Cubarsí, další nováček ve věku do 20 let

Cubarsí, další nováček ve věku do 20 let Foto: FCBarcelona.com

Katalánec odehrál své první minuty za španělskou reprezentaci v zápase proti Kolumbii

Pau Cubarsí se i ve svých 17 letech zapisuje na stránky historie. Tentokrát se mu to podařilo se španělskou reprezentací, protože v přátelském utkání proti Kolumbii odehrál středopolař své první minuty v dresu "La Roja".

Střední obránce byl pátým a posledním střídáním Luise de la Fuenteho, který nastoupil v 83. minutě místo Laporteho. Celkově odehrála mladá hvězda blaugrana při porážce španělského týmu s Kolumbií (0:1) 11 minut.

Tímto debutem se hráč z Estanyolu stal druhým nejmladším debutantem, který odehrál zápas v červeném dresu, a nejmladším středním obráncem ve věku 17 let a 60 dní.

Tři nejmladší hráči jsou blaugranas
Důkazem toho, že talentovaná La Masia stále zanechává ve fotbalovém světě stopu, je skutečnost, že tři nejmladší hráči, kteří debutovali za španělský národní tým, pocházejí z La Masie. Seznamu vévodí Lamine Yamal, který odehrál své první minuty ve věku 16 let a 57 dní.

Dvojku nyní předal Pau Cubarsímu v 17 letech a 60 dnech, ale před ním byl Gavi v 17 letech a 62 dnech, jen o dva dny starší než střední obránce.

Další debutanti v týmu culés U-20
Pokud se však podíváme na seznam nejmladších debutantů, najdeme dalších pět blaugranas, kteří si poprvé zahráli za španělskou reprezentaci, když jim ještě nebylo 20 let. Ansu Fati debutoval v 17 letech a 308 dnech a Bojan Krkić v 18 letech a 13 dnech.

Další jako Pedri debutoval v 18 letech a 120 dnech, Munir v 19 letech a 7 dnech a žebříček uzavírá Alejandro Balde v 19 letech a 36 dnech.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat