De Jong: Jsou to jen čtyři zápasy a všechny jsou rozhodující

De Jong: Jsou to jen čtyři zápasy a všechny jsou rozhodující

Už v sobotu se Barcelonu střetne s Neapolí. Podle De Jonga na klub čekají prakticky čtyři finálové zápasy a následující fáze Ligy mistrů bude náročná. Zdravotně už je v pořádku a na odvetu se cítí připravený.

"Ty zápasy bez fanoušků jsou divné, v Lize mistrů to platí ještě více. Zbývají už jen čtyři zápasy a ty rozhodnou o vítězi. Tím, že je každý zápas rozhodující, tak je celá soutěž ještě těžší.

"Vždycky jsem namotivovaný, ale v Lize mistrů je to přece jenom jiné. A nějaký větší tlak před těmi zápasy necítím, všechno to beru stejně. Když se hraje na jeden zápas, tak mají slabší týmy větší šanci soupeře překvapit. Musíme se snažit vyhrát za každou cenu, ale samozřejmě se může stát, že nás nějaký tým bude šokovat."

"Na tento formát zápasů nikdo není zvyklý, protože to tak ještě nebylo. Ty týmy, co se dostaly tak daleko, si ale účast na turnaji zaslouží."

První zápas s Neapolí skončil remízou 1:1. De Jong vyzdvihl kvalitu italského celku.

"První poločas se nám nedařilo. Není to pro nás dobrý výsledek, ale věřím, že teď už to bude lepší. Neapol má hodně skvělých hráčů, kteří jsou velmi disciplinovaní. Jednoduché to rozhodně nebude. Všechny zápasy Ligy mistrů jsou náročné. Musíme udělat vše pro to, abychom se dostali do dalšího kola."

De Jong kvůli zranění v několika posledních zápasech chyběl, teď je však připravený pomoct týmu naplno.

"Cítím se dobře, mám hodně pozitivní energie. Už jsem 100 % fit. Myslím si, že to volno bylo dobré pro celý tým. Alespoň jsme si dobili baterky. Byl jsem trochu zklamaný, že jsem nemohl hrát, ale teď už se soustředím na zápas s Neapolí. Jsem na něj připravený."

 

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat