Čtyři precedenty, které vzbuzují optimismus

Čtyři precedenty, které vzbuzují optimismus Foto: FCBarcelona.com

FC Barcelona se do Ligy mistrů kvalifikovala v posledních čtyřech případech, kdy venku remizovala 1:1

Remíza 1:1 v Neapoli nechává vše otevřené pro odvetu na Montjuïcu. Precedenty v Lize mistrů po remíze 1:1 venku však vybízejí k optimismu, neboť blaugranas se kvalifikovali v posledních čtyřech případech, kdy došlo k totožné situaci.

Ostatně poslední precedens se odehrál proti samotné Neapoli v sezoně 2019/20, kdy se díky Griezmannově gólu v prvním utkání 16. kola vrátila do Barcelony s remízou 1:1 na Spotify Camp Nou. O měsíc později, uprostřed pandemie, Barça vyřešila remízu ve svůj prospěch vítězstvím 3:1.

Předtím se to samé stalo proti Chelsea v sezoně 2017/18 (2:0 ve druhém zápase), proti Stuttgartu v sezoně 2009/10 (4:0 ve druhém zápase) a proti Olympique Lyon v sezoně 2008/09 (5:2 ve druhém zápase). Ve všech těchto případech se rovněž jednalo o 16. kolo a Barça si doma vybojovala postup po remíze 1:1 v prvním zápase.

Pouze v jednom případě nepomohla venkovní remíza 1:1 v Lize mistrů. Bylo to ve čtvrtfinále sezóny 2002/03, kdy Juventus vtrhl na Spotify Camp Nou a ve druhém utkání prohrál 2:1, a ještě dávněji v posledním šestnáctém utkání Ligy mistrů v sezóně 1992/93 s CSKA Moskva, kdy ve druhém utkání prohrála 2:3.

Nebezpečný precedens v Evropské lize

Remíza 1:1 je pro odvetu ve většině evropských soutěží velmi dobrým výsledkem. Celkem se Barça kvalifikovala ve 12 ze 14 případů, kdy dosáhla tohoto výsledku v prvním zápase venku, a to včetně všech odehraných evropských soutěží (Veletržní pohár, Pohár UEFA, Pohár vítězů pohárů a Liga mistrů).

Poslední evropský precedens je však jedním ze dvou, které jsou negativní, a Xaviho svěřenci tak musí být před zápasem 12. března velmi ostražití. Právě před dvěma lety se Eintracht Frankfurt postaral o překvapení na Spotify Camp Nou ve druhém utkání čtvrtfinále Evropské ligy (2:3).


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat