.10.2020, 23:38
Caltic8
Administrátor

Že jeden z nejlepších venkovních zápasů za poslední sezony předvedeme zrovna ve Vigu, v oslabení a ještě v takovém počasí, to bych fakt nevěřil smiley

Nemít v týmu absolutně neschopné Francouze, bylo by to ještě lepší.

01.10.2020, 23:39

Super výsledek v takovém počasí.Jinak nepohledný zápas.Na tom mokrém trávníku vypadal Busi ještě víc neohrabaně.

01.10.2020, 23:42

Opakoval by som iba kolegov vyššie, jedným slovom za mňa SPOKOJNOSŤ!

01.10.2020, 23:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat