De Jong: Cítím se poměrně dobře, ale ne tolik, abych byl připravený hrát

De Jong: Cítím se poměrně dobře, ale ne tolik, abych byl připravený hrát

V interview pro klubová média se Frenkie de Jong potěšil nad faktem, že opět může trénovat se spoluhráči, nicméně uznal, že ještě není připraven na výzvy, které představují soutěžní zápasy.

Bylo pěkné se znovu vidět. Neviděli jsme se dva nebo tři měsíce a to je dlouhá doba. Obecně vzato je vždy dobré se vrátit, když jsou dovolené nebo jiná pauza, ale taková přestávka obvykle trvá tři nebo čtyři týdny a teď mluvíme o téměř třech měsících. Bylo opravdu fajn se zase potkat. Chybělo mi trénování, přátelé, nějaký ten fotbal a tak dále. Stejně tak mi chybělo bago, což je atraktivní součást trénování. Zdá se mi, že začátek individuálních tréninků byl pozitivní a každý si mohl trochu nastavit svou vlastní intenzitu.

Všichni jsme zhodnotili, jak jsme na tom fyzicky, než se vrátilo skupinové cvičení. Myslím si, že se máme dostatečně dobře a byl to dobrý první krok. Já se cítím dobře. V Nizozemsku jsem dělal nějaké tréninky, abych se dostal zpátky do formy a bylo pěkné zase vyběhnout na trávník. Cítím se poměrně dobře, ale ne tolik, abych byl připravený hrát. Pořád však zbývá několik týdnů trénování - nejprve samostatně, pak v menších skupinkách a snad brzy se všemi najednou. V průběhu několika týdnů budeme připraveni na restart sezony.

Viděl jsem zápas mezi Borussií a Schalke a byl jsem rád, že mohu sledovat fotbal v televizi. Je však očividné, že bez diváků se cítíte jinak. To oni vytvářejí unikátní atmosféru a je s nimi všechno lepší. Nyní ale musíme hrát bez nich a doufáme, že půjde pouze o tuto sezonu a fanoušci se brzy vrátí na stadiony. Tímto způsobem si s nimi budeme moci užít zápasy. Dle mého jsme já a všichni ostatní velice vděční zdravotnímu personálu, kteří jsou každodenními hrdiny, obzvláště pak teď při boji s takovým virem. Můj obdiv k nim je opravdu velký.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat