Chiellini: Vidal má problémy s alkoholem, Suárez se mi za kousnutí omlouvat nemusel

Chiellini: Vidal má problémy s alkoholem, Suárez se mi za kousnutí omlouvat nemusel

Nedávno publikovaná autobiografie Giorgia Chielliniho obsahuje spoustu zajímavých fragmentů. Už před časem španělská média informovala o anekdotách s Arturem Vidalem a tentokrát vytáhla nechvalně známou historku s kousnutím od Luise Suáreze na Mistrovství světa 2014, kvůli němuž dostal Uruguayec několikaměsíční trest a prodloužil si tak čekání na debut v barcelonských barvách.

Občas Arturo šel ven a vypil více, než by měl. To ví každý. Alkohol je jeho slabinou. Několikrát za sezonu se neobjevil na tréninku, nebo přišel a řekl, že byl dost unavený. Slabosti jsou však součástí lidskosti. Fotbalista není ani ďábel, ani svatý a stejně tak se nezpochybňuje, jakým druhem člověka je v průběhu takových událostí. To, co se počítá, jsou následky, které to může mít na tým.

Jednou v Miami bylo před posledním tréninkem před návratem. Ráno musel Arturo být vytažen z postele násilím. Conte jej chtěl potrestat za to před ostatními, jelikož si myslel, že nezvládne hrát. Po 10 minutách tréninku se Arturo pořád zdál opilý a ani nevěděl, kde letí míč. Na konci ale běhal jako blázen. Trenér dodal: 'Co mohu říct člověku, který kromě jiných věcí dopřává týmu radost?' K tomu byl odvážný a šampion.

Obdivuji Suárezovu mazanost. Kdybych jej ztratil, stal by se ze mě obyčejný hráč. V ten den se na světovém šampionátu nestalo nic zvláštního. Po většinu času jsem kryl Cavaniho, dalšího obtížného soka. Najednou jsem si uvědomil, že jsem měl na rameni kousanec. Zrovna se to stalo a tohle je jeho strategie při souboji rameno na rameno. A jestli můžu něco říct, tak moje je stejná.

Volal jsem Luisovi pár dní po tom incidentu, ale nebylo třeba se omlouvat. Jsme stejní a na hřišti jsem bastard i já. A jsem na to hrdý. Zlomyslnost je součástí hry a to teď vůbec nemluvím o anomálii. Musíte být vychytralí, abyste se vypořádal s vaším protivníkem. Vycítím to, když je zapotřebí zákrok. Je to iracionální, skoro až emoční. Mám rád, když čelím útočníkům jako Suárez.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat