Dani Alves trénuje s B týmem

Dani Alves trénuje s B týmem

Legenda je znovu v Barceloně. Nejde však o další návrat devětatřicetiletého Brazilce, Dani se připravuje s rezervním týmem vedeným svým bývalým kolegou z obrany Rafou Márquezem.

V Mexiku totiž právě skončila sezóna a pravý bek UNAM Pumas nechce vypadnout z rytmu před nadcházejícím šampionátem v Kataru, kam by se účastník MS 2010 a 2014 rád podíval.
Boj o místo v národním týmu ale pro velezkušeného zadáka nebude snadný, jeho největším rivalem je v tomto směru bezesporu Danilo, momentálně působící v Juventusu. Pravý kraj obrany pak není cizí Éderu Militãovi, vyloučit se nedá ani návrat jiného exbarcelonisty, Emersona. Přesto se zdá, že je veterán Alves pro trenéra Titeho velmi důležitý, z posledních osmi zápasů Kanárků byl hned šestkrát v nominaci.

Čtyřicátníků se už v historii Mistrovství světa objevila celá řada, a pokud by byl Dani nakonec do národního týmu skutečně povolán, nevešel by se ani do první desítky nejstarších hráčů. Zajímavější situace by nastala, kdyby se mu s týmem tradičního favorita celého turnaje podařilo získat titul, čímž by se stal druhým nejstarším vítězem. První místo patří bývalému italskému brankáři Dinu Zoffovi, kterému se stejný kousek povedl v roce 1982 ve věku čtyřiceti let a čtyř měsíců. Podobně by tomu bylo i v případě vstřeleného gólu, kde by se opět dostal na druhou příčku žebříčku dle věku, prvenství v tomto případě drží kamerunský sniper Roger Milla díky své brance proti Rusku na MS 1994. Tou dobou mu bylo čtyřicet dva let a jeden měsíc.

Pro mladíky z Barcy Atlètic jsou každopádně tréninky za přítomnosti fotbalové legendy, která běhala po fotbalových trávnících už v době, kdy ještě většina z nich nebyla na světě, inspirující. Vždyť kdo jiný jim může předat víc zkušeností než majitel rekordních 43 trofejí?


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Nech zahra na RB proti Plzni.

30.10.2022, 14:52

Těžko by hrál hůř než Roberto, nebo Bellerín.

30.10.2022, 17:57
Melneor KU420

Roberto hrál poslední dobou slušně, zas trochu soudnosti. Kdyby se nezranil, tak by zahrál proti Bayernu určitě líp než Bellerín.

30.10.2022, 18:59
cechoma Melneor

U některých ,, fanoušků,, klasika. Roberto pokaždý co nastoupil patřil k těm lepším na hřišti, v útoku je v podstatě stejně plodnej jako naši útočníci (až na lewu samozřejmě), pozičně silnej, ale pár zaslepencu na něho prostě bude pořád házet špínu.

Zvlášť takovejhle blabol. Alves je neskutecnej borec a legenda, ale poslední zápasy to byla katastrofa a rozhodně by nezahrál líp, než Roberto

30.10.2022, 20:26
Andreas cechoma

Priznám sa , že ja osobne nemám vôbec Roberta rad. Teda ako futbalistu, človek to moze byť výborný. A dám taky maličký rozbor. Áno, máš pravdu , že od začiatku sezóny patrí Roberto k tomu lepšiemu v našom mužstve. Ale ak ho porovnávame s kým? Jeho predchodcami na RB ? Tak tam sú mená ako Emerson Royal, Dest ci Nelson Semedo. Všetci traja dopadli katastrofálne a nielen v Barcelone. Lenže, pred včerom zahral na RB čistokrvný ľavý obranca Balde a už to bola úplne iná pesnička. Čiže z porovnania s Baldem mi príde Sergi ako jasný porazený. A teraz si ho porovnajme s Reecom Jamesom, TAA ci Hakimim. Tam to za porovnanie v podstate ani nestojí. Beriem tvoje tvrdenie, že dokáže vystreliť a dat gól. Ale čo centre ? Koľko ich v zápase pošle a koľko z nich predstavuje hrozbu ? Co permanentná podpora útoku? Tvrdenie, že je pozične výborný môžme považovať za správne. Ale koľko má úspešných driblingov , koľko odobratých lôpt v zápase? Koľko krát dokáže preskočiť súpera? Jasne , môžeš namietať, že nieje prirodzene RB. Ale je to pravda ? Nemyslím si. Od roku 2015/16 hral na pozícii záložníka na prstoch jednej ruky. A to už ubehlo 7 rokov. Ak je skonsolidovana obrana , dokáže držať pozíciu. Ale ak je hra rýchlejšia nestíha ani podporu útoku a ani návrat späť. Čiže jeho výkon sa môže merať dvoma spôsobmi. Bud ho porovnávame s priemerom a pidpriemerom kde vyznieva ako najlepšia voľba alebo ho porovnajme s špičkou a tam už veľmi jeho výkon obhájiť nejde.

31.10.2022, 08:52
cechoma Andreas

Samozřejmě, že Barcelona by měla mít na pravém obránci někoho jiného. To je bez debat. Ale máme to, co máme a pást, že by Alves hrál lépe než Roberto je prostě kec. Roberto dostává strašně nezaslouženej hate (obzvlášť v letošní sezóně). Navíc (pokud měla média pravdu) Xavi pro tento rok s Robertem počítal spíše jako doplnění zálohy.

Prostě v současné době hraje na své poměry nadstandardně a nadávat na jeho osobu je jen zbytečnej hate. Nadávat na Barcu, že nepřivedla nikoho lepšího, to už je jiná písníčka

31.10.2022, 11:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat