Dani Alves trénuje s B týmem

Dani Alves trénuje s B týmem

Legenda je znovu v Barceloně. Nejde však o další návrat devětatřicetiletého Brazilce, Dani se připravuje s rezervním týmem vedeným svým bývalým kolegou z obrany Rafou Márquezem.

V Mexiku totiž právě skončila sezóna a pravý bek UNAM Pumas nechce vypadnout z rytmu před nadcházejícím šampionátem v Kataru, kam by se účastník MS 2010 a 2014 rád podíval.
Boj o místo v národním týmu ale pro velezkušeného zadáka nebude snadný, jeho největším rivalem je v tomto směru bezesporu Danilo, momentálně působící v Juventusu. Pravý kraj obrany pak není cizí Éderu Militãovi, vyloučit se nedá ani návrat jiného exbarcelonisty, Emersona. Přesto se zdá, že je veterán Alves pro trenéra Titeho velmi důležitý, z posledních osmi zápasů Kanárků byl hned šestkrát v nominaci.

Čtyřicátníků se už v historii Mistrovství světa objevila celá řada, a pokud by byl Dani nakonec do národního týmu skutečně povolán, nevešel by se ani do první desítky nejstarších hráčů. Zajímavější situace by nastala, kdyby se mu s týmem tradičního favorita celého turnaje podařilo získat titul, čímž by se stal druhým nejstarším vítězem. První místo patří bývalému italskému brankáři Dinu Zoffovi, kterému se stejný kousek povedl v roce 1982 ve věku čtyřiceti let a čtyř měsíců. Podobně by tomu bylo i v případě vstřeleného gólu, kde by se opět dostal na druhou příčku žebříčku dle věku, prvenství v tomto případě drží kamerunský sniper Roger Milla díky své brance proti Rusku na MS 1994. Tou dobou mu bylo čtyřicet dva let a jeden měsíc.

Pro mladíky z Barcy Atlètic jsou každopádně tréninky za přítomnosti fotbalové legendy, která běhala po fotbalových trávnících už v době, kdy ještě většina z nich nebyla na světě, inspirující. Vždyť kdo jiný jim může předat víc zkušeností než majitel rekordních 43 trofejí?


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Nech zahra na RB proti Plzni.

30.10.2022, 14:52

Těžko by hrál hůř než Roberto, nebo Bellerín.

30.10.2022, 17:57
Melneor KU420

Roberto hrál poslední dobou slušně, zas trochu soudnosti. Kdyby se nezranil, tak by zahrál proti Bayernu určitě líp než Bellerín.

30.10.2022, 18:59
cechoma Melneor

U některých ,, fanoušků,, klasika. Roberto pokaždý co nastoupil patřil k těm lepším na hřišti, v útoku je v podstatě stejně plodnej jako naši útočníci (až na lewu samozřejmě), pozičně silnej, ale pár zaslepencu na něho prostě bude pořád házet špínu.

Zvlášť takovejhle blabol. Alves je neskutecnej borec a legenda, ale poslední zápasy to byla katastrofa a rozhodně by nezahrál líp, než Roberto

30.10.2022, 20:26
Andreas cechoma

Priznám sa , že ja osobne nemám vôbec Roberta rad. Teda ako futbalistu, človek to moze byť výborný. A dám taky maličký rozbor. Áno, máš pravdu , že od začiatku sezóny patrí Roberto k tomu lepšiemu v našom mužstve. Ale ak ho porovnávame s kým? Jeho predchodcami na RB ? Tak tam sú mená ako Emerson Royal, Dest ci Nelson Semedo. Všetci traja dopadli katastrofálne a nielen v Barcelone. Lenže, pred včerom zahral na RB čistokrvný ľavý obranca Balde a už to bola úplne iná pesnička. Čiže z porovnania s Baldem mi príde Sergi ako jasný porazený. A teraz si ho porovnajme s Reecom Jamesom, TAA ci Hakimim. Tam to za porovnanie v podstate ani nestojí. Beriem tvoje tvrdenie, že dokáže vystreliť a dat gól. Ale čo centre ? Koľko ich v zápase pošle a koľko z nich predstavuje hrozbu ? Co permanentná podpora útoku? Tvrdenie, že je pozične výborný môžme považovať za správne. Ale koľko má úspešných driblingov , koľko odobratých lôpt v zápase? Koľko krát dokáže preskočiť súpera? Jasne , môžeš namietať, že nieje prirodzene RB. Ale je to pravda ? Nemyslím si. Od roku 2015/16 hral na pozícii záložníka na prstoch jednej ruky. A to už ubehlo 7 rokov. Ak je skonsolidovana obrana , dokáže držať pozíciu. Ale ak je hra rýchlejšia nestíha ani podporu útoku a ani návrat späť. Čiže jeho výkon sa môže merať dvoma spôsobmi. Bud ho porovnávame s priemerom a pidpriemerom kde vyznieva ako najlepšia voľba alebo ho porovnajme s špičkou a tam už veľmi jeho výkon obhájiť nejde.

31.10.2022, 08:52
cechoma Andreas

Samozřejmě, že Barcelona by měla mít na pravém obránci někoho jiného. To je bez debat. Ale máme to, co máme a pást, že by Alves hrál lépe než Roberto je prostě kec. Roberto dostává strašně nezaslouženej hate (obzvlášť v letošní sezóně). Navíc (pokud měla média pravdu) Xavi pro tento rok s Robertem počítal spíše jako doplnění zálohy.

Prostě v současné době hraje na své poměry nadstandardně a nadávat na jeho osobu je jen zbytečnej hate. Nadávat na Barcu, že nepřivedla nikoho lepšího, to už je jiná písníčka

31.10.2022, 11:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat