Christensen má jasno... a Barça také

Christensen má jasno... a Barça také

V posledních dnech se v Barceloně stále častěji spekuluje o budoucnosti Andrease Christensena. Christensenův agent představenstvu sdělil, že očekává nabídky na obránce od klubů z Premier League. Dánský stoper je prý v Barceloně spokojený a klub ho nechce prodat. Některá média však píší o tom, že by ho klub mohl prodat za 70-80 milionů eur, což by po finanční stránce klubu neskutečně pomohlo, ovšem na hřišti by to tým velmi oslabilo. Zdroje z klubu však tvrdí, že Christensen je klíčový hráč týmu a není na prodej.

V posledních dnech se jako oheň rozšířily zvěsti, že Barça by mohla naslouchat nabídkám za Andrease Christensena. Ekonomická situace klubu, který potřebuje prodeje pro zajištění fair play, dokonce vedla k tomu, že se o budoucnosti jednoho z nejlepších hráčů týmu začalo pochybovat. Ve fotbale není nikdy nic stoprocentně jisté, ale hráčovo okolí má jasno: Andreas v létě nebude nikoho poslouchat a myslí jen na to, aby uspěl jako hráč Barcelony.

Spekulace kolem obránce přiživují dva faktory. Prvním jsou jeho skvělé výkony. Díky své velkolepé sezoně Christensen zvyšuje svou tržní hodnotu. Bývalý hráč Chelsea, který nastupuje v základní sestavě vždy, když není zraněný, se nepamatuje na jedinou drobnou individuální chybu. To znamená, že velké týmy v Evropě, zejména v Premier League, mají středního obránce v hledáčku. Kluby si navíc uvědomují, že Barça potřebuje hotovost. To spolu s cenami, které se dnes za střední obránce platí (Fofana 80 milionů, Ben White 59, De Ligt 67, Lisandro 57...), dělá z Dána ideální přestupový cíl.

Na druhou stranu skutečnost, že Andreas přišel do Barcelony za nulovou cenu, znamená, že v případě prodeje by všechny příjmy byly v rámci fair play, protože se neodepisují. Stejně jako například v případě Kessiého nebo Ansu Fatiho. Tato okolnost je pro klub v početní rovině lákavá, i když realita je k dnešnímu dni taková, že nikdo ze sportovního vedení - a už vůbec ne z trenérského štábu - o případném prodeji obránce neuvažuje.

Barcelona nebude chtít zbavit hráčů, kteří jsou v Xaviho týmu klíčoví. Podle zpráv katalánského deníku Mundo Deportivo je za špičkového hráče považován Andreas Christensen. Obránce se navíc dokonale přizpůsobil hernímu stylu Blaugranas. Dán je klíčovým hráčem a ve svých 26 letech se dá očekávat, že by mohl na Camp Nou pokrýt post stopera na několik dalších let.

Do konce sezony zbývá ještě mnoho týdnů a v médiích se pravděpodobně objeví mnoho jmen týkajících se přestupů do klubu i z klubu. V tuto chvíli je však známo pouze to, že Andreas Christensen je hráčem, jehož téma odchodu z Camp Nou zůstává uzavřené. Dán není na prodej.

Andreas nechce naslouchat nabídkám: myslí jen na Barçu
Hráčovo okolí, které kontaktovalo Relevo, považuje za normální, že se o možných nabídkách na Andrease mluví, protože jeho vynikající úroveň nezůstává bez povšimnutí. Christensen je přitom v Barceloně a v Barçe spokojený. V osobní rovině se ve městě skvěle adaptuje a našel velkou podporu u spoluhráčů, jako jsou Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Ter Stegen a Lewandowski, a to jak na hřišti, tak mimo něj. Dělá velké pokroky ve španělštině a z profesního hlediska se obránce cítí důležitý a jako hráč Barçy myslí pouze na zisk titulů. Ať už přijde jakákoli nabídka, obráncův záměr se nezmění. Tím spíše, když v Barçe nepůsobí ani rok.

Lidé z jeho nejbližšího okolí dokonce zdůrazňují, že zvěstí o Andreasovi bude s postupujícím létem přibývat. Být ve velkoklubu s sebou takové věci nese a hráče to ani v nejmenším nevyvádí z míry.


Zdroje: Relevo, Mundo Deportivo



Diskuze

Zvláštní je, že dle TM jeho hodnota klesla.

31.03.2023, 19:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat