Co píšou španělské noviny (13. 7. 2020)

Co píšou španělské noviny (13. 7. 2020)

Další stručný přehled dnešního vydání španělských novin. O čem píšou Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca či AS? Pojďme se na to podívat.

MAGICKÝ MESSI. Mundo Deportivo píše, že Leo stále roste i ve věku 33 let a přesunul se z krále střelců k nejlepšímu nahrávači v historii La Ligy, a to s 20 asistencemi. Jeho nová pozice "mediapunta" jej sice posunuje dál od brány, poskytuje mu však více prostoru  a možností při tvorbě útoku Barcelony. "Nemyslím si, že PSG umístí Neymara na trh," cituje dále deník Josepa Mariu Bartomeua. Antoine Griezmann zmešká závěr ligy, měl by se však vrátit na zápas proti Neapoli. Real bude hájit svůj náskok proti Granadě, která hraje o evropské poháry. Sevilla si výhrou na Mallorce téměř zajistila postup do Ligy mistrů. Sportovní arbitrážní soud dnes rozhodne, zda Manchester City zůstane mimo evropské poháry na dva roky. Cádiz po šesté postoupil do Primera División.

VĚŘÍ V GRANADU - deník Sport hlásí, že barcelonská šatna věří, že tým z Andalusie dnes může připravit Madrid o body a ve čtvrtek na to naváže Villareal. Zidane má podle Sportu pouze Benzemu. V horní části deník uvádí: Griezmann se loučí s La Ligou. Po porážce od Eibaru je v naprostých troskách Espanyol. Cádiz je již týmem Primera División. 

JEŠTĚ HORŠÍ - L'Esportiu hlásí, že Griezmann se rozloučil s LaLigou, což není příjemné a má čtyři týdny na to, aby vyléčil svalové zranění a vrátil se na zápas s Neapolí v Lize mistrů.  Espanyol po sedmé porážce překonává negativní rekordy. Lugo remízou proti Gironě ztratilo dva body na přímý postup.

NÁVRAT KOUZELNÉHO TÝMU. Deník Marca píše, že se Cádiz po čtrnácti sezónách vrací do La Ligy. Oviedo zabrzdilo Real Zaragozu a možnost zajištění místa o postupové play off. Cádiz ještě před čtyřmi lety hrál v Segundě División B. Real čelí závěrečnému sprintu a Zidane nechce kalkulovat před návštěvou tak těžkého stadionu, jakým je Los Cármenes. Cristiano Ronaldo vstřelil 28 branek a může bojovat o Zlatou kopačku. Sevilla se po výhře nad Mallorcou přiblížila Lize mistrů. 

NÁVRAT KRÁLE VIKINGŮ - AS píše, že Sergio Ramos, který by byl nejlepším střelcem v devíti týmech Primera División, se spolu s Carvajalem vrátí v klíčovém zápase proti Granadě. Zidane Jamesovi ještě nevolal, prohlásil však, že nikdy nebude pohrdat fotbalistou. V horní části deník píše o tom, jak porážka Realu Zaragozy od Ovieda znamená, že Cádiz po čtrnácti letech postupuje do nejvyšší soutěže. Postup Atlética do Ligy mistrů zachrání klubovou kasu. La Liga skončila pro Griezmanna, který bude chybět tři týdny.


Zdroje: fcbarca.com, mundodeportivo.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
43. Raphinha 5
46. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat