CO NÁM NAPOVĚDĚLA VÝHRA NAD GIRONOU

CO NÁM NAPOVĚDĚLA VÝHRA NAD GIRONOU

Barcelona si díky včerejší výhře nadále drží pětibodový náskok na čele tabulky a svoji vítěznou šňůru natáhla už na 8 výher v řadě. Co dalšího nám však výhra nad Gironou napověděla?

Messi má parádní formu

Lionel Messi byl proti Gironě středem pozornosti. Samozřejmě, že byl, vždycky je. Na svém kontě má momentálně 19 ligových branek a to je teprve leden, pár týdnů navíc zmeškal díky zlomené ruce.

Ještě lepší na tom je, že od září si v každém zápase La Ligy připsal minimálně gól nebo asistenci. To je pozoruhodná konzistentnost barcelonského kapitána, celkem dal v 15 zápasech 15 branek a 8 asistencí. Naposledy se do statistik nezapsal 15. září 2018 v zápase proti Realu Sociedad.

Ter Stegen vyzrál na Stuaniho

Barcelona trošku se štěstím udržela čisté konto a velkou zásluhu na tom měl Marc-André ter Stegen.

Girona měla několik šancí a minimálně jeden gól si určitě zasloužila. Piqué musel zachraňovat na čáře, zatímco ter Stegen vyhrál svůj osobní souboj s Cristhianem Stuanim. Po zápase uznal, že to pro jeho tým byl náročný test.

Stuani mohl třikrát skórovat a třikrát mu v tom zabránil právě ter Stegen. Všichni víme, jaké kvality německý gólman má, nelze však popřít, že na nedělní výhře měl lví podíl.

Výsledek obrázku pro ter stegen

Konec Coutinhovy mizérie v nedohlednu

Zranění Ousmana Dembélého dalo Coutinhovi skvělou příležitost užít si více hracího času a předvést se v lepším světle, Brazilec však nadále marně hledá svou ideální formu.

Na Montilivi dostal po průnikové přihrávce parádní šanci na skórování, čímž mohl nabrat potřebné sebevědomí, proti však byl brankář domácích Bono.

V nastaveném čase dostal další šanci, ale opět ji promarnil. Tentokrát se dostal až příliš z úhlu a nezmohl se na víc než na vlažné zakončení po zemi. Ernesto Valverde jej na tiskové konferencí bránil a věří, že branky, které tak zoufale potřebuje, začne brzy střílet.

„Co se mi na něm líbí je, že vždycky zkouší různé věci a natáhne na sebe soupeře,“ vykládal Ernesto po zápase.

„Může a nemusí to fungovat. Měl šance, ale neproměnil je, protože jejich gólman je výborný. Další šance brzy promění.“

Barcelona je s Arthurem lepší

Ernesto Valverde se tentokrát rozhodl nechat Arthura na lavičce a do základní jedenáctky poslal Vidala s Busquetsem a Rakiticem. Mladý Brazilec naskočil po necelé hodině hry a ne náhodou se po jeho příchodu Barcelona zlepšila.

Samozřejmě přispěl i fakt, že Girona dohrávala v deseti, ale Arthurova poziční hra pomohla Barceloně získat kontrolu. To po zápase potvrdil i Valverde:

„Když naskočil Arthur, dokázal míč podržet. Soupeř kromě toho dohrával v 10, takže už bylo potřeba kontrolovat míč a hledat volného hráče. V tomto je Arthur dobrý.“

Výsledek obrázku pro arthur girona

Alba nadále sbírá asistence

Další gól Messiho a další asistence Alby. Levý bek Barcelony je teprve druhým hráčem, který v La Lize nasbíral 10 asistencí. Souhra těchto dvou není nic nového, ale zdá se, že týmům se stále nedaří je zastavit.

Alba o jejich vztahu hovořil před zápasem a prohlásil, že jej Messi „dokonale zná.“ Je jasné, že od těchto dvou to určitě nebyla poslední gólová kombinace.


Zdroje: barcablaugranes.com



Diskuze

S tím Arthurem jednoznačně souhlas a palec nahoru smiley. Trenére, je potřeba už pomalu nechávat stejnou sestavu a občas opakuji občas nechat dva tři hráče vydechnout, ale ne to točit jak na matějský. Ale počítám, že tohle už Valv ví smileysmiley

28.01.2019, 23:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat